Σχόλια 07/05/14

0
Δημοσκόπηση; Γνωρίζω, Δεν Απαντώ!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Υποψήφιος Μύκης, όχι Αβδήρων
 Λάθος των ημερών και απόλυτα δικαιολογημένο. Σε κάποιο σημείο του ρεπορτάζ για τους υποψήφιους δημάρχους των Περιφερειακών δήμων, αναγράφηκε ότι ο Μουσταφά Αγκά πως είναι υποψήφιος δήμαρχος…Αβδήρων.
Ο δαίμονας έβαλε το χεράκι του και βέβαια όλοι Ξανθιώτες, μηδέ των φίλων και ψηφοφόρων του Αγκά δεν απόρησαν για πιθανή μεταγραφή. Όλοι κατάλαβαν το λαθάκι με τα τερτίπια που δημιουργεί ένα λάθος. Στη Μύκη υποψήφιος λοιπόν ο Αγκά. Πάει τελείωσε!
«Ε»


 
Ο τυχερός κερδίζει…μοσχάρι
 Αναζητούν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγάνων έναν τυχερό. Ο οποίος τυχερός καλείται με τον τυχερό λαχνό ανά χείρας να παραλάβει ένα…μοσχάρι βάρους 200 κιλών.
Ο λαχνός φέρει τον αριθμό 628 και ο τυχερός είναι εκτός του χωριού γι’ αυτό και η γνωστοποίηση να πάει να πάρει το δώρο που κέρδισε. Η εκδήλωση του Συλλόγου έγινε στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου στα Μάγγανα και υπήρξε λαχειοφόρος με έπαθλο το μοσχάρι. Το οποίο περιμένει το νέο αφεντικό του…
«Ε»


 
 Ήπιο κλίμα
 Σε γενικές γραμμές η προεκλογική εκστρατεία των παρατάξεων τόσο των υποψηφίων δημάρχων όσο και των Περιφερειακών, διεξάγεται σε ήπιο κλίμα.
Βέβαια οι επικεφαλής στις ομιλίες τους ασκούν κριτική αλλά σε πολιτισμένο επίπεδο. Κυρίως η κόντρα υπάρχει μεταξύ Παυλίδη και Γιαννακίδη, διότι αυτοί οι δύο θα συγκρουστούν κυρίως μεταξύ τους. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Ξάνθης κρατούν μια ήπια στάση, ασκούν κριτική στην προηγούμενη διοίκηση που εκφράζεται μέσω του Δημαρχόπουλου κυρίως και δευτερευόντως με τον Μπένη.
«Ε»


 
 Ο κρίσιμος Ιούνιος
 Συχνό είναι σαν θέμα και συζητείται αρκετά τόσο οι επικείμενες εκλογές για την Ευρωβουλή, όσο και το ποσοστό που θα λάβουν οι δύο μονομάχοι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.
Από το ποσοστό αυτό, λένε οι αναλυτές, θα εξαρτηθούν πολλά, πάρα πολλά. Και εκτιμούν, πως εάν το ποσοστό δεν είναι θετικό για τη Ν.Δ. αθροιζόμενο κι αυτό της Ελιάς, τότε ο Ιούνιος θα εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο μήνα με απρόβλεπτες εξελίξεις για το μέλλον του τόπου γενικά.
Είναι προφανές επομένως ότι από τη στάση και συμπεριφορά των πολιτών της χώρας θα εξαρτηθεί εάν πορευτούμε προς τα μπρος τώρα που βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα ή θα γυρίσουμε πίσω με απρόβλεπτες αρνητικές εξελίξεις.
«Ε»


 
 Δείχνουν κλίμα
 Καιρό είχαμε να δούμε να υλοποιούνται επενδύσεις στο νομό στον πρωτογενή τομέα εκτός των Θερμοκηπίων Θράκης στο γεωθερμικό Ερασμίου πριν ένα χρόνο.
Προχθές εγκρίθηκε επένδυση επέκτασης των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων της Θερμοκηπίων Θράκης, του Δωρόθεου Χατζηϊωάννου για δημιουργία οκτώ νέων ποιμνιοστασίων και δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και της BIOS AGROSYSTEMS Ανώνυμη Βιομηχανική για την επέκταση των εγκαταστάσεων και την ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου.
Δεν λύνουν τα προβλήματα ανεργίας οι τρεις αυτές επενδύσεις. Όχι. Απλά δημιουργούν κλίμα, δείχνουν πως κινείται η παραγωγή, πως ξεκινούν οι επενδύσεις, πως αλλάζει η αρνητική εικόνα.
Μικρή μεν, αλλά αλλαγή.
«Ε»


