Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Άδεια η αγορά την Κυριακή

Άδεια η αγορά την Κυριακή

0
agora kleisti
 

 Οι Ξανθιώτες καταστηματάρχες στην πλειοψηφία τους πειθάρχησαν στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου

 

Το εμπορικό “Flamingo” δέχτηκε επισκέπτες και από τις διπλανές πόλεις

 
 
Στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης πειθάρχησαν στην πλειοψηφία τους οι Ξανθιώτες καταστηματάρχες, οι οποίοι κράτησαν κλειστά τα μαγαζιά τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Τα ελάχιστα καταστήματα που μπορούσε να βρει κανείς ανοιχτά ήταν στην πλειοψηφία τους αυτά που ανήκαν σε κάποια αλυσίδα και αυτά που στεγάζονται στο εμπορικό “Flamingo” στο Ν. Ζυγό.
 
«Ποτέ την Κυριακή» λέει το ΚΚΕ
Στις 11 το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εμπορικό κέντρο “Flamingo” η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και η Γραμματεία Ν.Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ, δηλώνοντας την εναντίωση τους στην προωθούμενη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκαν ανακοινώσεις σε διερχόμενα αυτοκίνητα και ακολούθησε δυναμική συγκέντρωση στους δρόμους της πόλης.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση τους: «η προσταγή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για ακόμα περισσότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, με μισθούς πείνας , ελαστικές εργασιακές σχέσεις και εξαντλητικά ωράρια εργασίας, όπως επίσης το τσάκισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τον εργαζόμενο λαό τώρα που και τελευταίες κατακτήσεις όπως η Κυριακάτικη αργία έχουν μπει στο στόχαστρο της αντιλαϊκής λαίλαπας που εξαπολύουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ».
 
Οι γειτονικές πόλεις ήρθαν “flamingo”
Λίγο μετά το μεσημέρι ο χώρος στάθμευσης του εμπορικού “flamingo” στο Ν. Ζυγό γέμισε με αυτοκίνητα που έφεραν πινακίδες από της γειτονικές πόλεις. Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καταστήματα με είδη ρουχισμού, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα.
Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό κανείς, βλέπει ότι η καθιέρωση των ανοιχτών Κυριακών ευνοεί μόνο τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τις αλυσίδες καταστημάτων που χάρη στο πολυάριθμο προσωπικό τους είναι σε θέση να ανοίγουν τα καταστήματα τους και να απορροφούν τα έσοδα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κώστας Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές των τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι

Το αρνί θα είναι κάτω από 10 ευρώ στο «Καλάθι του Πάσχα» Για τιμές ίδιες ή και χαμηλότερες…