Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουλουράκια με σκούρα και λευκή σοκολάτα

Κουλουράκια με σκούρα και λευκή σοκολάτα

0
koulourakia aspromavra
 
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. κακάο
½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
130 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά, τους κρόκους και 1 επιπλέον ολόκληρο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
1-2 βανιλίνες
½ κ.γ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη σε ½ φλ. γάλα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο), λιωμένη
3/4 φλ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας
1 αβγό, χτυπημένο με λίγο γάλα για την επάλειψη
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα αναμειγνύουμε σε βαθύ μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και τη ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το 1 αβγό και τους κρόκους, το ξύσμα, τις βανιλίνες και τη σόδα και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο λίγο λίγο το αλεύρι και, τέλος, τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά ώσπου να δημιουργηθεί μια μαλακή, αλλά εύπλαστη ζύμη. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε τις σταγόνες της λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη και πλάθουμε κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε. Τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες, τα αλείφουμε με το μείγμα αβγού-γάλακτος και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …