Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τουριστικοί πράκτορες εξερευνούν την Ξάνθη

Τουριστικοί πράκτορες εξερευνούν την Ξάνθη

0
eve tourismos 1

Το ΕΒΕΞ παρουσίασε τα 3 ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα του σε πράκτορες από την Ευρώπη και δημοσιογράφους

 

Διημερίδα για το τουρισμό πραγματοποιεί το ΕΒΕ. Σήμερα το μεσημέρι θα καλωσορίσει στην πόλη μας διακεκριμένους δημοσιογράφους από το εξωτερικό

 
Τους ανεξερεύνητους μύθους της Ξάνθης παρουσίασε το ΕΒΕ της πόλης μας σε τουριστικούς πράκτορες από 7 χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε δημοσιογράφους τόσο τοπικούς, όσο και από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Elisso. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος μοίρασαν ενημερωτικά ντοσιέ στο κοινό, το οποίο πέρα από τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, αποτελούνταν από επιχειρηματίες του νομού και πολιτικούς.
 
Το ΕΒΕΞ ανοίγει 7 τουριστικούς δρόμους
«Σήμερα φιλοξενούμε τουριστικούς πράκτορες από την Αγγλία, την Ρωσία, την Ρουμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Βουλγαρία και περιμένουμε και από την Τουρκία. Η προσπάθεια μας θα προβληθεί από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης» αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Στέλιος Μωραΐτης και συμπληρώνει «έχουμε καλέσει και την ηγεσία του νομού μας, γιατί κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια να προβάλουμε τον τόπο μας».
 
Σ. Μωραΐτης: «Ο τουρισμός είναι ένας εκ των δύο πυλώνων ανάπτυξης αυτή τη στιγμή»
Στοχεύοντας στον Εθνικό στόχο για την άνοδο του τουρισμού, ο κ. Μωραΐτης σημειώνει ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες των προηγούμενων, αλλά πιο συγκροτημένα με σκοπό να υπάρξει αυτή τη φορά αποτέλεσμα. «Ο τουρισμός είναι ένας εκ των δύο πυλώνων αυτή τη στιγμή της ανάπτυξης. Ο τόπος μας έχει συγκλονιστεί. Δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες και το δημόσιο έχει φρακάρει. Για το λόγο αυτό πρέπει να παράγουμε, και αυτά που παράγουμε πρέπει να τα μοσχοπουλάμε, με την καλή έννοια. Θεωρώ ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σήμερα να δείξουμε τον τεράστιο τουριστικό πλούτο που έχουμε, που δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν κατορθώσαμε, αν και είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες.» αναφέρει ο κ. Μωραΐτης και διευκρινίζει «εμείς απλώς προσπαθούμε να συμβάλουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και το κάνουμε με πολύ μεγάλη συνέπεια και πολύ μεγάλη αγάπη, προκειμένου να συγκροτήσουμε όλη αυτή την ομάδα για να έχουμε αποτελέσματα. Έχουμε ιδρύσει στην πορεία των δύο ετών τώρα και κατορθώσαμε και ολοκληρώσαμε 3 τουριστικά πακέτα του Νομού μας, τα οποία έχουμε εκδώσει στα τουρκικά, βουλγαρικά, ρώσικα, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, προκειμένου να ενημερώνονται όλοι στην δική τους γλώσσα».
 
Η παράδοση στο πιάτο των ξένων δημοσιογράφων
Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν σήμερα στον οικισμό της Γαλάνης, όπου η πόλη μας θα καλωσορίσει τους ξένους δημοσιογράφους.
«Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από την Ευρώπη θα κατεβούνε από τα Λιβερά Ξάνθης διά του Νέστου στην περιοχή της Γαλάνης που γίνονται εκδηλώσεις. Εκεί θα τους περιμένουμε εμείς με 7 χορευτικούς και πάνω από 15 πολιτιστικούς συλλόγους. Θα γίνουν μουσικές εκδηλώσεις και τα χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν σε σχηματισμούς τραγούδια της Θράκης και γενικότερα της χώρας μας. Επιπλέον, οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα προσφέρουν και θα παρουσιάσουν ότι καλύτερο παράγει και το τελευταίο χωριό του Νομού μας από εδέσματα και γλυκά» σημειώνει ο κ. Μωραΐτης.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…