Σχόλια 11/04/14

0
Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει ούτε μνημόνιο ούτε έξοδο στις αγορές. Έχει άλλη λύση αλλά την κρατάει για έκπληξη όταν θα μας κυβερνήσει…


 
 
Τα του Καίσαρος
 Αν είσαι εντάξει, πολίτης νομιμόφρων και εργαζόμενος συνεπής, οι κάμερες γιατί να σε φοβίζουν; Μήπως γιατί λουφάρεις; Μήπως γιατί είσαι παράνομος; Αν όχι, οι κάμερες δεν είναι αιτία ν’ αντιδράς.
Εάν όμως λειτουργείς παράνομα, είσαι ύποπτος για εγκληματική ενέργεια, τότε δεν τις θέλεις τις κάμερες. Εάν θέλεις να προστατέψεις την περιουσία σου, κινητή και ακίνητη, τη ζωή των αγαπημένων σου, οι κάμερες σε βοηθούν. Εάν όμως είσαι εγκληματίας, διαρρήκτης και κλέφτης, ε, τότε, λογικό είναι για σένα, να μην τις θέλεις τις κάμερες.
Εάν δεν πηγαίνεις στο χώρο δουλειάς σου απ’ όπου αμείβεσαι και αντί για σένα «χτυπά» άλλος την κάρτα σου, τότε παρανομείς και πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της παρανομίας. Κι όχι να επικαλείσαι τη Δημοκρατία και τα δικαιώματά σου.
Διότι έχεις και υποχρεώσεις, όπως η σωστή ώρα άφιξης – αναχώρησης από τη δουλειά σου. Μόνο στην Ελλάδα αυτό το μπαίνω-βγαίνω ότι ώρα θέλω από τη δουλειά μου ισχύει έτσι ανεξέλεγκτα. Γιατί υπάρχουν οι συνδικαλιστές, η αριστερή αντίληψη για δήθεν προστασία των εργαζομένων και άλλων βλακωδών αντιλήψεων για την κάλυψη των παρανομιών.
Ας το καταλάβουν όλοι. Ο χώρος δουλειάς είναι ιερός. Θα πρέπει να είναι και σεβαστός. Πρώτα και κύρια από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Όποιος δε δεν συμφωνεί, παραιτείται και πάει σπίτι του. Τόσο απλά. Δεν βάζει το κόμμα που ανήκει – συνήθως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ – να καλύψουν τη δική του τεμπελιά και μη απόδοση στην εργασία του.
«Ε»


 
 Μπήκαν μεν, αλλά δεν βγήκαν
 Πριν χρόνια, όταν ξεκίνησε η λειτουργία της Millennium Τράπεζας, μπήκαν σιδερένιες κατασκευές για την προστασία από τις εξορμήσεις αυτοκινήτων στα ενδότερα, για αφαίρεση ΑΤΜ ή χρημάτων. Στην πόλη μας η εν λόγω τράπεζα δεν λειτουργεί πλέον ούτε άλλο υποκατάστημα προβλέπεται να γίνει στον ορατό χρονικά ορίζοντα.
Γι’αυτό, ας φροντίσουν οι ιδιοκτήτες ή άλλος ποιος, για να φύγουν οι σιδεριές. Οι οποίες εμποδίζουν και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αλλά είναι και μια άσχημη εικόνα.
Για να δούμε πότε θα γίνει η αποξήλωση.
«Ε»


 
Βόλτες στα ορεινά
 Εμάς ως εφημερίδα δεν μας πέφτει λόγος το πού θα πάει και ποιους θα δει ο κάθε αρχηγός κόμματος. Είναι δικαίωμά του και η επιλογή γίνεται, φανταζόμαστε με κάποια κριτήρια.
Όμως, κάποιοι αναγνώστες μας τηλεφώνησαν και εξέφρασαν την απορία τους για την επιλογή Τσίπρα στον Εχίνο και τώρα Κουβέλη στον Κένταυρο. Και μας ρωτούν: Χάθηκαν άλλα χωριά στον «γιακά» ή και στον κάμπο; Γιατί όλοι πηγαίνουν στα Πομακοχώρια;
Το «διότι» ας το απαντήσουν οι ίδιοι οι αρχηγοί κι αυτοί που κάνουν την επιλογή και τους οδηγούν σε ταξίδι στα βουνά και στους λόγγους.
Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, τις εκδρομές αυτές τις έκαναν τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη παλαιότερα. Τελευταία τους ακολούθησε και ο Τέρενς Κουίκ.
«Ε»


