Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Κρούση» σε Νιγηριανό αμυντικό χαφ έκανε η Skoda Ξάνθη!

«Κρούση» σε Νιγηριανό αμυντικό χαφ έκανε η Skoda Ξάνθη!

0
sandey
 

Στο «στόχαστρο» του Ράινερ Μάουρερ ο Στέφεν Σάντεϊ σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Νιγηρίας

 

Σε γνωστές ομάδες της Ισπανίας αγωνίστηκε ο 25χρονος παίκτης χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί

 
 
Συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών πρόσφερε η Skoda Ξάνθη στο Νιγηριανό ποδοσφαιριστή Στέφεν Σάντεϊ, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ από τη Νιγηρία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «complete sports Nigeria», η Skoda Ξάνθη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πρότεινε το συμβόλαιο στον 25χρονο αμυντικό μέσο που ανήκει στην ομάδα Μπνέι Σακχνίν από το Ισραήλ.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ράινερ Μάουρερ επιθυμεί διακαώς να προσθέσει τον παραπάνω παίκτη στο ¨ρόστερ¨ της ξανθιώτικης ομάδας το συντομότερο δυνατόν κι έτσι η Ξάνθη κατέθεσε επίσημη πρόταση αναμένοντας την απάντηση του παίκτη.
«Χρειάζομαι χρόνο συμμετοχής και να παίζω κανονικά, οπότε εξετάζω τις προτάσεις που μου έκαναν η Skoda Ξάνθη και ακόμη τρεις σύλλογοι που έδειξαν ενδιαφέρον, η Skoda Ξάνθη μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία», αποκάλυψε ο ίδιος.
Ο Στέφεν Ομπαγιάν Σάντεϊ (Stephen Obayan Sunday) όπως είναι το πλήρες όνομα του Νιγηριανού «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στην Ισπανία όπου σημείωσε συμμετοχές με τις ¨μικρές¨ Εθνικές, όμως τελικά επέλεξε την Εθνική Νιγηρίας, καθώς το 2011 φόρεσε μία φορά τη φανέλα της σε επίσημο αγώνα απέναντι στη Γουϊνέα.
Εδώ και μία διετία όμως, λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής στις ομάδες όπου αγωνίστηκε δεν ξαναφόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο και πλέον ελπίζει να μεταγραφεί σε ομάδα όπου θα παίζει, με την ελπίδα να κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Νιγηρίας που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στη Βραζιλία για το «Μουντιάλ 2014».
 
Αρκετές εμπειρίες από το ισπανικό πρωτάθλημα
 Ο 25χρονος (γεν. 17/08/1988) γεννήθηκε στο Λάγκος της Νιγηρίας όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες «FC Ebedei» και «Jegede Babes»
Το 2003 συμμετείχε σε δύο πρωταθλήματα Νέων σε Σουηδία και Ισπανία όπου εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα να δεχθεί πρόταση πενταετούς συμβολαίου από την Πόλι Εχίδο (Β’ κατηγορία Ισπανίας).
Εκεί αγωνίστηκε σε 63 παιχνίδια πρωταθλήματος και στη συνέχεια το 2007 σε ηλικία 19 ετών αποκτήθηκε από τη Βαλένθια. Εκεί όμως έχοντας μπροστά του μεγάλο ανταγωνισμό και λιγοστό χρόνο συμμετοχής, παραχωρήθηκε διαδοχικά στις Οσασούνα, Μπέτις και Νουμάνθια. Από την τελευταία αποκτήθηκε με μεταγραφή (το 2011) και έμεινε για δύο χρόνια, ενώ το περσινό καλοκαίρι συμφώνησε με την Μπνέι Σακχνίν του Ισραήλ σε διετές συμβόλαιο. Με τις μόλις δύο συμμετοχές του μέχρι στιγμής όμως στο πρωτάθλημα του Ισραήλ φαίνεται ότι ο υποψήφιος μετεγγραφικός στόχος της Ξάνθης δεν είναι ικανοποιημένος κι έτσι περιμένει τις προτάσεις που θα του γίνουν ώστε να μετακινηθεί. Να σημειώσουμε ότι εκτός της Skoda Ξάνθη, πρόταση στον παίκτη έχει κάνει και η βουλγαρική ΤΣΣΚΑ Σόφιας κι έτσι με αγωνία αναμένονται οι διαπραγματεύσεις και η οριστική απόφασή του.
 
Αμυντικό μέσο περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Skoda
 Να σημειώσουμε ότι αν και πριν λίγες ημέρες ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ Χρήστος Πανόπουλος, σε συνέντευξή του δήλωνε ότι δεν θα γίνει καμία μεταγραφή την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τα γεγονότα φαίνεται ότι… κάτι κινείται στον μεταγραφικό σχεδιασμό και αφορά τη θέση του αμυντικού μέσου. Τώρα αν αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποια αποχώρηση ή αν η κίνηση για την απόκτηση του Νιγηριανού θα γίνει για την ενίσχυση, αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες.
* Τα τελευταία νέα από την προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη σελ. 18.
 
Στέφεν Σάντεϊ
 Βιογραφικό
Ημ. Γέννησης: 17/09/1988 (Λάγκος, Νιγηρία)
Ύψος 1.80μ.
Θέση: Μέσος/αμυντικός μέσος
Καριέρα:
2000-2003: FC Ebedei (Νιγηρία)
2003–2004: Jegede Babes (Νιγηρία)
2004–2005: Πόλι Εχίδο (Ομάδα Νέων)
2005–2007: Πόλι Εχίδο (63 συμ.)
2007–2011: Βαλένθια (10 συμ.)
2008–2009: Οσασούνα-δανεικός (4 συμ.)
2009–2010: Μπέτις-δανεικός (7 συμ.)
2011 (α’): Νουμάνθια-δανεικός (14 συμ./2 γκολ)
2011–2013: Νουμάνθια (62 συμ./2 γκολ)
2013–2014 (α’): Μπνέι Σακχνίν (2 συμ.)
Εθνικές Ομάδες:
2007: Ισπανία U19 (5 συμ.)
2007: Ισπανία U20 (4συμ.)
2009: Ισπανία U21 (1 συμ.)
2010-: Νιγηρία (1 συμ.)
Τίτλοι:
Κύπελλο Ισπανίας (με τη Βαλένθια το 2008)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …