Σχόλια 31/12/13

0
Αυτή τη μέρα σ’ όλο τον κόσμο οι πολίτες κατακλύζουν τα καταστήματα ενώ οι Έλληνες κάνουν ουρές σε εφορίες και τράπεζες…


 
 
Ημέρες αποφάσεων
 Οι γιορτές τελειώνουν και μαζί τελειώνει και η περίοδος αναμονής των όποιων υποψηφίων για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές για να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.
Θα πρέπει δηλαδή ν’ αποφασίσουν εάν θα πουν το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι». Και κατά πως λέει ο ποιητής, «ν’ αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θ’ αφήσουν».
Σίγουρα θα πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση διότι θα καθορίσει σημαντικά πράγματα τόσο για τους ίδιους όσο και για την πόλη της Ξάνθης που από τους μνηστήρες που θα εκδηλώσουν την τελική τους πρόθεση, θα εξαρτηθεί το δικαίωμα της επιλογής από το λαό της πόλης.
Εν αναμονή λοιπόν για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και αποφάσεων.
«Ε»


 
Και στους άλλους δήμους
 Προφανώς τα ίδια ισχύουν και με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς μικρότερους δήμους του Νομού. Άβδηρα, Μύκη και Τόπειρος σίγουρα θα ζουν κι αυτοί στον δικό τους «πυρετό» για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων.
Κι εδώ η ρευστότητα είναι μεγάλη, κι εδώ οι μνηστήρες αρκετοί, κι εδώ οι μνηστήρες αρκετοί, κι εδώ θα υπάρξουν συμφωνίες φανερές και κρυφές.
Εκείνο που είναι βέβαιο σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι ότι θα υπάρξουν αρκετοί υποψήφιοι και στους τρεις δήμους. Ένα άλλο σίγουρο στοιχείο είναι ότι τόσο στο δήμο Αβδήρων όσο και στο δήμο Μύκης, οι σημερινοί δήμαρχοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, δηλαδή Τσολακίδης και Τζουκάλ αντίστοιχα.
Ως προς τον δήμο Τοπείρου μένει να λυθεί η γνωστή εκκρεμότητα και η επιλογή αυτού που θα τεθεί επικεφαλής. Σίγουρα ακόμη το «βασανίζουν» το πράγμα και καμία απόφαση δεν ελήφθη.
«Ε»


 
 Νέα υποψηφιότητα
 Φήμη του Σαββατοκύριακου για νέα υποψηφιότητα στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές. Κυκλοφόρησε λοιπόν η πληροφορία ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτίθενται να κατεβάσουν Δημοτικό Συνδυασμό στο Δήμο Ξάνθης με υποψήφιο επικεφαλής τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη.
Εάν θα επιβεβαιωθεί η πληροφορία θα φανεί πολύ σύντομα, γιατί μια νέα κάθοδος απαιτεί για να είναι απαιτητική, μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, πράγμα αρκετά δύσκολο.
«Ε»


 
Η Περιφέρειά μας
 Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των Περιφερειακών Συμβουλίων θα έχουμε σκληρό και απρόβλεπτο ως προς το αποτέλεσμα αγώνα.
Στις εκλογές για την Περιφέρειά μας είναι σίγουρο ότι θα έχουμε υποψήφια παράταξη υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη από τη Ν.Δ. και τρίτη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς θα υπάρχουν και άλλες δύο υποψηφιότητες από το ΚΚΕ και τους Οικολόγους, όμως η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στους τρεις πρώτους. Στις εκλογές αυτές δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστούν συνεργασίες, τόσο στην αρχή όσο και την δεύτερη Κυριακή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως κατέρχεται έχοντας ως σίγουρους τους Μειονοτικούς ψηφοφόρους Ξάνθης και Ροδόπης, κάτι βέβαια που μένει ν’ αποδειχθεί, διότι η μειονοτική ψήφος είναι μετακινούμενη αλλά και ευμετάβλητη.
Κατά τα λοιπά, οι δύο προηγούμενοι «αντίπαλοι» Γιαννακίδης και Παυλίδης θα είναι και πάλι επικεφαλής των παρατάξεών τους, εκτός κι αν συμβεί κάτι ξαφνικό και απρόβλεπτο.
Πολιτική γαρ…
«Ε»


 
 Θετικά- αρνητικά το 2013
 Τίποτε καλό δεν είδε ο Έλληνας από τη χρονιά που φεύγει. Να πάει στο καλό και να μην ξαναγυρίσει το 2013. Διότι από οικονομικής πλευράς ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό, κυρίως για τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, όπως και για τους συνταξιούχους βέβαια και τον ιδιωτικό τομέα.
Υπήρξαν βέβαια και θετικά βήματα όπως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανθρώπινης δυστυχίας. Οι Έλληνες ξεπέρασαν τον εαυτό τους στον τομέα αυτόν. Όπως επίσης πως έγιναν βήματα στο δημόσιο, ότι συλλαμβάνονται παραβάτες και κλέφτες του δημοσίου χρήματος και οδηγούνται στη φυλακή, ότι σταδιακά οικοδομείται μια άλλη οικονομία και κοινωνία, μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική και τους πολιτικούς.
Έγιναν δηλαδή και θετικά βήματα και ενέργειες, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Συν και πλην λοιπόν πολλά για το 2013. ας ελπίσουμε το 2014 που έρχεται σε λίγες ώρες να έχει περισσότερα θετικά.
Το ευχόμαστε ολοψύχως.
«Ε»


 
Με άλλα κριτήρια
 Δεν το λέμε εμείς, το λένε όλοι οι έγκυροι πολιτικοί αναλυτές των ερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών. Υποστηρίζουν λοιπόν οι εχέφρονες και μυαλό διαθέτοντες, πως στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση οι πολίτες θα ψηφίσουν με καθαρά τοπικά, προσωπικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια.
Μάλιστα η λογική που καλλιεργούν κάποιοι για την αντιμνημονιακή ψήφο, θα διαπιστώσουν οι θιασώτες αυτής ότι δεν συγκινεί μεγάλα ποσοστά της κοινής γνώμης. Τα κριτήρια πλέον είναι άλλα και αυτά θα επηρεάσουν τον κόσμο. Οι τοπικές κοινωνίες θ’ αναζητήσουν πρόσωπα που θα υλοποιήσουν συγκεκριμένα πράγματα, καθημερινά και για την πόλη, το δήμο. Όλα τα άλλα είναι υποθέσεις άλλων εκλογών όχι αυτοδιοικητικών.
«Ε»


 
Αλαλούμ Κυριακής
 Όποιος συμπολίτης κατέβηκε την Κυριακή στην αγορά της πόλης συνάντησε δύο εικόνες. Κατ’ αρχάς, τη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων ανοιχτά και κάποια ελάχιστα κλειστά. Αλαλούμ δηλαδή, διότι κατ’ έθιμον, χρόνια τώρα, η τελευταία Κυριακή του έτους τα καταστήματα είναι ανοιχτά.
Κάποιοι στον Εμπορικό Σύλλογο, λάθος υπολογίζοντας και λάθος ως εκ τούτου αποφασίζοντας, ανακοίνωσαν ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά.
Έλα όμως που η αγορά, η πλειοψηφία, που άλλα αποφάσισε. Και αγνόησε συντριπτικά την απόφαση του οργάνου. Κι έτσι, απλά, η ιστορία αυτή μας διδάσκει όλους ότι με «νόμους» και αποφάσεις γραφείων η αγορά δεν κινείται. Έχει τους δικούς της κανόνες και δικά της κριτήρια. Τα οποία δεν πρέπει να αγνοούνται από κάποιους γραφειοκράτες.
Κατά τα λοιπά, βοηθούντος του καιρού, άλλη μια καλή ημέρα γνώρισε η αγορά. Και του χρόνου!
«Ε»


