Σχόλια 28/05/14

0
Το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ θυμίζει συνάντηση συγγενών στον συμβολαιογράφο για το άνοιγμα της διαθήκης…


 
 
Θα γελάνε…
 Θα το πω, δεν αντέχω. Οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωπαϊκής που εξελέγησαν για την Ευρωβουλή, θα εκπλαγούν – δυσάρεστα – όταν πληροφορηθούν ποιοι εξελέγησαν από την Ελλάδα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.
Είμαστε για γέλια και για κλάματα ως λαός όταν κάνουμε επιλογές. Ψηφίζουμε συναισθηματικά κι όχι αξιολογικά. Έτσι φθάσαν κάποιοι να επιλέξουν και ψηφίσουν για ευρωβουλευτή την κυρία Κούνεβα! Γιατί είχε κάποιο επεισόδιο εις βάρος της στο χώρο της δουλειάς της.
-Τι άλλο θα δούμε…
« Ε»


 
Ξαναγύρισε το γαλάζιο
 Όσο κι αν δεν θέλει να το λέει από σεμνότητα, η απόλυτη σχεδόν επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ξάνθης, αποτελεί και μια προσωπική νίκη του βουλευτή Αλεξ. Κοντού.
Η Ξάνθη για άλλη μια φορά κυριολεκτικά βάφτηκε γαλάζια. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να το αρνηθούν ως «ανεξάρτητοι» είναι δικαίωμά τους. Προφανώς όμως δεν πείθουν. Η Ξάνθη ξαναγύρισε στα παλιά της μονοπάτια ως μια συντηρητικών απόψεων περιοχή.
« Ε»


 
 Συνάδελφος Αντιπεριφερειάρχης
 Με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» εξελέγη ως αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πέτροβιτς, γέννημα θρέμμα Αλεξανδροπουλίτης.
Άνθρωπος ευγενικός, χαμηλών τόνων, με γνώσεις στο χώρο της δημοσιογραφίας την οποία υπηρέτησε επιτυχώς επί σειρά ετών.
Η εκλογή του στο αξίωμα αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει τον Έβρο και τους κατοίκους στο να δρομολογηθούν ενέργειες και δράσεις για την προκοπή και ανάπτυξη της περιοχής.
-Δημήτρη σιδεροκέφαλος και καλή επιτυχία.
«Ε»


 
Πόλεμος στη ΔΗΜΑΡ
 Άνοιξε ο διάλογος για την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των στελεχών, όχι στα επίσημα όργανα του κόμματος, αλλά σε κανάλια και ραδιόφωνα με πολλές εμφανίσεις κορυφαίων στελεχών που άσκησαν σκληρή κριτική στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη.
Σκληρότερος όλων ο Γρηγόρης Ψαριανός που είπε για τον κ. Κουβέλη ότι « αν ήμουν στη θέση του θα είχα παραιτηθεί» για να προσθέσει ότι «είναι κρίμα η Ανανεωτική Αριστερά να πεθάνει στα χέρια του Κουβέλη».
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι «ακούει» μόνο κάποιους στενούς του συνεργάτες και έτσι έχασε την ευκαιρία να μην μετέχει στην ανασύσταση του χώρου όταν είχε 6,5% και θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει…
Δύσκολες μέρες έρχονται στη ΔΗΜΑΡ, γιατί ως γνωστόν «κακό χωριό τα λίγα σπίτια…»


 
Η νεκρανάσταση του ΛΑΟΣ
 Έκπληξη ήταν για τους περισσότερους η νεκρανάσταση του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη, που πλησίασε το 3% και έφτασε μια ανάσα στο να εκλέξει ευρωβουλευτή! Η άνοδος αυτή του ΛΑΟΣ ήταν μεγάλη έκπληξη για πολλούς διότι δεν την κατέγραψε καμία από τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών.
Βέβαια αυτό οφείλεται σε ανακατατάξεις στη γαλάζια πολυκατοικία, καθώς αντίστοιχη κάθοδο είχε ο Πάνος Καμμένος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχασαν τη μισή τους περίπου εκλογική δύναμη και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις και σε αυτό το κόμμα.
Όσο για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και με τα αποτελέσματα αυτά έρχεται και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο. Ήδη κάποια πρώην στελέχη του που μετοίκησαν στη Ν.Δ. του απηύθυναν κάλεσμα να ενταχθεί στη μεγάλη δεξιά παράταξη…


 
 Reuters: «Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση»
 Την εκτίμηση ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτεί χαλαρότερους όρους αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, έχουν κάνει τόσο το πρακτορείο Reuters, όσο και το Bloomberg.
Και τα δύο έγκυρα πρακτορεία επισημαίνουν ότι μετά το μήνυμα που έστειλε ο λαός στις ευρωεκλογές, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιδιώκουν να επιτύχουν μια χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής σε όλη την Ευρωζώνη. Η πολιτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη μετά τις εκλογές δείχνει εξαιρετικά εύθραυστη και οι Ευρωπαίοι ηγέτες της ΕΕ στο επίσημο δείπνο στις Βρυξέλλες, συζήτησαν την τεράστια άνοδο των κομμάτων διαμαρτυρίας στις 28 χώρες της ΕΕ. Είναι σίγουρο ότι δημιουργήθηκε πλέον μία δυναμική για χαλαρότερους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.


