Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκδήλωση για την κοινωνική οικονομία στην Ξάνθη

Εκδήλωση για την κοινωνική οικονομία στην Ξάνθη

0
xeria psila-web
 
 Διοργανώνει η τοπική ομάδα των Οικολόγων Πράσινων. Καλεί ακόμη τους ξανθιώτες σε εθελοντική δράση αναδάσωσης με τη μέθοδο της σποροφύτευσης
 
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ξάνθης διοργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου   εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομία. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» όπου παρουσιάζονται παραδείγματα από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής οικονομίας, τα κατορθώματά της και τη διάδοσή της σε πολλές χώρες. Το ντοκιμαντέρ προβάλλει τα οφέλη και τις διεξόδους που η κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προτείνουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι συνολικά 11.000.000 θέσεις εργασίας, το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και το 5,9% των εργαζομένων απασχολούνται στην κοινωνική οικονομία.
Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους :ο Θανάσης Μουσόπουλος, «Πολιτισμός :Μέσο εξόδου από την κρίση», ο Πασχαλίδης Γιώργος , «κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα» και η Κατερίνα Γεροστεργίου, «δυνατότητες κοινωνικής οικονομίας στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.».
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χρηστίδου Δέσποινα, συντονίστρια των Οικολόγων Πράσινων ΑΜΘ.   Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο (ΠΡΟΚΑΤ) της Πολυτεχνικής Ξάνθης.
Επίσης την επομένη μέρα, οι Οικολόγοι Πράσινοι διοργανώνουν την πρώτη για φέτος εθελοντική δράση αναδάσωσης με τη μέθοδο της σποροφύτευσης . Καλούν τους ξανθιώτες με τα τσαπάκια σας για να καθαρίσουν την περιοχή και να φυτέψουν βελανίδια . Την Κυριακή 24/11 και ώρα 11 πμ στη είσοδο του περιαστικού δάσους στα ανατολικά,   οδός Κατσώνη και Έβρου, (στροφή προς Κιμμέρια).
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…