Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Προφιτερόλ με σαβαγιάρ

Προφιτερόλ με σαβαγιάρ

0
profiterol
 
για την κρέμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φορές το κουτί του εβαπορέ με νερό
1 φορά το κουτί του εβαπορέ ΚΑΚΑΟ
2 φορές το κουτί του εβαπορέ ζάχαρη
1 φορά το κουτί του εβαπορέ αλεύρι
2 βανίλιες
500 γρ. φυτική σαντιγί
1 διπλό πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
φουντούκια τριμμένα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το εβαπορέ με το νερό. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Βατεβάζουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη και αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει καλά σκεπάζοντας με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας.
Σε μεγάλο, βαθύ μπολ σπάμε τα σαβαγιάρ σε κομμάτια(δεν τα βάζουμε όλα κρατάμε 5-6 γιατί είναι πολλά). Αδειάζουμε από πάνω την κρύα κρέμα σοκολάτας.
Καλύπτουμε το γλυκό με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι. Σερβίρουμε το γλυκό αφού μείνει λίγες ώρες στο ψυγείο για να ενσωματωθούν καλύτερα τα υλικά.
  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λάχανο με κιμά και νουντλς

-1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο -500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος -225 γρ. νουντλς -2 ξερά κρεμμύδι…