Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 2.500+1000 ευρώ μηνιαίως, τιμή εκκίνησης για το δημοτικό πάρκινγκ

2.500+1000 ευρώ μηνιαίως, τιμή εκκίνησης για το δημοτικό πάρκινγκ

0
 

Ενστάσεις Πούλιου. Ζήτησε ρήτρα για αναπροσαρμογή του μισθώματος. Ούτε ν’ ακούσουν οι Μπένης – Σπυριδόπουλος.

 

Οι όροι εκμίσθωσης εγκρίθηκαν ομόφωνα τελικά. Μισθώθηκε ο «Ηνίοχος» με 325 ευρώ μηνιαίως

 
 
Δύο θέματα κυριάρχησαν και μονοπώλησαν τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 1 το μεσημέρι. Η εκμίσθωση του δημοτικού οικοτουριστικού καταλύματος «Ηνίοχος» που βρίσκεται στα Κομνηνά του δήμου Ξάνθης και η εκμίσθωση του δημοτικού πάρκινγκ που βρίσκεται επί της οδού Κ. Μπένη
 
Στα 325 ευρώ μηνιαίως το ενοίκιο του «Ηνίοχου»
Κατόπιν φανερής και προφορικής δημοπρασίας – όπως ορίζει ο νόμος – η οποία ξεκίνησε από τα 210 ευρώ και πήραν μέρος τρεις ενδιαφερόμενοι ιδιώτες, ο «Ηνίοχος» κατοχυρώθηκε στην κα Φελεκίδου Αναστασία που πλειοδότησε με προσφορά μισθώματος στα 325 ευρώ και η οποία αφότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών και των τριών ενδιαφερομένων, δεν διαπιστωθούν ελλείψεις και δεν υπάρχουν ενστάσεις, θ’ αναλάβει την λειτουργία του καταλύματος.
 
 
2.500 +1000* ευρώ μηνιαίως το προτεινόμενο μίσθωμα εκκίνησης για το δημοτικό πάρκινγκ
Καταρτίστηκαν από την οικονομική υπηρεσία του δήμου οι όροι μίσθωσης του δημοτικού πάρκινγκ. Σύμφωνα μ’ αυτούς το προτεινόμενο μίσθωμα εκκίνησης της δημοπρασίας η οποία θα γίνει και πάλι φανερή και προφορική σε συνεδρίαση της Οικονομικής στις αρχές Δεκέμβρη (θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης, ως πιθανή ημερομηνία αναφέρθηκε η 11η Δεκεμβρίου ) ορίστηκε στα 2.500 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Μπένης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σε σχέση με το ύψος του μισθώματος επισημαίνοντας ότι σ’ αυτό θα προστεθούν και άλλα 1.000 ευρώ που θα πληρώνει ο μισθωτής ως δημοτικό φόρο. Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό πάρκινγκ καλύπτει μια έκταση 6.373,45 τ.μ. και έχει άδεια για 192 θέσεις στάθμευσης στους δύο υπόγειους χώρους του . Έχει επίσης αυτοματοποιημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, 2 ασανσέρ, σύστημα εξαερισμού κ.λ.π. και όπως ειπώθηκε από τον κ. Μπενη ήταν μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση μέχρι το 2009 που απέφερε καθαρά έσοδα της τάξης των 53.000 ευρώ στο δήμο και έκανε τζίρους 130.000 ευρώ, ενώ τον τελευταίο χρόνο της λειτουργίας του οι τζίροι έπεσαν στα 60.000 ευρώ. Να σημειώσουμε επίσης ότι η προτεινόμενη διάρκεια μίσθωσης ορίστηκε στα 12 έτη, η δε αναπροσαρμογή του μισθώματος συνδέθηκε με το δείκτη τιμών καταναλωτή, δηλαδή τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
 
Ο Πούλιος ζήτησε να μπει ρήτρα στο μίσθωμα – Αρνητικοί οι: Μπένης – Σπυριδόπουλος
Σ’ αυτό κυρίως επικεντρώθηκαν και οι ενστάσεις του Χρίστου Πούλιου ο οποίος αντιπρότεινε να μπει μια ρήτρα που θα διασφαλίζει το δήμο και θα συνδέεται με τον τιμοκατάλογο του μισθωτή και όχι με τον τιμάριθμο. Όπως εξήγησε το μίσθωμα να αναπροσαρμόζεται σε ποσό ίδιο με το ποσοστό της αύξησης του τιμοκαταλόγου ώστε ο δήμος να μην έχει διαφυγόντα έσοδα. Επ’ αυτής της πρότασης αντέδρασε και μάλιστα σθεναρά ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Νίκος Σπυριδόπουλος επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν απ’ την στιγμή που θα το εκμισθώσει ο δήμος αν παρεμβαίνει σ’ οτιδήποτε αφορά την επιχείρηση και ότι αν μπει τέτοια ρήτρα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην βρεθεί μισθωτής. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Μπένης ο οποίος πρόσθεσε ότι: «δεν μπορεί ο δήμος να βάλει θηλιά στους ιδιώτες» ενώ επίσης ανέφερε ότι αν μπει ρήτρα αυτή θα ισχύσει και σε περίπτωση που ο μισθωτής λόγω της κρίσης και στα πλαίσια του ανταγωνισμού …μειώσει τις τιμές και τότε αυτόματα θα μπει να μειωθεί και το μίσθωμα και αυτό είναι κάτι που δεν συμφέρει στο δήμο. Επεσήμανε δε και μια άλλη παράμετρο αυτή της οικονομικής κρίσης που αφήνει αδειανό το πάρκινγκ και τώρα μάλιστα που είναι ελεύθερο θέλοντας να καταδείξει ότι δεν είναι δεδομένο ότι ο μισθωτής θα κάνει….χρυσές δουλειές και ας είναι το μεγαλύτερο πάρκινγκ και στο κέντρο της πόλης. Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν κυρίως από την αντιπολίτευση τελικά οι όροι εγκρίθηκαν ομόφωνα.
 
Πολλά τα λεφτά για αλυσοπρίονα…
Σπατάλη και κακή διαχείριση καταλόγισε ο Δ. Βορίδης τις υπηρεσίες του δήμου και καταψήφισε δαπάνες για αλλαγή κουφωμάτων σε δημοτικά κτίρια καθώς επίσης και δαπάνη 10.000 ευρώ για αγορά αλυσοπρίονων και στελεχοκόπτη για την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου. Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την άποψη ότι είναι υπερβολικό τα ποσό ενώ ο κ. Πούλιος υπερθεματίζοντας τόνισε: «Μας ζητάτε να εγκρίνουμε ένα ποσό χωρίς να μας λέτε τι και πόσα εργαλεία θα πάρετε…10.000 για μικροκροεργαλεία τι τα κάνετε; Τα τρώτε;». Ο Δ. Μπένης απαντώντας επεσήμανε ότι η έγκριση για ανάληψη δαπάνης αφορά μόνο τη δέσμευση του ποσού και όχι την εκταμίευση και μετά θα έρθει η έκθεση στην Οικονομική που θα περιγράφει τι ακριβώς θα εκφραστεί και τι θα κοστίσει. Ωστόσο ο κ. Πούλιος δεν πείστηκε και του αντιγύρισε: Δεν θα ξανάρθει η μελέτη . Το’ χουμε δει το έργο…»!
Τέλος εγκρίθηκε η πρόταση της υπηρεσίας η οποία καθορίζει το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνει η κατασκευή περιπτέρου σε ποσό ανάλογο με τη ζώνη που βρίσκεται.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…