Σχόλια 24/05/14

0
Οι δημοτικοί άρχοντες είναι σαν τις πάνες. Πρέπει να τους αλλάζεις συχνά και για τον ίδιο ακριβώς λόγο…


 
 
Γνώθι σ’ αυτόν
 Κάποιοι πρώην ενεργοί στην δημόσια ζωή του τόπου, αποφάσισαν για δικούς τους λόγους να ενεργοποιηθούν στις δημοτικές εκλογές. Δικαίωμά τους. Όμως ό,τι είχαν σκοπό να κάνουν, έπρεπε να το πράξουν όσο πιο σεμνά και χωρίς θόρυβο τους επέτρεπε η θέση τους.
Αγνόησαν τη βασική αυτή αρχή, αγνόησαν το Γνώθι σ’ αυτόν και εν τέλει εξετέθηκαν. Και αμυνόμενοι, εξετέθησαν πλήρως και αποκαλύφθηκαν βγαίνοντας στο προσκήνιο.
Προφανώς ήταν λάθος τους. Στοχοποιήθηκαν μόνοι τους και τώρα η θέση τους έγινε δυσκολότερη. Γιατί άραγε διέπραξαν αυτό το λάθος; Είχαν λόγους;
«Ε»


 
Αν δεν μπορείς να σωπάσεις δείξε λίγο σεβασμό
 Βιώνουμε εσχάτως μια απόλυτη έλλειψη σεβασμού τόσο στη μνήμη των Ξανθιωτών όσο και στην ανοχή αυτών επίσης.
Κάποιοι φλυαρούν ασυστόλως από το πρωί μέχρι το βράδυ λέγοντας κατά το λαϊκόν, μπούρδες. Γεμίζουν τον κόσμο με αρλούμπες και ανοησίες, επαναλαμβανόμενες κάθε ημέρα γενόμενοι έτσι βαρετοί, μη πιστευτοί και αυτά που υποστηρίζουν ως σαχλαμάρες.
Φαινόμενο των καιρών, επαναλαμβανόμενο κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Αντί σιωπής επειδή είναι γνωστοί πλέον για τις ανοησίες που εκστομίζουν, επιδίδονται σε σχόλια χαμηλότατου επιπέδου, ενώ αναγάγουν το ψέμα σε είδηση!
Έλλειψη σεβασμού στην αλήθεια που δεν την θέλουν, δεν την υπηρέτησαν ποτέ. Άνθρωποι χωρίς σεβασμό για τον συνάνθρωπο.
«Ε»


 
 Κι άλλοι αντίθετοι στην αξιολόγηση
 Στη λίστα των εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο, προστέθηκε άλλη μια κατηγορία εργαζομένων που εξεδήλωσαν – κι αυτοί – την αντίθεσή τους στη διαδικασία της αξιολόγησης. Λένε όλοι ΟΧΙ! Απορία θα προκαλούσε εάν λέγαν ΝΑΙ στην αξιολόγηση οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία.
Και μετά από την ηρωική αυτή στάση των αρνουμένων την αξιολόγηση, ρωτά ο απλός πολίτης που με τη φορολογία τους πληρώνει όλους αυτούς. Γιατί φοβούνται την αξιολόγηση; Τι τους κάνει να είναι αρνητικοί;
Μήπως γιατί δεν έχουν όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται; Διότι ο ικανός, εργατικός και νόμιμα προσληφθείς, δεν έχει να φοβάται τίποτε. Κάποιοι άλλοι επομένως φοβούνται, κινδυνολογούν και παρασύρουν στις απεργίες και τους καθόλα σωστούς και ικανούς.
« Ε»


