Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Το στοίχημα της ΝΔ: « Η ανάκαμψη να φέρει δυναμική ανάπτυξη»

Το στοίχημα της ΝΔ: « Η ανάκαμψη να φέρει δυναμική ανάπτυξη»

0
kyrtsos moraitis

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου στο ΕΒΕ Ξάνθης

 

Κατέθεσε την άποψη ότι τα σημάδια της ανάκαμψης θα φανούν στην πραγματική οικονομία τέλος του 2014

 
 
Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος το πρωί της Τρίτης και μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Στέλιο Μωραΐτη, ο οποίος τον υποδέχτηκε με θερμά λόγια και φιλοφρονήσεις στο γραφείο του ενώ σε σύσκεψη που ακολούθησε τον ενημέρωσε για την οικονομική εικόνα του νομού και για προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του.
 
Γ. Κύρτσος: «Είμαστε σε ανάκαμψη…το ζητούμενο είναι η δυναμική ανάπτυξη»
Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κύρτσος εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να «στρατευτεί» στην πολιτική προσπάθεια της Ν.Δ. και όπως είπε η ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει σχέση μ’ αυτό ότι πιστεύει ότι η πολιτική κατεύθυνση που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός είναι σωστή αλλά χρειάζεται η προσπάθεια να είναι πιο δυναμική, πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη. Ο κ. Κύρτσος σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δείχνει σημάδια ανάκαμψης που θα γίνουν πιο ορατά και στην πραγματική οικονομία μέχρι τέλους του 2014 αλλά αυτό όπως εξήγησε είναι το πρώτο βήμα: «Το ζητούμενο είναι πότε θα περάσουμε από την ανάκαμψη που βρισκόμαστε τώρα στην δυναμική ανάπτυξη. Η ανάκαμψη ουσιαστικά είναι το τέλος της πτώσης γιατί πέφτουμε σαν οικονομία από το 2008 και αυτό αποσταθεροποιεί και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά. Το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει την επόμενη τριετία το ποσοστό ανεργίας να μειωθεί από τις 27 στο 17% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται μια δεύτερη ματιά σε ορισμένες πλευρές όπως τι θα γίνει με τις φορολογικές ή τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τι θα γίνει με τη χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την γραφειοκρατία κ.λ.π. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο να περάσουμε από την ανάκαμψη στην δυναμική ανάπτυξη και πρέπει να τα δώσουμε όλα»
 
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν σηματοδοτεί εθνικές εκλογές
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο κ. Κύρτσος σημείωσε ότι στόχος είναι: « η καλύτερη δυνατή μας εκπροσώπηση ώστε να μελετήσουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις με καλύτερο τρόπο και να συνδέσουμε το γενικό ευρωπαϊκό με το ειδικό ελληνικό όπως και η αναζήτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικοποιήσει τις ευρωεκλογές με στόχο να επιταχύνει τις εξελίξεις και να δημιουργήσει μια πολιτική δυναμική στα μέτρα του θεωρώντας ευάλωτη τη ΝΔ. Ωστόσο όπως σημείωσε: «Θεωρώ ότι δεν θα επιτύχει το στόχο. Η ΝΔ έχει μεγάλες αντοχές και θα διαφανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση. Τέλος υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει ότι οι ευρωεκλογές μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές: « Η πολιτική αστάθεια εξυπηρετεί μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωεκλογές διεθνώς είναι εκλογές πολιτικών μηνυμάτων, δεν καταρρέουν κυβερνήσεις από ευρωεκλογές».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…