Σχόλια 14/04/14

0
Ο Σαμαράς πήγε τη Μέρκελ σε ταβέρνα στην Πλάκα. Κλασσική κίνηση Έλληνα που θέλει να ξελογιάσει Γερμανίδα τουρίστρια…


 
 
Προτιμούν το κακό
 Κάποιοι δεν θέλουν ευχάριστα νέα. Νέα υπέρ της χώρας, των κατοίκων, του Λαού. Προτιμούν τα άσχημα νέα. Τις βόμβες, τις ζημιές, τα αρνητικά πρωτοσέλιδα, την δυσφήμιση της Ελλάδας, με δυο λόγια την καταστροφή. Τους ικανοποιεί να βλέπουν τον πόνο, την καταστροφή, τη ζημιά, το αίμα.
Είναι θέμα ερμηνείας και στάση ζωής. Πως κάποιος βλέπει και ερμηνεύει τα θέματα, πως τοποθετεί τον εαυτό του μέσα στην κοινωνία. Και δυστυχώς, υπάρχει μια μικρή μερίδα, πολύ μικρή, που για να δώσει στίγμα της παρουσίας της καταφεύγει στη βία και την καταστροφή η οποία βλάπτει αθώους ανθρώπους και βέβαια την ίδια την χώρα και ποτέ την κυβέρνηση.
Άραγε πότε αυτό το απλό συμπέρασμα θα το αποδεχτούν όλοι αυτοί;
«Ε»


 
 Συναίνεση!
 Άλλο πράγμα είναι ο δανεισμός από τις αγορές και άλλο η επιβολή νέου Μνημονίου με δανεισμό από την τρόικα. Όποιος λέει πως δεν το καταλαβαίνει ή το κάνει σκόπιμα ή δεν θέλει να το καταλάβει.
Από τους πρώτους, να δεχτούμε ότι υπάρχει μια δόση δυσπιστίας και αμφιβολίας. Για τους δεύτερους όμως; Γιατί τόση απόρριψη; Γιατί τόση άρνηση; Γιατί μόνον η δική τους άποψη είναι η σωστή; Γιατί η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, κάνει κατά τη δική τους θεωρία, μόνον το κακό, το αρνητικό, το άσχημο;
Τίποτε καλό δεν γίνεται; Όλα μαύρα; Μ’ αυτές τις απόλυτες θέσεις μια κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά. Αυτό είναι δεδομένο. Γι’ αυτό απαιτείται ν’αλλάξουμε. Όλοι! Διότι χωρίς συναίνεση η χώρα θ’ αργήσει να πάει μπροστά.
«Ε»


 
 Τον ψάχνουν τώρα…
 Όλα τα στοιχεία της νέας βομβιστικής ενέργειας που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, δείχνουν ότι από πίσω είναι ο γνωστός Μαζιώτης. Είναι δε ο Μαζιώτης ο άνθρωπος που αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισης, χωρίς να προλάβει να γίνει η δίκη του, και φυσικά δεν ξαναγύρισε να δικαστεί.
Δηλαδή, με απλά λόγια, άφησαν ελεύθερο έναν άνθρωπο που ιδεολογικά είναι ταγμένος στον αναρχικό χώρο και δηλωμένος αγωνιστής ενάντια στο κράτος.
Κατά τα λοιπά, το χτύπημα στο κέντρο ήταν μεγάλο, οι ζημιές το ίδιο και ο τραυματισμός του τουρισμού μας ευτυχώς ελαφρύς.
«Ε»


 
Ήρεμο κλίμα
 Σε ιδιαίτερα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές αλλά και οι Περιφερειακές και οι Ευρωεκλογές. Αυτό δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα οποία δεν προμηνύουν κάτι αρνητικό εκ μέρους μεμονωμένων ή ομαδικών σχηματισμών.
Εξάλλου, πέρασαν χρόνια από δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο δημοτικών εκλογών.
Κι αυτό, διότι οι δημοτικές εκλογές, όπως και οι Περιφερειακές, είναι περισσότερο μια «προσωπική» επιλογή και πολύ λιγότερο κομματική, όπου και υπάρχουν οι όποιες ιδεολογικές διαφορές.
Εδώ θα επιλεγούν περισσότερο πρόσωπα και λιγότερο προέλευση κομμάτων.
«Ε»