 
 Οι ευθύνες των πολιτών
 Είναι γνωστό ότι κάθε λαός, κάθε κοινωνία και κάθε πόλη, πως έχουν τους πολιτικούς και εν γένει τους εκπροσώπους που τους αξίζουν. Όσο κι αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα σκληρό, είναι δυστυχώς για μας τους Έλληνες η πραγματικότητα.
Κι αυτό διότι ψηφίζουμε, παντού, οι περισσότεροι με επιπολαιότητα. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η ψήφος μας πως είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να επιλέξουμε και αναδείξουμε τους ικανότερους, τους αρίστους που έχουν και τις γνώσεις αλλά και τη θέληση να προσφέρουν ανιδιοτελώς.
Παρασυρόμαστε συνήθως οι πολλοί από συναισθηματισμούς, κριτήρια φτηνά και ασήμαντα και στο τέλος όπως αποδεικνύεται κάνουμε λανθασμένη επιλογή. Λαμβάνουμε υπόψιν μας στοιχεία εφήμερα ή μη σπουδαία τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το αξίωμα που καλούνται να υπηρετήσουν τα άτομα.
Και βέβαια, αργότερα μετανιώνουμε για την επιλογή μας αλλά τότε είναι ήδη αργά για την όποια επανόρθωση.
-Τέτοιοι είμαστε οι περισσότεροι. Αντιμετωπίζουμε χωρίς σοβαρότητα ένα πολύ σημαντικό δικαίωμα μας, αυτό το να καθορίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας με υπευθυνότητα και κριτικό πνεύμα για την αντικειμενική αξιολόγηση των υπό κρίση προσώπων.
«Ε»


 
Διλήμματα προεκλογικά
 Σ’ αυτόν τον τόπο είναι μοιραίο να μη γίνονται ποτέ εκλογές χωρίς εκβιαστικά διλήμματα προς το εκλογικό σώμα. Είναι μία διαχρονική τακτική των μεγάλων κομμάτων, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, προκειμένου να κερδίσουν στο νήμα περισσότερες ψήφους.
Από το «Καραμανλής ή τανκς» της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου, μέχρι σήμερα, δεκάδες φορές οι πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκβιασμούς, άσχετους συνήθως με την ουσία της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.
«Ψηφίστε τον εκλεκτό του Α΄ κόμματος για περιφερειάρχη ή αλλιώς κινδυνεύει η κυβέρνηση», «Αν το κόμμα δεν βγάλει τόσους περιφερειάρχες θα πάμε σε εκλογές», κλπ.
Δόξα το θεό σ’ αυτές τις εκλογές δεν μας λείπουν τα διλήμματα. Έχουμε το «Μέρκελ ή Τσίπρας» από το ΣΥΡΙΖΑ και το «Ευρώ ή δραχμή» από τη ΝΔ.
Και πιο φρέσκο έχουμε από χθες το δίλημμα του Ευάγγελου Βενιζέλου: «Στηρίξτε την Ελιά διαφορετικά θα κινδυνέψει η κυβερνητική συνοχή», απειλώντας ανοιχτά για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση συνεργασίας, αν η Ελιά δεν πάρει 10% στις ευρωεκλογές!
Μερικές φορές όμως μπορεί τα διλήμματα αυτά να γυρίσουν και μπούμερανγκ σ’ αυτούς που τα θέτουν. Ειδικά αν αυτοί δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση. Κι ο Ε. Βενιζέλος, ως έξυπνος άνθρωπος που είναι, θα έπρεπε να το ξέρει αυτό και να το συνυπολογίσει…


 
Πρέπει να προχωρήσει
 Οι 300 στειρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας τις τελευταίες 2 εβδομάδες ήταν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από τον ανεξέλεγκτο αριθμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς τα τελευταία χρόνια και που όλο διογκώνεται. Η προσπάθεια των εθελοντών και των οργανώσεων αξίζει αν μη τι άλλο να αναγνωριστεί και ο Δήμος υποχρεούται να συνεχίσει με ανάλογες ενέργειες.
Γιατί δεν έχει καμία σημασία εάν κάνεις ένα βήμα αν δεν έχεις σκοπό να προχωρήσεις…
Γ.Τ.


 
Φοιτητικές εκλογές 2014
 Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν οι Έλληνες φοιτητές για να εκλέξουν την παράταξη που θέλουν να τους εκπροσωπήσει στα φοιτητικά θέματα του τμήματος τους. ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΑΡΡΕΝ, ΕΑΑΚ και άλλες παρατάξεις ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν, με την αποχή των φοιτητών ωστόσο να αναμένεται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι. Οι κάλπες θα στηθούν σε κάθε τμήμα και η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει γύρω στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 8 το βράδυ.
Γ.Τ.


 
 Τι κι αν είσαι αστυνομικός την κλεψιά δεν την γλυτώνεις…
 Φτερά έκανε μια ολοκαίνουργια και αστραφτερή άσπρη BMW που ήταν παρκαρισμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Λ. Στρατού. Άγνωστοι δράστες νωρίς το πρωί της Τρίτης, άγνωστο πως το έβαλαν μπρος και …μην είδατε τον Παναή!! Ιδιοκτήτης του ακριβού αυτοκινήτου που δεν πρόλαβε να το χαρεί είναι ένας αστυνομικός!
Μακάρι να το βρει ο άνθρωπος πριν το μοσχοπουλήσουν …
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…