Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τετραπλές εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετραπλές εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

0
zeibek xatzitheodorou

«Δεν αρκεί η παραίτηση του Μπαλτάκου. Πρέπει να παραιτηθεί η Κυβέρνηση» δηλώσαν τα στελέχη της Ξάνθης

 

Ο Χ. Ζεϊμπέκ μιλά για το νέο πολυνομοσχέδιο, αλλά και για την άγνοια των πολιτών για τα όσα ψηφίστηκαν

 
 
Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή στην Βουλή ο Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Νομαρχιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Όπως σημείωσαν οι ίδιοι, το πολυνομοσχέδιο αυτό είναι το «πιο βάρβαρο, κανιβαλικό και τερατώδες» πολυνομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί ως σήμερα και αποτελεί ένα ακόμη μνημόνιο που πλήττει όλους τους κλάδους, ευνοώντας μόνο τους τραπεζίτες.
«Ο ελληνικός λαός διεθνές πειραματόζωο. Δανείζουν στην Ελλάδα υποτίθεται για να ορθοποδήσει, αλλά είναι πασιφανές. Δεν δανείζουν για να φτάσουν τα χρήματα στα λαϊκά στρώματα, αλλά για να αναχρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους. Παίρνουν πίσω τους τόκους και μας επιβάλουν καινούριους για τις επόμενες δεκαετίες. Λεφτά που γιγάντωσαν το χρέος, πριν ήταν στο 125% του ΑΕΠ και τώρα είμαστε στο 180%» σημείωσε ανοίγοντας την συζήτηση ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου
 
Χ. Ζεϊμπεκ: «Ψηφίστηκε ένα πολυνομοσχέδιο τέρας. Ίσως και το χειρότερο μέχρι στιγμής»
Κωμικοτραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που εκτυλίχθητε στην Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, η οποία είναι εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς όπως σημείωσε ο ίδιος «3 άρθρα και 850 διατάξεις διαλύσανε τα πάντα».
«Η κυβέρνηση ήθελε να μην μελετήσουμε αυτό το πολυνομοσχέδιο για να μην έχουμε άποψη και κυρίως για να μην καταλάβει ο ελληνικός λαός τι πέρασε από την Βουλή» σημειώνει ο κ. Ζεϊμπέκ, εξηγώντας πως ενώ αποτελούνταν από 217 σελίδες, με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, το απέστειλαν τα χαράματα της Παρασκευής, περίπου 10 ώρες πριν κληθούν να το ψηφίσουν. Επικαλούμενος την ευαισθησία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό, αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις του κόμματος, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπογράψουν κάτι το οποίο δεν έχουν μελετήσει. Μάλιστα, αναφερόμενος στους «αντάρτες του γάλακτος», όπως τους χαρακτήρισε, δήλωσε ότι αποσκοπούσαν στο να παραπλανήσουν τον κόσμο για να χτυπήσουν τα 50 επαγγέλματα και την ανακεφαλαιωποίηση των τραπεζών.
 
Χ. Ζεϊμπεκ: «Πολλοί δεν ξέρουν καν τι ψηφίσανε»
Αναφερόμενος στον τρόπο που πέρασε το πολυνομοσχέδιο ο κ. Ζεϊμπέκ υποστηρίζει ότι αποτελεί έναν εκβιασμό προς τους βουλευτές ώστε να ψηφίσουν εκ νέου για την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. «Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποκαλύφθηκε το νέο ψέμα της Κυβέρνησης. Τελικά, η δόση των 11,8 δισ. θα εκταμιευτεί στο σύνολο της, αλλά θα σπάσει σε τρεις δόσεις. Όμως για να πάρουμε τις άλλες δύο θα πρέπει να ψηφίσουμε και άλλα μέτρα. Η πρώτη δόση του ύψους 6,3 δισ. είναι συνδεδεμένη με τα μέτρα που περιλάμβανε το πολυνομοσχέδιο, η δεύτερη δόση ύψους περίπου 1 δισ. έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, ενώ η τρίτη δόση έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο» σημειώνει ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι έρχονται και άλλα επώδυνα μέτρα.
Μάλιστα, ο κ. Ζεϊμπέκ μίλησε επικριτικά για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος απουσίαζε από την Βουλή και πήγε μόνο την ώρα της ψηφοφορίας καθώς και για τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη εξαιτίας της στάσης του στο θέμα της πρότασης μομφής.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί γιατί «πήγε το νερό στην Βουλή»
Ο κ. Ζεϊμπέκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του νερού και την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, σημειώνει ότι ήταν υποχρέωση του μετά την διάσταση που πήρε και τον προβληματισμό που δημιούργησε στους Ξανθιώτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεται τις μετρήσεις των επίσημων φορέων ή ότι κατηγορεί κάποιον.
«Από την ώρα που βγαίνει στην δημοσιότητα μια αποκάλυψη από το ΠΑΚΟΕ, εμείς οφείλουμε να το ψάξουμε. Αυτός ήταν και ο λόγος που καταθέσαμε την ερώτηση. Δεν κατηγορούμε κανέναν. Θεωρούμε ότι το νερό είναι ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά και οφείλουμε να ξέρουμε την ποιότητα του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Επί του θέματος βέβαια τοποθετήθηκε και ο κ. Χατζηθεοδώρου, ο οποίος σημείωσε «δεν εμπιστευόμαστε ούτε την διοίκηση της ΔΕΥΑΞ, καθώς ξέρουμε ότι έχει ένα απαρχαιωμένο δίκτυο και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υποψιασμένοι ότι κάτι δεν πάει καλά. Μάλιστα την ώρα που έχουμε το πιο ακριβό νερό πανελλαδικά, απαιτούμε να έχουμε και ανάλογη ποιότητα».
 