 
Η ζωή συνεχίζεται
 Καλημέρα σε όλους. Σε κερδισμένους και χαμένους που ως συνήθως είναι οι περισσότεροι διότι νικητής είναι ένας και μοναδικός.
Λοιπόν οι Ευρωεκλογές τελείωσαν, οι Περιφερειακές το ίδιο, αποκτήσαμε τους νέους δημάρχους στους τέσσερις δήμους μας, η αυλαία έπεσε. Ξεκινάει πλέον μια άλλη μέρα, μια άλλη περίοδος για όλους. Κυρίως όμως για τους νικητές των εκλογών. Οι οποίοι σε πέντε χρόνια θα κριθούν. Όπως καθημερινά εξάλλου από τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν ως πλειοψηφίες στα δημοτικά τους συμβούλια για την υλοποίηση των προγραμματικών τους δεσμεύσεων.
Ο χρόνος θα περάσει γρήγορα όπως συνήθως γίνεται. Και οι σημερινοί νικητές εάν δεν δουλέψουν και δεν κάνουν έργο, θα βρεθούν στην αντιπολίτευση. Ας το έχουν κι αυτό υπόψη τους.
«Ε»


 
Πρωτιά του κόμματος Ισότητας
 Σαρωτική ήταν η νίκη του μειονοτικού κόμματος Ισότητας σε Ξάνθη και Ροδόπη για τις Ευρωεκλογές. Μάλιστα σε αρκετά εκλογικά κέντρα της ορεινής περιοχής προσέγγισε το 90%!
Γενικώς η πρωτιά είναι αδιαμφισβήτητη, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την περίπτωση των Ευρωεκλογών. Βέβαια Ευρωβουλευτή δεν εκλέγει και ούτε ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό. Απλά κατήλθε ως υποψήφιο για να υπενθυμίσει και επαναβεβαιώσει την πολιτική παρουσία του και να καταγράψει την δύναμή του περισσότερο για λόγους εντυπώσεων.
Διότι ουσιαστική παρέμβαση δεν δύναται να δημιουργήσει για κανένα λόγο.
« Ε»


 
Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη
 Πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη, ο καθιερωμένος εκκλησιασμός για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ. Παντελεήμων, αφού ευλόγησε τους μαθητές, τους μοίρασε στυλό ως ένα μικρό δώρο και «γούρι» για την δοκιμασία στην οποία πρόκειται να υποβληθούν. Μια όμορφη κίνηση, η οποία κάνει φανερή την αγάπη του Μητροπολίτη για τα παιδιά και τους νέους.
Το «Ε» με την σειρά του εύχεται και αυτό καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους τελειόφοιτους μαθητές και στις οικογένειες τους.
Γ.Τ.


 
Δρόμοι μετ’ εμποδίων
 Άπειρες παγίδες συνεχίζουν να ελλοχεύουν στους δρόμους της πόλης μας για τους οδηγούς. Βαθιές λακκούβες παραμονεύουν σε πολλούς δρόμους αυξημένης ή μη κυκλοφορίας. Λακκούβες που απειλούν ακόμα και την σωματική ακεραιότητα των οδηγών μοτοποδηλάτων, οι οποίοι εξαιτίας της βελτίωσης του καιρού έχουν αυξηθεί.
Είναι στιγμή λοιπόν ο δήμος να προχωρήσει στα έργα που έχει δημοπρατήσει αφού μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πλέον ότι ο καιρός έφτιαξε και επιτρέπονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
Γ.Τ.


 
Οι έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο
 Πραγματικό σταυρόλεξο είναι ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται οι έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο, καθώς ο Καλλικράτης δεν είναι πλήρως κατατοπιστικός και οι εγκύκλιοι του υπουργείου πιο πολύ μπερδεύουν παρά διαφωτίζουν για τα πράγματα.
Έχει ξεκαθαρίσει πάντως, ότι ο πλειοψηφών συνδυασμός της Περιφερειακής Αναγέννησης παίρνει 31 έδρες, η Κοινωνική Συμμαχία 10, η ΡΙΖΑ, ο Τέρενς Κουίκ 2, η Ελληνική Αυγή 2, και Λαϊκή Συσπείρωση, Γνώση και Συνεργασία και Οικολογία Αλληλεγγύη από μία.
Με την Κοινωνική Συμμαχία εκλέγονται όλοι οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, καθώς και ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος ανά Π.Ε. Η ΡΙΖΑ παίρνει έδρες στις Π.Ε. όπου πήγε καλύτερα σε σταυρούς, δηλαδή σε Έβρο, Καβάλα και Δράμα, αλλά θα εξαρτηθεί από την έδρα που θα διαλέξει ο επικεφαλής να καταλάβει για να διασαφηνιστεί ποιοι άλλοι θα εκλεγούν περιφερειακοί σύμβουλοι. Καβάλα και Δράμα πήρε τις περισσότερες ψήφους η παράταξη των ΑΝΕΛ, άρα μία έδρα θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ και την άλλη άλλος ένας σύμβουλος από τη μία ή την άλλη Π.Ε. Ομοίως και με την Ελληνική Αυγή που παίρνει έδρες σε Έβρο και Καβάλα. Ο Τρέλλης εκλέγεται στον Έβρο, Ο Τραϊφόρος και η Γεροστεργίου στην Καβάλα. Ακόμη μένει να διευκρινιστεί αν στην Ξάνθη η «Περιφερειακή Αναγέννηση» θα πάρει 6 ή 7 έδρες, καθώς η μία ενδέχεται να πάει στη Δράμα. Από αυτό θα εξαρτηθεί και η είσοδος του Μπηρόλ στο περιφερειακό συμβούλιο.
Ε.Δ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…