Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγκιναρόπιτα

Αγκιναρόπιτα

0
agginaropita
 
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτί αγκιναρούλες καρδιές από βάζο, στραγγισμένες ή 5-6 φρέσκες κομμένες
1 φλιτζάνι μπεσαμέλ με αυγό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
φύλλο κρούστας
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα (προαιρετικά)
βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα
 
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες (αν είναι φρέσκες τις κόβουμε σε κομματάκια). Ρίχνουμε τον άνηθο και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ και τυρί τριμμένο. Τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Στρώνουμε 3-4 φύλα βουτυρωμένα σε ένα πυρέξ, βάζουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 45 λεπτά σε 180-200οC.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…