Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Κόπηκαν» τα αεροπορικά για τη Skoda Ξάνθη!

«Κόπηκαν» τα αεροπορικά για τη Skoda Ξάνθη!

0
aeroporika
 

Με λεωφορείο ταξίδεψε στη Λιβαδειά η ξανθιώτικη αποστολή

 

Ελπίζουν να μην επαναληφθεί το οδικό ταξίδι στο επόμενο παιχνίδι στην… Τρίπολη

 
 
 Μία μικρή… «Οδύσσεια» πέρασε η αποστολή της Skoda Ξάνθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς ταξίδεψε οδικώς περισσότερα από 1300 χλμ. με προορισμό τη Λιβαδειά και πίσω, σε μία διαδρομή που συνολικά ξεπέρασε τις 15 ώρες, ενώ ενδιάμεσα υπήρξε ο αγώνας με τον Λεβαδειακό.
 
Προς γνώση και… συμμόρφωση
 
Η «Οδύσσεια» της ξανθιώτικης αποστολής ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από εντολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Χρ. Πανόπουλου.
Μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό από τον Ηρακλή στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, ο Πανόπουλος σε ομιλία του – απευθυνόμενος στους παίκτες – μεταξύ άλλων είπε: «Εσείς που εργάζεστε εδώ πέρα μέσα, πιστεύετε ότι εργάζεστε σε ένα «χωριό» και μιλάμε στο χειρότερο «χωριό» (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το οποιοδήποτε χωριουδάκι). Μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν εργάζεστε στο χειρότερο χωριό αλλά σε μία ομάδα, σε μία εταιρία που είναι συνεπής απέναντί σας σ’ όλα τα θέματα, απ’ όλες τις απόψεις, ακόμη κι αν σας λείπουν pampers, η εταιρία αποφάσισε να σας συμπεριφέρεται σα να δουλεύετε στο χειρότερο «χωριό».
Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης επεσήμανε επίσης πως: «Πληρώνεστε και δεν δουλεύετε. Σας πληρώνουμε για να ιδρώνετε αυτή τη φανέλα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και δεν το κάνετε. Πληρώνεστε και δεν δουλεύετε σε μια χώρα που χιλιάδες κόσμος είναι άνεργος και κάνει τα πάντα να βρει οποιαδήποτε δουλειά.».
 
Η προειδοποίηση έγινε… πράξη
 Τα προειδοποιητικά λόγια του Πανόπουλου έγιναν… πράξη μία ημέρα μετά, καθώς το Σάββατο οι παίκτες ενημερώθηκαν ότι δεν θα ταξιδέψουν στη Λιβαδειά αεροπορικώς – όπως γινόταν όλα τα χρόνια – αλλά με το λεωφορείο της ΠΑΕ.
Έτσι η ξανθιώτικη αποστολή αποτελούμενη από 18 ποδοσφαιριστές συν επιτελείο 11 ατόμων αναχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου με προορισμό την πόλη της Βοιωτίας, όπου κατέφθασε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.
 
Στάση για φαγητό στο εστιατόριο του… Θανάση Κωστούλα!
 Η διαδρομή Ξάνθη – Λιβαδειά κράτησε περίπου 7,5 ώρες συμπεριλαμβανομένων των δύο στάσεων που έγιναν για τα απαραίτητα γεύματα. Η πρώτη στάση έγινε στο ΣΕΑ Κορινού, στην Εθνική Οδό, όπου οι παίκτες πήραν πρόγευμα. Η 2η στάση έγινε στη Σούρπη Βοωτίας, στο εστιατόριο που άνοιξε ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθη, ο Θανάσης Κωστούλας! Ο έμπειρος αμυντικός που κατάγεται από τη Σούρπη δεν ήταν παρών κατά την επίσκεψη της ξανθιώτικης αποστολής στο μαγαζί του καθώς είχε προσωπικές υποχρεώσεις, όμως ενημερώθηκε για την επίσκεψη των… παλιόφιλων του στο μαγαζί του.
 
