Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριζότο καλαμάρι

Ριζότο καλαμάρι

0
rizoto kalamari
 
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα* και κομμένα σε χονδρές ροδέλες
250 ml λευκό ξηρό κρασί
2 ώριμες ντομάτες, σε μικρά κυβάκια
½ κ.γ. γλυκό μπούκοβο
αλάτι και πιπέρι
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου
1 κ.σ. μαϊντανό, τα φυλλαράκια
 
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο και τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν και προσθέτουμε το καλαμάρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 12 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το καλαμάρι.
Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να γίνει διάφανο. Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό. Με μια κουτάλα και σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό στο ρύζι ανακατεύοντας διαρκώς. Σε περίπου 15 λεπτά και αφού το ρύζι έχει πιει όλα τα υγρά του, προσθέτουμε το καλαμάρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ώσπου το ριζότο να γίνει κρεμώδες. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
  • Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

    -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί -4 φρέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελιόπιτα κέικ

  -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…