Άμεσες εθνικές εκλογές προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ξανθιώτης Βουλευτής απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στα πρωτοφανή γεγονότα που εκτυλίχθησαν στην Βουλή, μετά την συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου που δόθηκε στην δημοσιότητα. «Η κυβέρνηση οφείλει ξεκαθαρίσει το θέμα που έχει προκύψει. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και νομίζουμε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και δεν πιστεύουμε ότι με την αποπομπή Μπαλτάκου έχει λήξει το ζήτημα. Η δεξιά του Σαμαρά δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά του Καραμανλή, αλλά θυμίζει περισσότερο της Πολιτική Άνοιξη, επιβεβαιώνοντας αυτά που λέγαμε για τις σχέσεις του κόμματος με την Χρυσή Αυγή» σημειώνει ο κ. Ζεϊμπέκ συμπληρώνοντας ότι δεν αρκεί η παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, καθώς και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο γιος του κ. Μπαλτάκου αποχώρησε σαν κύριος χωρίς να συλληφθεί, μετά τα επεισόδια που προκάλεσε, κάτι που γεννά αρκετές σκέψεις.
 
Ένα γάλα μνημονιακής παστερίωσης
Όπως σημείωσε η κ. Βάσω Αγοραστού, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό Ξάνθης, ο νέος νόμος για το γάλα ήταν ακόμη μια γροθιά για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από τον ιό της ευλογιάς, χωρίς να έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις τους, οι οποίες είναι ελάχιστες μπροστά στην ζημία που έχουν υποστεί. «Οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων της περιοχής μας δεν έχουν καταβληθεί και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη παράληψη από την πλευρά της Περιφέρειας» σημειώνει η ίδια.
«Με τον Καλλικράτη δόθηκαν αρμοδιότητες στις περιφέρειες χωρίς να δοθούν πόροι. Μειώθηκαν οι θέσεις των κτηνιάτρων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την μάστιγα της ευλογιάς παρά τις ικανότητες τους» σημείωσε η κ. Αγοραστού.
 
Οι επιλογές του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου ο κ. Χατζηθεοδώρου παρουσίασε τις επιλογές του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή, με τους συνδυασμούς «Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλή τον Κώστα Μορφίδη για την Περιφέρεια, την «Στροφή Αβδήρων» με επικεφαλή τον Νίκο Καλιαμπάκα στο Δήμο Αβδήρων και τους «Πολίτες για την Ξάνθη» με επικεφαλή τον Νίκο Ανταμπούφη στον Δήμο Ξάνθης και Σταυρούπολης. Παράλληλα, ενημέρωσε τα Μέσα ότι τα ονόματα των υποψηφίων και των τριών συνδυασμών θα δοθούν στην δημοσιότητα της επόμενες ημέρες.
Κλείνοντας, η κ. Αγοραστού σημείωσε ότι μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν αναγνωρισιμότητα αλλά είναι άνθρωποι καθημερινοί που εργάζονται και έχουν αναφορές στην κοινωνία, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι «καλύτερα να μην είσαι αναγνωρίσιμος, παρά να είσαι αναγνωρίσιμος και να κρύβεσαι για αυτά που δεν έκανες».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…