Οι γιορτές τελείωσαν, κι όλο και μερικά μελομακάρονα θα έχουν απομείνει σε κάθε σπίτι που λυπόμαστε να πετάξουμε. Σας προτείνουμε έναν τρόπο να τα αξιοποιήσετε φτιάχνοντας ένα νόστιμο cheesecake.
1 γιαούρτι 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το χυμό από 1 λεμόνι
10-15 μελομακάρονα
Προαιρετικά γλυκό βύσσινο ή άλλο της επιλογής σου
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι μέχρι να γίνει το μείγμα ενιαίο. Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε ελαφρά να σφίξει και η κρέμα είναι έτοιμη! Σε άλλο μπολ τρίψε τα μελομακάρονα και στρώστε τα σε μία φόρμα πιέζοντας και στρώνοντας καλύψτε όλο τον πάτο. Απλώστε από πάνω την κρέμα και βάλτε από πάνω γλυκό βύσσινο ή κεράσι ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας με κομματάκια φρούτου. Βάλτε το 5-6 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.