 
 Σόιμπλε: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα»
 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε νέες αρωγές, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία» για τη χώρα την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.
«Η προεδρία θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη», προέβλεψε ο υπουργός, «Η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της ΕΕ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη», συνέχισε ο υπουργός.
«Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε», συνέχισε.
Τα ενθαρρυντικά σχόλια του κ. Σόιμπλε δημοσιεύθηκαν εχθές, ημέρα επίθεσης με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα. Ο πρέσβης κ. Βόλφγκανγκ Ντόλτ, στο ίδιο κλίμα με τον κ. Σόιμπλε προειδοποίησε τους δράστες με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι δεν θα κατορθώσουν να πλήξουν τις στενές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά κυρίως δεν θα καταφέρουν να αντιστρέψουν τη διαφαινόμενη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και το κλίμα σιγουριάς.


 
Θα γίνει της…κακομοίρας!
 Έχει να γίνει… της κακομοίρας στην παράταξη Στυλιανίδη στην μετά Στυλιανίδη εποχή, όπως δείχνουν τα πράγματα αφού διαχωρίζεται στα τρία (προς το παρόν τουλάχιστον)! Ήτοι: Μπένης, Τσέπελης , Δημαρχόπουλος διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο και επιδεικνύουν ζήλο και περισσή ενεργητικότητα στην συγκρότηση των συνδυασμών τους. Όπως μαθαίνω, το γεγονός αυτό στενοχωρεί πολύ τον δήμαρχο κ. Στυλιανίδη ο οποίος είναι λογικό να θέλει ενωμένη την παράταξή του για να έχει προοπτική να διεκδικήσει με αξιώσεις και πάλι το δήμο, γι αυτό και όλες του οι προσπάθειες και οι κινήσεις είναι ενωτικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος πιστεύει (και δικαίως) ότι μόνο ο Αλέξανδρος Κοντός μπορεί να ενώσει την παράταξη αρκεί βέβαια ν’ αποφασίσει να μεταπηδήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Πάντως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά τις γιορτές…
Μ.Ξ.



 
Πολλοί οι μνηστήρες για το δήμο Ξάνθης …
 …και κάπου χανόμαστε στο μέτρημα! Εκτός από τους προαναφερθέντες από την παράταξη Στυλιανίδη υποψήφιοι επίσης θα είναι οι «Πολίτες για την Αλλαγή» με τον Χρίστο Πούλιο και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Ανταμπούφη ( κατά πάσα πιθανότητα). Επίσης θα είναι παρούσα η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον Γιώργο Κολλάρο (επίσης πιθανότατα) Μειονοτικός συνδυασμός δεν θα κατέβει – καθότι το πείραμα απέτυχε. Τέλος έβδομος και… γούρικος (με ιστορική καταβολή ως το «7» ως νούμερο) θα είναι ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Σωτήρη Τσιακίρογλου.
Μ.Ξ.


 
Θείο Βρέφος ή το παιδί της Ρόσμαρι;
 Σε καμία περίπτωση δεν το λες «θεϊκό μωρό» την κούκλα που αναπαριστά το Θείο Βρέφος στη Φάτνη της Ξάνθης. Αντιθέτως, η εικόνα είναι μάλλον τρομακτική, καθώς η βρώμικη και πρόχειρα κουρεμένη γουλί κούκλα παραπέμπει περισσότερο σε δαιμονισμένο μωρό από ταινία θρίλερ, παρά στη γέννηση του θεανθρώπου. Μάλιστα, είναι τόσο τρομακτικό που βάζει κάποιον στη σκέψη να πει να το κλέψουν και το δικό μας, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης… Αλλά αλήθεια ποιος τολμά να το αγγίξει έτσι όπως είναι;
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …