-1 ½ κιλό φρέσκα κουκιά
-5 αγκινάρες καθαρισμένες
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-4 κλαδάκια μάραθο
-4 κλαδάκια άνηθο
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο
-1 κ.σ. αλεύρι
-χυμός ενός λεμονιού
Καθαρίζουμε τα κουκιά όπως καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε. Στα μεγαλύτερα σε μέγεθος αφαιρούμε και κρατάμε μόνο τους καρπούς. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, ρίχνουμε τα κουκιά, τα ζεματάμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο λάδι, προσθέτουμε τον μάραθο και τον άνηθο και στη συνέχεια τα κουκιά και τις αγκινάρες, πιπερώνουμε κι αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη χύτρα γίνονται σε 15 λεπτά. Σε απλή κατσαρόλα περίπου 45 λεπτά κι αφού δοκιμάσουμε πρώτα. Όταν βράσουν ρίχνουμε το αλάτι.
Χτυπάμε το αλεύρι με το λεμόνι στο multi, προσθέτουμε 1-2 κουτάλες βραστό ζουμί από το φαγητό, ξαναχτυπάμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση και να δέσει το φαγητό.