 
Απλά μιλάμε…
 Ο κύριος Κατρούγκαλος είναι Συνταγματολόγος και πολύ γνωστός μάλιστα διότι τον συναντά κανείς περισσότερο στα τηλεοπτικά πάνελ παρά στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου.
Δεύτερο, ο ίδιος Συνταγματολόγος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Νέα Εγνατία της Καβάλας. Και βέβαια θα ανέμενε κανείς ότι θα ασχολείτο σ’ αυτήν με θέματα της αρμοδιότητάς του. Λάθος, χάσατε! Ο εν λόγω καθηγητής μίλησε και ανέλυσε…οικονομικά θέματα και κυρίως άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ισχυριζόμενος ότι «ήταν λάθος η έξοδος της χώρας στις αγορές και ότι αυτή η κίνηση δεν θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία».
Ιδού λοιπόν η διδαχή: Μιλάμε για όλα, επί παντός επιστητού όπως λένε οι καθηγητές Πανεπιστημίου. Είναι δεν είναι της αρμοδιότητάς μας. Απλά μιλάμε. Το τι λέμε είναι ένα άλλο θέμα…
«Ε»


 
Ας μας το εξηγήσει κάποιος…
 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης 5ετούς ομολόγου της Ελλάδας, εχθές το μεσημέρι, και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ήταν απόλυτα επιτυχής.
Το επιτόκιο έφτασε στο 4,55%, πιο κάτω από το 5-5,5 που περίμενε το οικονομικό επιτελείο και αντλήθηκαν 3 δις, ενώ η προσφορά έφτασε στα 20 δις με τη συμμετοχή 550 επενδυτών.
Λόγος πολύς έγινε τις τελευταίες ώρες για το αν έπρεπε ή όχι να βγούμε τώρα στις αγορές, για την πολιτική σκοπιμότητα του εγχειρήματος, για το αν το επιτόκιο είναι υψηλό κλπ.
Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής το πώς θα επηρεάσει το γεγονός αυτό την ζωή μας. Όμως κάποιοι θα πρέπει να μας εξηγήσουν ποιο επιτόκιο είναι τοκογλυφικό, της τρόικας ή των αγορών, και επίσης τελικά ποιοι είναι οι τοκογλύφοι; Οι αγορές ή οι ευρωπαίοι εταίροι με το μνημόνιο; Κι όταν λέμε κάποιοι, εννοούμε αυτούς που έλεγαν ότι θα βάλουν τέλος στο μνημόνιο και θα διώξουν τους τοκογλύφους.
Ας μας το εξηγήσουν σε απλά ελληνικά γιατί έχουμε μπερδευτεί πολύ μ’ αυτά που ακούμε…


 
«Δημιουργία ξανά» και «δράση» μαζί στις ευρωεκλογές
 Δεν έχουμε όμως στο πολιτικό σκηνικό μόνο ιδρύσεις νέων κομμάτων αλλά και εκλογικές συνεργασίες κομμάτων. Για άλλη μια φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους τα δύο φιλελεύθερα κόμματα της χώρας, η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» του Θάνου Τζήμερου και η «ΔΡΑΣΗ» του Θόδωρου Σκυλακάκη. Τα δύο κόμματα είχαν συνεργαστεί ξανά στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όταν πρόεδρος της Δράσης ήταν ο Στέφανος Μάνος, αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν στη βουλή και αποχώρησε τότε ο κ. Μάνος από την προεδρία.
Τώρα, επιχειρούν και πάλι, ως ομοϊδεάτες, να συνεργαστούν, καθώς κανείς τους δεν έχει ελπίδα από μόνος του να συγκεντρώσει το πολυπόθητο 3% που απαιτείται για την ευρωβουλή.
Ο κ. Σκυλακάκης είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με τη Ν.Δ., την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψε για να ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμφωνία, αλλά δεν επαναπατρίστηκε μαζί της, ακολουθώντας το δρόμο της «Δράσης».
Η πρόταση συνεργασίας έγινε μέσω facebook από τον Θάνο Τζήμερο και χαρακτηρίστηκε «θετική εξέλιξη» από τον Θ. Σκυλακάκη. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις…


