Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

0
lingouini garides

 
½ κιλό γαρίδες
2/3 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15 % λιπαρά
1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι
 
Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε με τις γαρίδες  και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο.

 

Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

 

½ κιλό γαρίδες

2/3 φλιτζάνι λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15 % λιπαρά

1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

½ κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε με τις γαρίδες  και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…