Σχόλια 3/01/14

0
akriveia2
7,5 εκ. μίζες επέστρεψε ο Κάντας. Διπλάσια από το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο, όνειρο όλων των Ελλήνων…


 
 
Τουλάχιστον αισιοδοξία!
 Νέα χρονιά, καλή χρονιά να ελπίσουμε, καλύτερη από αυτή που έφυγε να’ ναι το 2014. Πώς θα πορευτεί το 2014 δεν μπορούμε να προδικάσουμε. Τουλάχιστον όμως, τώρα στην αρχή, ας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και με ελπίδες ότι κάτι βρε αδελφέ θα πάει καλύτερα για το λαό και τη χώρα.
Μπορεί κάποιοι να μην συμφωνούν με την αισιοδοξία μας. Δικαίωμά τους. Όμως τίποτε κακό από το να ελπίζει κάποιος ότι μετά από χρόνια, ο τροχός θα πάρει μπρος, ότι θα κινηθούν τα πράγματα προς τα εμπρός, έστω σιγά-σιγά, ότι η οικονομία σταθεροποιείται κι αυτή, πως η αγορά θα έχει μια πιο αισιόδοξη εικόνα, οι Τράπεζες θα έχουν άλλη λειτουργία, το ίδιο και το Δημόσιο.
-Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι θ’ αλλάξει.
«Ε»


 
Ευχές
 Ευχαριστούμε για άλλη μια χρονιά όλους όσους με κάθε τρόπο ευχήθηκαν προς την Εφημερίδα για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά 2014.
Τους αντευχόμαστε από καρδιάς για Υγεία, Αγάπη Δημιουργικότητα, τόσο για τους ίδιους όσο και για την οικογένειά τους.
«Ε»


 
 Όχι άλλη φορολογία
 Τολμούμε και το λέμε και μάλιστα δημόσια. Ότι θα πρέπει η κυβέρνηση, επιτέλους, να βρει τρόπους να σταματήσει τη σκληρή φορολογία του λαού. Οι αντοχές έχουν τελειώσει μαζί και τα διαθέσιμα χρήματα. Και ο κόσμος θέλει αυτό το φορτίο χρόνων να ελαφρώσει, να μειωθεί σημαντικά τη νέα χρονιά.
Δεν αντέχεται άλλο η αφαίμαξη των χρημάτων. Εξάλλου δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλέον ούτε για δείγμα. Το γνωστό «λίπος» έχει τελειώσει και μαζί η υπομονή. Αρκετά πλέον πλήρωσε η μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
«Ε»


 
Εύκολο να το λες…
Στο μήνυμά του προχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός των άλλων ανέφερε πως θα πρέπει «να πέσουν κεφάλια για τη διαφθορά». Παράλληλα υπήρξε επικριτικός για τις δικαστικές αποφάσεις που ήρθαν σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην απαλλαγή των υπευθύνων για τις μετοχές-φούσκες στο Χρηματιστήριο.
Κατ’ αρχάς, οφείλουμε να δεχτούμε πως οι επισημάνσεις του προέδρου της Δημοκρατίας πως ήταν εύστοχες. Όμως, όσο εύκολο είναι να το λες, τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς σ’ αυτή τη χώρα. Διότι εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε.
Δυστυχώς…
«Ε»


 
Οι τιμές στα τρόφιμα
 Έγινε προχθές μεγάλη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με υπουργούς και εξετάστηκε η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς τροφίμων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Τι ειρωνεία αλήθεια! Χρόνια τώρα συζητούν για την ανάγκη μείωσης των τιμών των αγαθών πρώτης ανάγκης και ακόμη στα ράφια μειώσεις δεν βλέπουν οι καταναλωτές. Και δικαιολογημένα απορούν και ρωτούν, τι γίνεται τελικά κι ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, αντίστοιχα δεν υπάρχουν μειώσεις στα τρόφιμα.
Άντε να δούμε τι θα βγει από την τελευταία υπουργική σύσκεψη. Είθε να αντιληφθούν υπουργοί και μανταρίνοι των υπουργείων πως οι αντοχές μειώθηκαν και η υπομονή πλέον δεν υπάρχει από μέρους των καταναλωτών.
Είμαστε χώρα ακριβή σε πάρα πολλά προϊόντα όπως είμαστε χώρα, ίσως η μοναδική, που έχει τόσες υπέρ τρίτων κρατήσεις.
-Επιτέλους, ας ληφθούν μέτρα!
«Ε»


 
Είπε όχι
 Με τον δικό του τρόπο, ο Μίκης Θεοδωράκης λέει «όχι» και απορρίπτει έτσι την πρόταση που άτυπα έκανε γι’ αυτόν ο Ευαγ. Βενιζέλος, να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δικαίωμα του αγαπητού και σεβαστού Μίκη να έχει την όποια δική του άποψη για το θέμα και είτε να είναι θετικός είτε αρνητικός. Βέβαια η πρόταση ήταν αρκούντως τιμητική για τον ίδιο, πέρα από την δική του άρνηση που την αιτιολόγησε αφήνοντας αιχμές για πολιτικά παιχνίδια.
Δικαίωμά του. Σίγουρα όμως η χώρα δεν θα μείνει χωρίς πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδος αξιολογώτατοι πολίτες με γνώσεις και ήθος που θα μπορούσαν επαξίως ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αξιώματος του Προέδρου.
-Προς το παρόν, ες αύριον τα σπουδαία.
«Ε»


 
 Άλλες εποχές…
 Τα επαναλαμβανόμενα σκάνδαλα των τελευταίων ημερών -μίζες στα εξοπλιστικά, Λιάπης, Τομπούλογλου κ.α.- φέρνουν στη μνήμη έργα και ημέρες άλλων εποχών και άλλων πολιτικών.
Και κυρίως το παράδειγμα ενός Έλληνα πρωθυπουργού, του Νικόλαου Πλαστήρα, που πέθανε πάμφτωχος, αφήνοντας στην προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και την λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!».
Λέγεται μάλιστα για τον Πλαστήρα, ότι όταν ήταν άρρωστος και έσβηνε από τη φυματίωση, έμενε σ’ ένα φτωχόσπιτο. Του πρότειναν λοιπόν να του συνδέσουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι του αλλ’ αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;». Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα… Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω… σκάβω για να καλοτρώγω;».
Όταν κάποτε του χάρισαν ένα ωραίο χρυσό στυλό εκείνος το έστειλε πίσω λέγοντας «Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Δεν θέλω δώρα γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!»
Ηγέτες άλλης εποχής, ενός λαού που κι αυτός έχει αλλάξει πολύ σήμερα…


 
 Η Λετονία στην Ευρωζώνη
 Τη ώρα που άλλαζε ο χρόνος και οι λαοί όλου του κόσμου διασκέδαζαν στους δρόμους με ποτά και τραγούδια, οι Λετονοί έκαναν ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών για να προμηθευτούν τα πρώτα τους ευρώ, καθώς με την αλλαγή του χρόνου, επισήμως η Λετονία είναι η 28η χώρα της Ευρωζώνης.
Σε κλίμα πανηγυρικό έκαναν τις πρώτες τους αναλήψεις σε ευρώ, ενθουσιασμένοι που η χώρα τους ανήκει πλέον στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε, θυμίζοντας σε πολλούς από μας αντίστοιχες εικόνες χαράς την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη. Υπάρχει βέβαια στη Λετονία και μια επιφυλακτικότητα και λαμβάνονται μέτρα αποφυγής του κινδύνου να εκτοξευτούν στα ύψη οι τιμές με την προσαρμογή στο νέο νόμισμα.
Κάτι που έγινε ως γνωστόν στην Ελλάδα, όταν οι τιμές ανεξέλεγκτα στρογγυλοποιήθηκαν προς τα πάνω και προσαρμόστηκαν κατά τη βούληση του κάθε εμπόρου, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθούσε αμέτοχη την αισχροκέρδεια να οργιάζει. Έτσι φτάσαμε να αγοράζουμε το μπουκαλάκι το νερό από 50 δραχμές 50 λεπτά, και όχι μόνον.
Βλέπετε τότε πιστεύαμε ότι φτάσαμε στη γη της Επαγγελίας, όπου θα ρέει άφθονο εξ ουρανού το ευρώ. Πού να ξέραμε πόσο ακριβά θα το πληρώναμε σήμερα…


 
Δεν ξέρουν από πού τους βαραίνει…
 Πονοκέφαλος έχει πιάσει όλους όσους προσπαθούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες του ΙΧ τους, αφού η ΔΟΥ τους ζητάει να είναι ασφαλισμένο το ΙΧ, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία ζητά την (κατατεθειμένη) άδεια κυκλοφορίας ώστε να το ασφαλίσει. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον enikos.gr δήλωσε πως δεν γνωρίζει γιατί υπάρχει σύγχυση καθώς δεν άλλαξε κάτι από πέρσι. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, η λογική είναι να ασφαλίσεις προσωρινά το αυτοκίνητο υπό την αίρεση της επιστροφής της αδείας και στη συνέχεια προσκομίζοντας την άδεια να ασφαλιστεί “οριστικά” το αυτοκίνητο.
Απορώ πραγματικά. Τάμα το έχουμε να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία σε αυτή τη χώρα;
Γ.Τ.


 
Τους θίγει
 Τη θέση τους νιώθουν ότι θέλουν να ξεχωρίσουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων, προκειμένου να μη θεωρηθούν ότι έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας όσων είδαν το φως της δημοσιότητας για τις απολαβές τους.
Από το Κέντρο Πρόληψης της Ξάνθης μας διαβεβαίωσαν ότι όχι μόνο οι ίδιοι υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά συχνά βλέπουν τις πιστώσεις για τις δράσεις τους (που έρχονται μέσω ΟΚΑΝΑ από το υπουργείο υγείας και το υπουργείο εσωτερικών) να έρχονται με το σταγονόμετρο ή να καθυστερούν, προκειμένου να πληρωθούν άλλοι κωδικοί, οι οποίοι κάποιες φορές αφορούν υπερωρίες ή επιδόματα των υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ…
Ε.Δ.


 
Πληρώστε κοινόχρηστα… ΤΩΡΑ!
 Έφτασε στο «αμήν» φαίνεται 66χρονος διαχειριστής πολυκατοικίας, ο οποίος προκειμένου να πείσει τους ενοίκους να πληρώσουν κοινόχρηστα τους κλείδωσε μέσα στην πολυκατοικία! Το τραγελαφικό περιστατικό συνέβη την Πρωτοχρονιά το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη. Ο 66χρονος άλλαξε τις κλειδαριές των κεντρικών εισόδων της οικοδομής και κρατούσε μέσα τους ενοίκους, από τους οποίους ζητούσε να αποπληρώσουν τα χρέη τους για τα κοινόχρηστα για να τους δώσει το νέο κλειδί.
Τελικά, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αλεξανδρούπολης λίγο μετά τα μεσάνυχτά και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατακράτηση.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…