Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θερίζει η φτώχεια…

Θερίζει η φτώχεια…

0
ftoxeia4
 

11.000 Ξανθιώτες με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας περιμένουν την δωρεάν διανομή τροφίμων

 

 Από την Παρασκευή ξεκινά η παραλαβή και η διανομή ζυμαρικών – Γίνεται προσπάθεια να διανεμηθούν μέχρι τα Χριστούγεννα

  
 
Σα «μάνα» εξ’ ουρανού περιμένουν 11.000 δικαιούχοι σ’ όλο το νομό τα τρόφιμα που τους μοιράζουν εδώ και δύο χρόνια οι δήμοι και οι συνεργαζόμενοι φορείς με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει τη διαχείριση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής τροφίμων σε άτομα και οικογένειες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας που έχει προσδιοριστεί σε 6.000 ευρώ ετησίως.
 
Θερίζει η φτώχεια…981 οικογένειες κάτω από το όριο τη φτώχειας στον Τόπειρο
«Τραγική» χαρακτηρίζει την κατάσταση του βιοτικού επιπέδου ζωής σε 981 νοικοκυριά του δήμου Τοπείρου, ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων κ. Μάκης Τσιλιγγίρης. Όπως επισημαίνει, καθημερινά επισκέπτονται το γραφείο του άνθρωποι νοικοκυραίοι ζητώντας βοήθεια από το δήμο. Μια εικόνα που όπως λέει:«αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος φτώχειας που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες».
 
Από την Παρασκευή ξεκινά η παραλαβή και η διανομή ζυμαρικών
Σ’ ότι αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα για το οποίο όπως γνωστοποιήθηκε θα αρχίσει η παραλαβή πρώτα των ζυμαρικών από την Παρασκευή και στη συνέχεια θα παραληφθούν και θα διανεμηθούν κεφαλογραβιέρα, κασέρι, ρύζι και λάδι ο κ. Τσιλιγγίρης επεσήμανε ότι ο δήμος έχει ενημερώσει τους δικαιούχους οι οποίοι και θα προσέρχονται στην αποθήκη στην έδρα του δήμου για να παραλαμβάνουν τα τρόφιμα. Προκειμένου δε να αποφευχθεί ο συνωστισμός η διανομή θα γίνεται ανά οικισμό και θα ενημερωθούν σχετικά οι δημότες πότε είναι η σειρά η δική τους.
 
1.604 δικαιούχοι περιμένουν τρόφιμα στο δήμο Αβδήρων
Η ίδια κατάσταση και στο δήμο Αβδήρων όπως μας επισημαίνει ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων κ. Μπιρόλ. Όπως πληροφορηθήκαμε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ο αριθμός αυτών που υπέβαλαν αίτηση για να υπάρχουν στο πρόγραμμα ήταν 2.100 και μετά από αξιολόγηση με βάση τα εισοδηματική κριτήρια που γίνεται από το υπουργείο ορίστηκαν ως δικαιούχοι οι 1.600. Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του «Ε» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου 16/11 η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, και η προσπάθεια όλη εστιάζεται στο να ολοκληρωθεί η διανομή έως τα Χριστούγεννα αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το να γίνει έγκαιρα η παραλαβή των προϊόντων από το υπουργείο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …