Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

0
manitaropita
 
1 πακέτο ζύμη κουρού (ή σφολιάτα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
800 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
4 αβγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος light
3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
 
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με τα μανιτάρια για λίγο. Προσθέτουμε το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα και κρατάμε από αυτό το μίγμα 1/2 της κούπας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Σε ταψάκι 33×27 εκ. απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα κουρού του πακέτου. Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και χαράζουμε την πίτα. Περιχύνουμε με το μίγμα της κρέμας που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, ώσπου να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …