-1/2 κιλό κιμά
-μισή κούπα λάδι
-μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρ,)
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
-2 σκ σκόρδο στην πρέσα
-μισή κούπα κρασί
-1 κουτί κονκασέ πολτοποιημένο στο μούλτι
-1 κ.γλ. ζάχαρη
-1 κ.γλ. πάπρικα
-1 /2 κιλό κριθαράκι χοντρό
-2 κούπες τυρί τριμμένο όπως παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα
-αλάτι πιπέρι
-μισό λίτρο γάλα
-3 κ.σ. κορν φλάου
-λίγο μοσχοκάρυδο
Βράζουμε το κριθαράκι ώσπου να “κρατάει” λίγο, σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισή κούπα τυρί τριμμένο και το αφήνουμε.
Σωτάρουμε στο λάδι τα μανιτάρια, το κρεμμύδι με το σκόρδο, μετά ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για λίγη ώρα. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι , πιπέρι, πάπρικα και αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας και λίγο ζεστό νερό για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσουμε λίγο για να ανακατέψουμε το κορν φλάουρ. Όταν το γάλα ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάου και ανακατεύουμε ζωηρά να μη μας κολλήσει. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πήξει. Ρίχνουμε και τη μια κούπα τυριού μέσα.
Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνουμε το κριθαράκι με τον κιμά, ανακατεύουμε καλά και ισιώνουμε την επιφάνεια, ρίχνουμε μισή κούπα τυρί, την κρέμα και τέλος λίγο τυρί και λίγο βούτυρο. Ψήνουμε αρχικά στους 220ο για 15 λεπτά και μετά στους 200ο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.