 
Εκβιαστικές υπογραφές
 Πρωτάκουστα πράγματα συνέβησαν τις ημέρες αυτές και μάλιστα για πρώτη φορά. Λοιπόν παράταξη που συμμετείχε στις εκλογές για την Περιφέρεια και εξέλεξε μόνον τον επικεφαλής, έθεσε μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις, γραπτούς προς τις δύο νικήτριες παρατάξεις. Και ανάλογα με τις απαντήσεις εάν ήταν της αρεσκείας της μικρής αυτής παράταξης, θα δώσει εντολή ποια θα στηρίξουν οι ψηφοφόροι της!!
Δηλαδή μια απόλυτα αντιδημοκρατική λειτουργία, μια αντίληψη ολοκληρωτισμού και παράλληλα μια αίσθηση σπουδαίου και σημαντικού κόμματος (!) ενώ πρόκειται για κάτι μικρό ποσοτικά.
Μεγάλη εντύπωση για τον εαυτό τους έχουν κάποιοι. Και το πλέον περίεργο; Έσπευσαν όλες οι Περιφερειακές παρατάξεις να υπογράψουν να μη γίνει η επένδυση του χρυσού…
« Ε»


 
Προεκλογικές υποσχέσεις
 Είναι συνηθισμένο πράγμα στην ελληνική προεκλογική περίοδο να δίνονται διάφορες υποσχέσεις. Από τον κανόνα δεν ξέφυγε και ο υποψήφιος δήμαρχος της Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος. Υποσχέθηκε, την δεύτερη εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία, ότι θα κάνει αλλαγές στην κεντρική πλατεία, την αποκαλούμενη και πλατεία «τέρας». Οι δε αλλαγές θα αφορούν την σύνδεσή της με την Βόγδου!
Αλήθεια πιστεύει κανείς Ξανθιώτης ότι τέτοιες αποφάσεις με υψηλό οικονομικό κόστος θα εγκριθούν ποτέ από τις ανώτερες αρχές; Νομίζουν πως επειδή το είπαν, το υποσχέθηκαν, ότι θα γίνει κιόλας; Πλανώνται οι ίδιοι και ψευδόμενοι θέλουν να παραπλανήσουν κάποιους αφελείς. Την μειοψηφία. Διότι λανθασμένα πιστεύουν ότι χρειάζεται να ξοδεύουν και άλλα εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο βιτρίνας, όταν η πόλη έχει πολλά άλλα προβλήματα άλυτα. Ρώτησαν να μάθουν αν θέλουν να ξοδευτούν νέα χρήματα για την πλατεία; Ας ρωτήσουν. Θα τους πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ!
Και κάτι τελευταίο. Στο βωμό της υποσχεσιολογίας ξέχασαν τον Μιχάλη Στυλιανίδη, τον πρώην δήμαρχο. Λησμόνησαν – η δεν τους νοιάζει πλέον – ότι με το να αλλάξουν την πλατεία, θίγουν τον ίδιο τον άνθρωπο που την οραματίστηκε και την υλοποίησε.
« Ε»


 
Τι ψηφίζουμε;
 Αύριο Κυριακή 25 Μαΐου, οι Ξανθιώτες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, προσέρχονται για δεύτερη φορά στις κάλπες. Και αυτή τη φορά ψηφίζουμε στην πρώτη κάλπη για την Ευρωβουλή, στη δεύτερη για την Περιφέρειά μας (όλοι ψηφίζουμε χωρίς εξαίρεση) ενώ στην τρίτη κάλπη για τις δημοτικές εκλογές, ψηφίζουμε όλοι εκτός των κατοίκων του δήμου Τοπείρου, διότι εκεί ο δήμαρχος εξελέγη από την πρώτη Κυριακή.
Προσοχή όμως. Σταυρό βάζουμε ΜΟΝΟ στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής, ΟΧΙ στα άλλα δύο. Η δε ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά κέντρα που χρησιμοποιήθηκαν την πρώτη Κυριακή. Ίδιες δε θα είναι και οι εφορευτικές επιτροπές, οι δικαστικοί και γραμματείς.
Και κάτι τελευταίο. Για τις ευρωεκλογές, οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να βάζουν μέχρι 4 σταυρούς. Από έναν μέχρι 4 να το θυμάστε.
«Ε»


 
Σε λευκό και αποχή λέμε ΟΧΙ
 Είναι αυτονόητο για κάθε συνειδητό πολίτη, κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τον τόπο του να προσέλθει και να ψηφίσει την Κυριακή. Ακόμη είναι δημοκρατική υποχρέωση η ύψιστη αυτή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που δικαιώνει τον άνθρωπο, που τον εντάσσει στην ομάδα και από κει στην επιλογή.
Όλοι επομένως την Κυριακή ψηφίζουμε! Δεν αφήνουμε το δικαίωμα της εκπροσώπησης σε άλλους. Πάμε μαζικά, με καλή διάθεση, για να συμμετάσχουμε στη χαρά της Δημοκρατίας:
Και βέβαια, κάνουμε επιλογή σε πρόσωπα. Δεν ψηφίζουμε λευκό διότι το λευκό ισοδυναμεί με την αποχή, είναι το ίδιο πράγμα, είναι άρνηση.
«Ε»


 
 Με αίσθημα ευθύνης
 Εάν μιλούσαμε λιγότερο, διαβάζαμε περισσότερο, ιδίως εφημερίδες, εάν θυμόμαστε, συγκρίναμε, αναλογιζόμαστε το πριν, ίσως να μην μας φόβιζε τόσο το παρόν και ιδίως το μέλλον. Θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε με συναίσθημα ευθύνης, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά των υποψηφίων, αλλά κυρίως την κατάσταση της χώρας μας, και τις θυσίες του λαού, ιδίως αυτές, που δεν πρέπει να πάνε χαμένες, τώρα που η χώρα αρχίζει να ορθοποδεί. Γιατί η ψήφος του καθενός συνυπολογίζεται και αφορά το σύνολον των ψηφισάντων, αυτό απαιτεί η δημοκρατία.
E.M.


 
 Σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες
 Από 1η Ιουνίου θα γίνει επαναφορά της σύνταξης για 23.000 ανασφάλιστους ηλικιωμένους. Το μέτρο ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, σε ενημερωτική εκπομπή. Να υπενθυμίσουμε ότι η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων είχε διακοπεί μετά την αλλαγή των κριτηρίων που είχε θεσπιστεί και έθετε την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να κατοικούν στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια και να μην λαμβάνουν οποιοδήποτε ποσό ως σύνταξη από άλλη χώρα.
Γ.Τ.


 
Ο μεγαλύτερος εχθρός των εκλογών ο καιρός
 Μεγαλύτερος σύμμαχος της αποχής και χειρότερος εφιάλτης των υποψηφίων αναμένεται να αποτελέσει ο καιρός το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με προβλέψεις, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου θα χαρίσει υψηλές θερμοκρασίες, σπρώχνοντας κυρίως τους νέους στις παραλίες.
Όσο καλός και ξεσηκωτικός και αν είναι όμως ο καιρός, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζετε. Μην αφήσετε τους άλλους να αποφασίσουν για εσάς.
Και όπως αναφέρει ένα εύστοχο ανέκδοτο που κυκλοφορεί, «δείτε το και αλλιώς, ίσως είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές».
Γ.Τ.


 
Φτάνει πια…
 Ναι μια μεγάλη μερίδα Ξανθιωτών απέδειξαν περίτρανα σ’ αυτές τις εκλογές το πόσο συντηρητικοί και «κολλημένοι» στους ίδιους ανθρώπους και στις ίδιες νοοτροπίες, είναι! Πόσο εξαρτημένοι από πελατειακές σχέσεις και μικροσυμφέροντα! Ναι απέδειξαν ότι φοβούνται την αλλαγή, φοβούνται το νέο και ακολουθούν την πεπατημένη. Ψήφισαν τα ίδια πρόσωπα τα οποία τόσα χρόνια ασκούν διοίκηση και ευθύνονται και όλα τα κακώς κείμενα! Έδωσαν πλειοψηφία σ’ ένα συνδυασμό που είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν σε πρόσωπα, νοοτροπία και φιλοσοφία του ίδιου συνδυασμού που τόσα χρόνια διοικεί. Αλλά έχουν χρόνο και μπορούν ακόμη να το διορθώσουν. Μπορούν να σταματήσουν την διαιώνιση ενός συστήματος που ότι καλό ή κακό είχε να δώσει το έδωσε και το μόνο που κάνει είναι να ανακυκλώνει τη μιζέρια του με ξύλινους λόγους και κοινότυπες δημοσιουπαλληλίστικες ιδέες.
Φτάνει πια τα ίδια και τα ίδια! Φτάνει πια οι ίδιοι και οι ίδιοι! Επιτέλους είναι καιρός η Ξάνθη ν’ αλλάξει σελίδα …
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…