Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Τέλος η σεζόν μέχρι τον… Ιούνιο

Skoda Ξάνθη: Τέλος η σεζόν μέχρι τον… Ιούνιο

0
paiktes gimnoi

Ολιγοήμερες διακοπές και μίνι – προετοιμασία πριν τον αγώνα μπαράζ για την παραμονή στη Super League

 

Η 7η Ιουνίου πιθανότερη ημερομηνία του μπαράζ – δείτε ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ξανθιώτικης ομάδας

 
 
Ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι η Ξάνθη δεν υποβιβάστηκε, αλλά και προβληματισμένοι για το γεγονός ότι το μπαράζ για την παραμονή στη Super League θα γίνει μετά από περίπου δυο μήνες είναι οι παράγοντες και τα μέλη της Skoda Ξάνθη.
 
Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης στον αγώνα μπαράζ
 
Μπορεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να ολοκληρώθηκε την Κυριακή (13/04), όμως το μέλλον της ξανθιώτικης ομάδας και το αν θα ανανεώσει την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κριθεί στις 07 Ιουνίου, στον αγώνα μπαράζ με αντίπαλο την ομάδα που θα τερματίσει 3η στα πλέι – οφ ανόδου της Β’ Εθνικής. Από τα παραπάνω πλέι – οφ, οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις θα προβιβαστούν απευθείας, ενώ η 3η θα αντιμετωπίσει τη Skoda Ξάνθη στον αγώνα μπαράζ που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο. Η έδρα διεξαγωγής του μπαράζ δεν έχει αποφασισθεί ακόμη, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα, ανάλογα με το ποια ομάδα από τη Β’ θα διεκδικεί την άνοδο.
Φέτος το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής έγινε σε δύο ομίλους, από τους οποίους οι 4 πρώτες ομάδες σχημάτισαν στη συνέχεια τον όμιλο των 8 ομάδων για τα πλέι – οφ ανόδου, ξεκινώντας με κάποιους βαθμούς, ανάλογα με τη θέση που είχαν τερματίσει στην κανονική διάρκεια. Έτσι οι 8 ομάδες της Β’ Εθνικής που βρίσκονται στα πλέι – οφ ανόδου και η βαθμολογία τους, μετά από 2 αγωνιστικές είναι οι:
1. Κασσιόπη/Κέρκυρα 9β.
2. Ολυμπιακός Βόλου 9β.
3. Αιγινιακός 6β.
4. Ηρακλής Ψαχνών 6β.
5. Νίκη Βόλου 5β.
6. Ηρακλής Θεσ/νίκης 3β.
7. ΑΟ Χανίων 1β.
8. Φωστήρας 0β.
* Από τις παραπάνω ομάδες οι δύο πρώτες θα προβιβαστούν απευθείας στη Super League και όποια τερματίσει 3η θα είναι ο αντίπαλος της Ξάνθης στο μπαράζ της 7ης Ιουνίου.
 
Το πρόγραμμα της Skoda Ξάνθη
 Εκτός προγραμματισμού έβγαλε ο επιπλέον αγώνας μπαράζ την Skoda Ξάνθη, σε μία χρονιά που ήδη είχε ξεκινήσει νωρίτερα λόγω των αγώνων του Europa League.
Συγκεκριμένα οι παίκτες της Ξάνθης είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου 2013 και πλέον αναμένεται να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ένα χρόνο μετά!, περίπου στις 15 Ιουνίου.
Προς το παρόν θα δοθεί άδεια στους παίκτες για να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν ώστε να πάρουν τις απαραίτητες «ανάσες» και αρχές Μαΐου θα επιστρέψουν ώστε να ανεβάσουν σταδιακά την ένταση των προπονήσεων και την αγωνιστική ετοιμότητα για τον αγώνα μπαράζ. Έπειτα θα δοθεί κάποιος επιπλέον χρόνος για ολιγοήμερες διακοπές και μετά θα επιστρέψουν εκ νέου στη βάση τους για την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν (2014-2015)!.
Το επόμενο διάστημα και όσο διεξάγονται οι αγώνες μπαράζ της Β’ Εθνικής, οι ¨σκάουτερς¨ της Skoda θα παρακολουθούν τα παιχνίδια, ώστε να σχηματίσουν μία καλύτερη εικόνα για τις ομάδες από τις οποίες θα προκύψει και ο αντίπαλος της Ξάνθης.
 
Διπλή επιτυχία για Σολάρι!
solariΔιπλά πανηγύρισε ο Εστέμπαν ¨Τάνο¨ Σολάρι τη νίκη (3-1) επί του Παναθηναϊκού, καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Super League 2013-2014!
Ο Αργεντινός επιθετικός με την πλούσια καριέρα σημείωσε συνολικά 16 γκολ σε 34 αγώνες (δεν έχασε ούτε έναν αν και 34 ετών) και έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν αγωνιζόμενος σε επαρχιακή ομάδα, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια! Συγκεκριμένα τη σεζόν 1988-1989 ο Ίμρε Μπόντα είχε πετύχει 20 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.
Για την επιτυχία του Σολάρι ο προπονητής του Νίκος Κεχαγιάς δήλωσε:
«Η ανάδειξη του Σολάρι ως πρώτο σκόρερ είναι μια προσωπική αλλά και ομαδική επιτυχία. Συγχαρητήρια στον ποδοσφαιριστή».
Σε όσους πάντως φαίνονται λίγα τα 16 γκολ, πρέπει να πούμε πως το αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής έγινε τη σεζόν 2008-2009 με τους Γκαλέτι και Μπλάνκο να μοιράζονται την πρώτη θέση με 14 τέρματα.
Τα γκολ του Σολάρι με την Ξάνθη:
2η αγ.: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 1-0
5η αγ.: Skoda Ξάνθη – Άρης 2-0
7η αγ.: Skoda Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 3-2 (2 γκολ)
8η αγ.: ΑΕΛ Καλλονής – Skoda Ξάνθη 1-5 (3 γκολ)
12η αγ.: Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός 3-1
14η αγ.: Skoda Ξάνθη – Βέροια 3-0
16η αγ.: Skoda Ξάνθη – Ο.Φ.Η. 2-1
20η αγ.: Εργοτέλης – Skoda Ξάνθη 2-2
27η αγ.: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 4-1 (2 γκολ)
32η αγ.: Skoda Ξάνθη – Πλατανιάς 2-3
34η αγ.: Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1 (2 γκολ)
Σύνολο: 11 ματς που σκόραρε, 16 γκολ (9 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).
Ο πίνακας με τους πέντε πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος την φετινή περίοδο:
1) Εστέμπαν Σολάρι 16 γκολ (Skoda Ξάνθη)
2) Μάρκους Μπεργκ 15 γκολ (Παναθηναϊκός)
-) Μοχάμεντ Μπεν 15 γκολ (Βέροια)
4) Δημήτρης Παπαδόπουλος 14 γκολ (Ατρόμητος Αθ.)
-) Κώστας Μήτρογλου 14 γκολ (Ολυμπιακός/Φούλαμ)
 
Σκέψεις για αποχώρηση από τον Πανόπουλο;
 
panopoylos 01Βόμβες εξαπέλυσε ο Χρήστος Πανόπουλος με συνέντευξη που μεταδόθηκε από την “Αθλητική Κυριακή” της Δημόσιας Τηλεόρασης και η οποία παραχωρήθηκε λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Ο Χρήστος Πανόπουλος αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την “κατάντια” της Ξάνθης, όπως λέει, ενώ επισημαίνει ότι θέλει να φύγει… χθες από το ποδόσφαιρο, πουλάει την Ξάνθη αλλά δεν θα την αφήσει μόνη της, αν πέσει κατηγορία!.
Μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ δήλωσε:
Για τα μπαράζ που καλείται να παίξει η Ξάνθη: «Είναι ντροπή για την Skoda Ξάνθη η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να διεκδικήσουμε την σωτηρία της ομάδας στα μπαράζ. Για ό,τι έχει γίνει, την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως εγώ και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν προσπαθώ να καλύψω ανθρώπους. Με τις όποιες επιλογές στην ζωή μου, που αφορούν στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 25 χρόνια, τα όποια λάθη τα έχω κάνει εγώ».
Για το χαρακτηρισμό «παράρτημα» που δίνουν κάποιοι στην Ξάνθη: «Οφείλω να πω ότι διαχρονικά η Skoda Ξάνθη δεν υπήρξε παράρτημα ούτε του Ολυμπιακού ούτε του Παναθηναϊκού, ούτε της ΑΕΚ για να μιλήσω για τις τρεις μεγάλες ομάδες, είτε αν θέλετε και του ΠΑΟΚ. Πάμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, μας λένε ότι είμαστε παράρτημα του Παναθηναϊκού. Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, μας λένε παράρτημα του Ολυμπιακού. Ίσως έχω μετανιώσει που δεν έχω γίνει παράρτημα κάποιου. Γιατί αν ήμουν παράρτημα κάποιου, τουλάχιστον κάποιοι θα ήταν μαζί μας και κάποιοι απέναντί μας. Ενώ τώρα όλοι είναι απέναντί μας».
Για το ότι πολλοί του χρεώνουν τις συνομιλίες στις περίφημες κασέτες: «Από εκεί με έχουν βγάλει περίεργο και με είπαν περίεργο ακριβώς επειδή δεν γούσταρα και δεν έκανα τίποτα από αυτά που ήθελαν. Δεν ενέδωσα ποτέ και σε κανέναν».
Για τη Skoda Ξάνθη και αν υπάρχουν σκέψεις αποχώρησης από τον ίδιο: «Το μαγαζί που έχω κάνει δεν είναι γωνία, γιατί αν ήταν μαγαζί γωνία χθες θα υπήρχαν πολλοί αγοραστές και στην ονομαστική αξία των μετοχών. Και το λέω αυτό για μια ΠΑΕ που θεωρώ ότι παγκόσμια πρέπει να είμαστε μέσα στις πέντε ομάδες, που μπορούν οι όποιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, βάζοντας ορκωτούς λογιστές, να ελέγξουν τα οικονομικά της σε τέσσερις με πέντε ώρες, ούτε καν μέρες. Η ΠΑΕ δεν έχει πάρει μια δραχμή δάνειο, είναι πληρωμένα ΙΚΑ και όλα αυτά ¨up to date¨. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να φύγω… χθες από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα μιλήσω για την βρωμιά. Βλέπω αυτό που δέκα εκατομμύρια Έλληνες βλέπουνε και το κρίνω θετικά ή αρνητικά. Η φίλαθλη κοινή γνώμη ξέρει και κρίνει. Του χρόνου θα είμαι, σε όποια κατηγορία και αν παίξει η Skoda, γιατί έχω την ηθική υποχρέωση, αν επιλέξω να φύγω, την ομάδα να την αφήσω στην Α’ Εθνική. Πάντως έχω κουραστεί. Πιθανόν να έφευγα, ακόμα και αν ήταν ¨σούπερ ουάου¨ τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…