 
Η μύγα στη σούπα
 Με ένα χρονογράφημά της η Ελένη Βλάχου είχε περιγράψει μετά την πτώση της χούντας την ανοχή της κοινωνίας στα κατάλοιπα που είχε αφήσει αυτή. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι ταιριάζει και στο σήμερα, στις περιπτώσεις Μπαλτάκου, Φαήλου κ.α.
Είχε γράψει τότε η Βλάχου – ενάμιση χρόνο μετά την πτώση της χούντας – για έναν φοβερά πεινασμένο που του σερβίρισαν μια σούπα μέσα στην οποία είδε να κολυμπάει μια μύγα. Αλλά η πείνα ήταν αφόρητη κι έφαγε τη σούπα μαζί με τη μύγα. Τη επόμενη φορά η πείνα του είχε μετριαστεί κι έτσι έβγαλε τη μύγα από το πιάτο κι έφαγε τη σούπα. Λίγες μέρες μετά που είχε επανέλθει στα κανονικά του και είδε τη μύγα, αρνήθηκε να φάει τη σούπα και την επέστρεψε. Και είχε καταλήξει η Βλάχου με την παρατήρηση: «Εμείς ως πότε θα τρώμε τη σούπα μας με μύγα;»
Πριν από δυο χρόνια, το καλοκαίρι του 2012, ήμασταν ξεγραμμένοι από πολλούς. Ή για χρεοκοπία πηγαίναμε ή για σούπα αμφίβολης καθαριότητας. Διαλέξαμε τη σούπα. Εν γνώσει μας ότι υπήρχαν μύγες. Περισσότερες της μιας. Και τις ξέραμε όλοι. Ή μήπως αγνοούσαν στη ΔΗΜΑΡ ποιος ήταν ο Μπαλτάκος και τον έμαθαν χάρη στον Κασιδιάρη. Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να κρατάμε τη σούπα, αλλά είμαστε σε θέση ν΄ αφαιρούμε από μέσα τις μύγες. Μία προς μία. Κι εκείνο που χρειάζεται είναι επιμονή και προσπάθεια. Για ν΄ απορρίπτουμε τελείως τη σούπα αν ξαναδούμε μύγα.


 
Γιατί για κάποιους ανθρώπους δεν είναι το παν η αναγνώριση
 Είναι αυτό το ήθος που έχουν κάποιοι άνθρωποι και η ευγένεια που σε κάνουν να τους εκτιμήσεις από την πρώτη στιγμή. Η ταπεινότητα τους, παρά την επιτυχία τους και η εμπειρία τους, που σου επιτρέπουν να πάρεις λίγο από την σοφία τους, μετά από μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί τους. Σου γεμίζουν την ψυχή και σου δίνουν την δύναμη να συνεχίσεις να είσαι ο εαυτός σου μέσα σε ένα κόσμο που σου ζητάει να είσαι κάτι άλλο. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, άλλοι λίγο περισσότερο και άλλοι λίγο λιγότερο, μέσα από την ετήσια εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου. Ένας άνθρωπος που δεν ζητά δημοσιότητα, αλλά να ζει για να κάνει αυτά που αγαπά και να βοηθάει τους νεότερους να ατενίσουν το μέλλον. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι «Θανάσηδες» σε αυτό τον τόπο…
Γ.Τ.


 
2014 και ακόμα παλεύουμε για τα αυτονόητα
 Για τουριστική ανάπτυξη παλεύει, αν και αρκετά αργά η πόλη μας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΕΒΕ Ξάνθης, και τον πολιτισμικό και γεωγραφικό μας πλούτο, αν δεν «ξεκουνήσουν» λίγο οι αρχές του τόπου, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Γιατί ο τουρισμός είναι κάτι που μας αφορά όλους και όλοι θα επωφεληθούμε από αυτό με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.
Γ.Τ.


 
Για να μην ξεχνιόμαστε κ. Καραλίδη…
 Να θυμίσω στον αντιπεριφειράρχη κ. Φώτη Καραλίδη ότι όταν ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο με νομάρχη τον Γιώργο Παυλίδη εξαπέλυε μύδρους εναντίον του επειδή είχε επιβάλλει σιωπητήριο στους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών οι οποίοι έπρεπε να πάρουν την άδειά του για να μιλήσουν για θέματα της υπηρεσίας τους στα ΜΜΕ. Έλεγε τότε ο κ. Καραλίδης ότι είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική…και ότι δείχνει συγκεντρωτισμό και… Όμως φαίνεται να το ξέχασε γιατί αυτή ακριβώς την τακτική έχει υιοθετήσει και αυτό μας το επιβεβαιώνουν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.
Τι έγινε και άλλαξε γνώμη;
Μ.Ξ.


 
Εκλογικά κέντρα υποψηφίων
 Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των υποψηφίων δημάρχων του δήμου Ξάνθης που ένας μετά τον άλλο ετοιμάζουν τους συνδυασμούς τους αλλά και τα εκλογικά τους κέντρα. Μετά τον Σωτήρη Τσιακίρογλου που εγκατέστησε το εκλογικό του κέντρο επί της οδού Ηρώων (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ) και ο Χρίστος Πούλιος άνοιξε εκλογικό κέντρο στον πεζόδρομο της Γ. Σταύρου ενώ ο Δημήτρης Μπένης επέλεξε ένα κεντρικό γωνιακό επί της Μπρωκούμη. Ο δε Μπάμπης Δημαρχόπουλος επέλεξε την 28ης Οκτωβρίου
Έχει έξοδα το δημαρχηλίκι…
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…