Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζελέ κυδωνιού

Ζελέ κυδωνιού

0
zele kidoni
 
-4 κυδώνια
-ζάχαρη
-νερό
-1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
-1/2 χυμό λεμόνι
 
Πλένουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα (μαζί με τη φλούδα και τα κουκούτσια) και τα καλύπτουμε με νερό, να τα σκεπάζει. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40΄, μέχρι να αλλάξουν ελαφρά χρώμα (να ροδίσουν) και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω σε κατσαρόλα. Σουρώνουμε το ζουμί από τα κυδώνια. Βάζουμε κάποιο βάρος πάνω στα κυδώνια, για να στραγγίσουν καλά. Μετράμε το υγρό. Για κάθε ποτήρι χυμό προσθέτουμε 3/4 ποτηριού ζάχαρη. Βράζουμε το ζελέ σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό. Μόλις δέσει το ζελέ, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Είναι τέλειο για πρωινό σε ψωμί ή για να φτιάξετε γέμιση μπισκότων, πάστα φλώρα κ.λπ.
  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…