 
Βάσκανη μοίρα
 Σα να το βρήκε βάσκανη μοίρα το αναψυκτήριο πάνω από το γνωστό πάρκινγκ στην οδό Ηρώων. Άνοιξε, ξανάνοιξε, αλλά οι αναδουλειές το έκλεισαν! Σήμερα μαζεύονται εκεί γύρω και παίζουν χαρτιά και τάβλι διάφοροι ελληνοπόντιοι, ενώ το αναψυκτήριο είναι κλειστό.
Αυτό λοιπόν το κατάστημα θα βγει σε πλειστηριασμό για να γίνει μόνον αναψυκτήριο, όχι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η τιμή εκκίνησης του ενοικίου από τον δήμο ορίστηκε στα 360 ευρώ μηνιαίως.
Γνώμη μας; Το ενοίκιο είναι υψηλό και ενδιαφέρον δεν θα υπάρξει ως αναψυκτήριο. Κάποιοι στο δήμο δεν κατάλαβαν ότι η αγορά περνάει κρίση και ότι το σημείο εκεί δεν είναι κεντρικό. Κατά τα λοιπά, εν αναμονή του αποτελέσματος.
«Ε»


 
Καλώς ήρθατε στη χώρα μας!
 Σας έχουμε πολύ κακομεταχειριστεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και το μουστάκι του Χίτλερ κολλήσαμε στο πρόσωπό σας. Κι όμως πριν από λίγα χρόνια οι συμπατριώτες σας ήταν στις δημοσκοπήσεις ο πιο αγαπημένος μας λαός. Είχαμε ξεχάσει τα βάσανα και τις βαρβαρότητες της Κατοχής και σας βλέπαμε με νέο βλέμμα. Πώς φτάσαμε τώρα να μιλάμε για νέα κατοχή και να σας θεωρούμε υπεύθυνους για τις τωρινές μας ταλαιπωρίες;
Είμαστε ένας ιδιότυπος παλιός/νέος λαός, με πολλά προτερήματα και ελαττώματα. Από το παρελθόν κουβαλάμε κακές συνήθειες. Μία από αυτές είναι να ρίχνουμε σε άλλους την ευθύνη για ότι κακό μας συμβαίνει. Κάποτε μας έφταιγαν οι Άγγλοι, μετά οι Αμερικανοί και τώρα εσείς. Δεν είχαμε όμως πάντα άδικο. Μία μικρή χώρα γίνεται συχνά κλοτσοσκούφι στα παιχνίδια των μεγάλων. Κι η μοίρα μας καθορίστηκε συχνά από τρίτους. Όπως τώρα. Όχι πως δεν κάναμε κι εμείς σφάλματα.
Δέχομαι ότι θέλατε να μας βοηθήσετε. Το κάνατε με λάθος τρόπο. Όχι εσείς προσωπικά – όλα τα μέλη της Τρόικας. Οι άνθρωποί σας πολύ λίγα γνώριζαν για μας, για το πώς σκεπτόμαστε, νιώθουμε και αντιδρούμε. Μπορεί να ευεργετήσεις κάποιον έτσι, που να τον κάνεις εχθρό σου. Σχεδόν το καταφέρατε.
Φαντάζομαι πως η επίσκεψή σας θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μας. Δεν θα είναι εύκολο – αλλά είναι αναγκαίο. Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Η μεγάλη Γερμανία και η μικρή Ελλάδα πρέπει να ζήσουν μαζί. Στο πλούσιο ευρωπαϊκό μενού, εσείς είστε κύριο πιάτο, κι εμείς ένας μεζές. Που όμως δίνει ιδιαίτερη γεύση στο σύνολο. Και η έλλειψή του θα γινόταν πολύ αισθητή.
Ν.Δ.


 
 Τα Λαζαράκια του 12ου Σχολείου
 Το έθιμο της Λαζαρίνας αναβίωσαν τα παιδιά του 12ου δημοτικού Σχολείου Ξάνθης την παραμονή Σαββάτου του Λαζάρου, την Παρασκευή. Έφτιαξαν τα καλαθάκια τους από χαρτόνι, τα γέμισαν λουλούδια και μαζί με τη δασκάλα τους τριγυρνούσαν από το πρωί στα μαγαζιά της πόλης ψάλλοντας τα κάλαντα του Λαζάρου: «Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα βάγια ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια….». Οι καταστηματάρχες τα υποδέχονταν με χαρά και έριχναν τον οβολόν τους στο κουτάκι τους και καραμελίτσες στα καλαθάκια τους…Για το καλό!!!
– Καλό είναι να μαθαίνει η νέα γενιά την παράδοση…
Μ.Ξ.


 
Ο Φώτης Κουβέλης και οι «άτοπες προθέσεις» κάποιων…
 Μετριοπαθής, ήπιων τόνων, με μεστό πολιτικό λόγο που δεν διολισθαίνει σε λαϊκισμούς και κραυγές εντυπωσιασμού ή πολιτικού αμοραλισμού, ο Φώτης Κουβέλης δικαιώνει την υψηλή αποδοχή που έχει στις δημοσκοπήσεις ως πολιτική προσωπικότητα. Ένας πολιτικός του δικού του βεληνεκούς δεν θα μπορούσε να πέσει στην παγίδα που προσπάθησαν να του στήνουν κάποιοι (είτε αυτοβούλως είτε καθοδηγούμενοι) στην Ξάνθη. Δεν υπάρχουν «άτοπες ερωτήσεις υπάρχουν άτοπες προθέσεις…» είπε με νόημα όταν ρωτήθηκε γιατί πηγαίνει να μιλήσει στην μειονότητα προσθέτοντας: « ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έπαιξε ποτέ παιχνίδια με την μειονότητα». Και έβαλε κάποιους που το παίζουν ξύπνιοι στη θέση τους…
Μ.Ξ.


 
Υποσχέσεις
Στο πλαίσιο της παρουσίασης των προγραμμάτων τους (και όχι μόνο) επικεφαλής και μέλη συνδυασμών υπόσχονται και μοιράζουν δεσμεύσεις για ένα κάρο πράγματα. Ένα μέρος είναι θεμιτό γιατί αν μη τι άλλο, ακόμη κι αν κάποιοι μεταξύ τους λένε το ίδιο πράγμα, ο τρόπος της προσέγγισης αποτυπώνει τη φιλοσοφία του κάθε συνδυασμού, την οποία και οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίσουν.
Όμως οι υποσχέσεις, μιας και είναι τζάμπα, όπως έχουμε συνηθίσει μοιράζονται ασυστόλως και… αφειδώλως από μερικούς υποψήφιους στους δήμους ακόμη και για θέματα που δεν εμπίπτουν καν στην αρμοδιότητα των δήμων! Γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να είναι εξόχως προσεκτικοί και να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να ξέρουν γιατί επιλέγουν να εμπιστευτούν τον καθένα από αυτούς. Κι εσείς υποψήφιοι, λίγο κράτη!
Ε.Δ.


 
Τους τα ‘κανε μούσκεμα!
 Μια ηλιόλουστη μέρα ξημέρωσε το πρωί της Παρασκευής στην πόλη μας, αγκαλιάζοντας ζεστά την ορκωμοσία των 108 φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης. Λίγο μετά την μια όμως, «άνοιξαν» ξαφνικά οι ουρανοί και μια ολιγόλεπτη χαλαζόπτωση, εκτός από τον τόπο, μούσκεψε και την υποδοχή των διακεκριμένων δημοσιογράφων από την Ευρώπη, οι οποίοι ήρθαν να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, έπειτα από πρόσκληση του ΕΒΕΞ. Ευτυχώς, το «ξέσπασμα» του καιρού κράτησε μόνο λίγα λεπτά, και η εκδήλωση υποδοχής διεξήχθη κανονικά, με τον ήλιο να παίζει που και που κρυφτό πίσω από τα σύννεφα.
Γ.Τ.


 
Παρασκευή vs Δευτέρα
 Παγκόσμια Μέρα Αναμονής του Σαββατοκύριακου χαρακτηρίζουν πολλοί την Παρασκευή και όχι άδικα. Συζητήσεις σε δρόμους και καφέ έχουν ως κύριο θέμα το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Από την άλλη, πιο μισητή μέρα χαρακτηρίζεται η Δευτέρα. Οι χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν φανερή την αρνητική τους διάθεση, Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, οι δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς οι «γκρινιάρικες» δημοσιεύσεις τους έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές των προηγούμενων ημερών.
Αλλά τι νόημα θα είχε το Σαββατοκύριακο, αν δεν υπήρχαν οι προηγούμενες πέντε μέρες!
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…