Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό με σπανάκι και κόκκινη πιπεριά

Ρολό με σπανάκι και κόκκινη πιπεριά

0
rolo spanaki
 
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
300 γρ. χοιρινό κιμά, άπαχο
4 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες
1 αβγό
80 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
100 γρ. φύλλα σπανάκι χωρίς τον μίσχο, πλυμένα
1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές των 500 ml, ξεπλυμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
 
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά και τα ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Απλώνουμε στον πάγκο διπλή μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα του κιμά επάνω στη μεμβράνη, δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα,
περίπου 20 x 30 εκ.
Στρώνουμε τα φύλλα του σπανακιού επάνω στον κιμά, ώστε να τον καλύψουν. Απλώνουμε και την κόκκινη πιπεριά ομοιόμορφα. Τυλίγουμε το ρολό, από τη φαρδιά πλευρά, με τη βοήθεια της μεμβράνης. Γυρίζουμε τη μεμβράνη στις άκρες σαν καραμέλα, για να φορμάρει καλύτερα το ρολό, και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ημέρα.
Την επομένη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνουμε μια λαδόκολλα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη. Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με το ζουμί του.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…