-1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
-1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
-1-2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο+1 κουτ. σούπας επιπλέον
-3 κουτ. σούπας κονιάκ
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα απλή
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή αναμεμειγμένη με ½ κ.γ. μέλι
-1 κουτ. γλυκού (συνολικά) από μπαχαρικά, ανάμεικτα: κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, τζίντζερ, πάπρικα
-1 δαφνόφυλλο
-7-8 μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα και κομμένα σε φετούλες
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σοτάρουμε στο λάδι τους κύβους κολοκύθας και το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και τη μισή ποσότητα από τις δύο μουστάρδες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα τρίβοντας τον πυθμένα της κατσαρόλας για να διαλυθούν τα υπολείμματα. Προσθέτουμε δάφνη, αλατοπίπερο και όσο ζεστό νερό ή ζωμό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν καλά τα υλικά κατά 5-6 εκ. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η κολοκύθα.
Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τις μουστάρδες, σουρώνουμε τον πολτό από λεπτό σουρωτήρι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο βραστό νεράκι, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Ψήνουμε στο μεταξύ τις φέτες των μανιταριών, αλατοπιπερωμένες και με λίγο λαδάκι στη λαμαρίνα του φούρνου, στο γκριλ. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα ψητά μανιτάρια. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.