Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μύδια αχνιστά με μυρωδικά και μουστάρδα

Μύδια αχνιστά με μυρωδικά και μουστάρδα

0
mydia
 
25 – 30 μύδια
¾ φλυτζανιού (150 ml) λευκό ξηρό κρασί
3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μυρωδικών δεμένο με σπάγκο (μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, δαφνόφυλλο)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
3 – 4 φυλλαράκια μαϊντανό
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Βάζουμε τα μύδια σε μια λεκανίτσα με παγωμένο και αλατισμένο νερό για 2 – 3 ώρες ώστε να καθαριστούν από την άμμο και να μπορέσουμε να απομακρύνουμε ευκολότερα τα ξένα σώματα που είναι κολλημένα πάνω στο κέλυφος. Κατόπιν, καθαρίζουμε με μαχαιράκι τις πεταλίδες. Τραβάμε δυνατά προς τα έξω το σκληρό ινώδες γένη και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Σε ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μύδια. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κρασί και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά.

Όταν ξεσκεπάσουμε το σκεύος, ελέγχουμε αν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα απομακρύνουμε. Ρίχνουμε το λεμόνι, πασπαλίζουμε με πάπρικα, μαϊντανό και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…