Το κοντέρ «έγραψε» 1300 χιλιόμετρα
 Η ταλαιπωρία για την ξανθιώτικη αποστολή ήταν αρκετά μεγάλη, όμως κανείς από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο δεν διαμαρτυρήθηκε, καθώς γνώριζαν ότι το…ταξιδάκι αφορούσε την επίπληξή τους για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις.
Η απόσταση Ξάνθη – Λιβαδειά είναι 656 χλμ., συν την επιστροφή τα χιλιόμετρα που «έγραψε στο κοντέρ» η ξανθιώτικη αποστολή ξεπέρασε τα 1300.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Χρ. Πανόπουλος τιμωρεί με αυτό τον τρόπο τους παίκτες, καθώς τις προηγούμενες υπήρχε χρηματικό πρόστιμο.
Μέχρι τώρα στα προηγούμενα αντίστοιχα παιχνίδια η αποστολή ταξίδευε αεροπορικώς για την Αθήνα και από εκεί με ναυλωμένο λεωφορείο στην πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας, όμως αυτή τη φορά έμαθαν και την… οδική διαδρομή.
Άπαντες στην ξανθιώτικη ομάδα πάντως ελπίζουν να μην ισχύσει το ίδιο μέτρο και στο επόμενο παιχνίδι της Skoda, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αγωνίζεται στην Τρίπολη με τον Αστέρα κι εκεί η απόσταση ξεπερνάει τα 850 χλμ. (μόνο για τη μετάβαση και άλλα τόσα για την επιστροφή), οπότε το ταξίδι θα κρατήσει ακόμη περισσότερες ώρες! Τις επόμενες ημέρες θα παρθεί από την κεφαλή της ΠΑΕ η σχετική απόφαση…
 
Επιστροφή και… προπόνηση
 Μετά τον αγώνα με το Λεβαδειακό, το λεωφορείο της ξανθιώτικης ΠΑΕ αναχώρησε για το δρόμο της επιστροφής, καταφθάνοντας στην βάση του (Πηγάδια) τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Κυριακής. Παρά την κούραση πάντως δεν δόθηκε ρεπό κι έτσι για χθες, όπως και για σήμερα στο πρόγραμμα υπάρχει απογευματινή προπόνηση.
Το ευχάριστο για τον Ράινερ Μάουρερ, ενόψει του επόμενου αγώνα στην Τρίπολη, είναι ότι θα επιστρέψει ο Μάνταλος που εξέτισε την τιμωρία του ενώ πολύ πιθανό είναι να επιστρέψουν στις προπονήσεις και οι Κομεσίδης, Ντε Γκούζμαν που ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους κι έτσι ο Γερμανός τεχνικός θα έχει στα χέρια του περισσότερες λύσεις.
 
 
Οι… συμμετέχοντες στο «ταξίδι» στη Λιβαδειά
 Με επιτελείο 11 ατόμων και 18 ποδοσφαιριστών έγινε το οδικό ταξίδι στης ξανθιώτικης αποστολής από την Ξάνθη στη Λιβαδειά και πίσω. Αυτοί ήταν οι:
Προπονητικό επιτελείο:
Μάουρερ Ράινερ (προπονητής)
Γκούμας Γιάννης (β. προπονητή)
Ζερβίδης Μάριος (β. προπονητή)
Αμπατζίδης Ηλίας (γυμναστής)
Μαλαδένης Αλέκος (γυμναστής τερματοφ.)
Παπαδημητρίου Γιάννης (τεχνικός διευθ.)
Χατζηγιάννης Βαλάντης (φυσιοθεραπευτής)
Καδρή Ισμέτ (μασέρ)
Νταβογιάν Γρηγόρης (μασέρ)
Χουσεΐν Τσιτάκ (φροντιστής)
Αναγνώστου Γιώργος (οδηγός λεωφορείου)
Παίκτες: Τσέμα, Κυριακίδης, Παΐτο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Χοσέμι, Φλίσκας, Ντιέ, Μαρίν, Κάλβο, Σουάρεζ Εστράδα, Σολτάνι, Σολάρι, Ράνος, Βασιλακάκης, Νάκα.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …