Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δεν ανοίγουν Κυριακή τα καταστήματα της Ξάνθης

Δεν ανοίγουν Κυριακή τα καταστήματα της Ξάνθης

0
sullogos emporwnsiskepsi
 

Την πρόταση να ανοίγουν μόνο την Κυριακή των Χριστουγέννων υπερψήφισαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

 

Με εξώδικα θα απαντήσουν στα ραβασάκια που τους στέλνει ο ΟΑΕΕ

   sullogos emporwnsiskepsi2
 
Να ανοίγουν μόνο την καθιερωμένη Κυριακή των Χριστουγέννων αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης. Τα 33 μέλη, που παρευρέθηκαν, αρνήθηκαν να εκμεταλλευτούν τις επτά προαιρετικές Κυριακές που τους δίνει ο νόμος, καθώς όπως είπαν κάτι τέτοιο δεν τους συμφέρει, αντιθέτως τους πλήττει οικονομικά. Πέρα από τις Κυριακές, ο σύλλογος συζήτησε και για ένα ακόμα θέμα που τους απασχολεί, αυτό των ειδοποιητηρίων άμεσης εξόφλησης που αποστέλλονται από τον ΟΑΕΕ.
 
«Το άνοιγμα τις Κυριακές θα μας εξαντλήσει τόσο οικονομικά όσο και βιολογικά»
«Ανοίξανε μια πόρτα μεγάλη και θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε. Η Ξάνθη, η Κομοτηνή, οι γύρω Νομοί, δεν είμαστε τουριστικές περιοχές για να κάνουμε κάτι τέτοιο με τις Κυριακές. Εμείς προτείνουμε να παραμείνουμε όπως έχουμε, μια Κυριακή ανοιχτά αυτή των Χριστουγέννων όπως ήμασταν τόσα χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ευθύμης Μίλκογλου και συμπληρώνει «δεν λείπει ο χρόνος, αλλά το χρήμα. Βλέπεις ότι τις καθημερινές δεν μπορούμε να δουλέψουμε, θα δουλέψουμε την Κυριακή; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κόσμο». 
Παρόμοια στάση υιοθέτησαν και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, τα οποία υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των Κυριακών λειτουργεί υπέρ των πολυκαταστημάτων και σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως ανέφερε η κα Σοφία (επιχειρηματίας) «Δεν έχουμε ούτε χρόνο, ούτε χρήματα να πάμε διακοπές. Έχουμε μόνο μια Κυριακή κάθε εβδομάδα, για να ξεκουραστούμε, εάν βέβαια δεν έχουμε παραλαβή ή στήσιμο βιτρίνας. Εάν υπήρχε ένας λόγος να δουλέψω τις Κυριακές πολύ ευχαρίστως. Για παράδειγμα αν είχαμε κόσμο ή κάποιους αθλητικούς αγώνες ή κάτι που θα έφερνε κόσμο στην πόλη». Ενώ μια άλλη επιχειρηματία επεσήμανε «εδώ την Παρασκευή δεν μπορούμε να ανοίξουμε, θα ανοίξουμε τις Κυριακές;». 
 
Επιχειρηματίας αντέδρασε σε παρέμβαση εκπροσώπου της ΠΑΣΕΒΕ
Ενώ η συζήτηση για τις επτά Κυριακές ήταν σε εξέλιξη, ένας εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ ανέγνωσε μια ανακοίνωση με την οποία καλούσε όλους «να περιφρουρήσουν την Κυριακάτικη αργία και να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους τις Κυριακές, καθώς επίσης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση έξω από το εμπορικό Φλαμίνγκο». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ένα μέλος του συλλόγου τονίζοντας ότι «εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση». Μάλιστα σε ερώτηση που απεύθυνε στον εκπρόσωπο για το αν είναι επιχειρηματίας έλαβε την απάντηση πως διατηρούσε γραφείο το οποίο και έκλεισε και τώρα είναι άνεργος. 
 
Δύο νέες εκπτωτικές περίοδοι στην πόλη μας
Επιπλέον, κατά την διάρκεια της Συνέλευσης τα μέλη του εμπορικού συλλόγου ενημερώθηκαν για τις δύο νέες εκπτωτικές περιόδους, αλλά και για τα αυστηρά πρόστιμα που θα τους επιβληθούν εάν κάποιος «συλληφθεί» με εκπτώσεις εκτός αυτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, το αγοραστικό κοινό της Ξάνθης θα μπορεί να επωφεληθεί από τις εκπτωτικές τιμές το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (1-9/11) και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (2-10/5).
 
Ε. Μίλκογλου: «Ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα εξώδικα του ΟΑΕΕ»
Πέρα από τη μειωμένη κίνηση της αγοράς οι έμποροι της πόλης μας, όπως και της υπόλοιπης χώρας, έρχονται αντιμέτωποι με τα δεκάδες ειδοποιητήρια άμεσης εξόφλησης του ΟΑΕΕ, τα οποία μάλιστα τους απειλούνται με κατασχέσεις και δικαστικές περιπέτειες. Το ύψος των οφειλών όπως αναφέρθηκε στη Συνέλευση ποικίλει από πολλές χιλιάδες ευρώ, αλλά και από οφειλές που με τα βίας αγγίζουν τα χίλια ευρώ.
«Ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ΟΑΕΕ και έρχονται πολλά κατασχετήρια. Στη Δράμα και στις άλλες πόλεις στέλνουν και οι επιχειρηματίες εξώδικα προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να προσβληθούν τα έγγραφα που στέλνουν και να παγώσει η διαδικασία, να μην υπάρχουν προσαυξήσεις και τόκοι» ανέφερε ο κ. Μίλκογλου, ο οποίος μάλιστα μετά από ανάγνωση εξώδικης δήλωσης του Εμπορικού Συλλόγου της Λαμίας κατά του ΟΑΕΕ, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση και από πλευράς των εμπόρων της Ξάνθης. 
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι «βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία και τους όμορους Νομούς ώστε να κινηθούμε και εμείς καλυπτόμενοι Νομικά απέναντι σε τέτοια μέτρα». Μάλιστα, η υπεύθυνη του συλλόγου απαντώντας σε ερώτηση τους για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια δράση εξήγησε πως «στέλνοντας αυτά τα κατασχετήρια έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και πανικού στους επιχειρηματίες. Ο μόνος τρόπος είναι να προσβάλουμε αυτά τα κατασχετήρια με εξώδικες αναφορές, ατομικά ο καθένας. Ο φορέας θα ασχοληθεί με τον καθένα ξεχωριστά και θα κληθεί να απαντήσει στον καθένα, για ποιο λόγο ενώ δεν έχω ασφάλεια καλούμαι να πληρώσω».
«Μπαίνουν αυθαίρετα και παίρνουν χρήματα και από λογαριασμούς. Εάν τώρα δεν αντιδράσουμε μέσω εξωδίκων τα πράγματα θα πάρουν την πορεία τους, που δεν θα είναι ευχάριστη για εμάς. Δεν χρωστάμε όλοι το ίδιο, για αυτό συντάσσει ο καθένας το δικό του εξώδικο και ο Εμπορικός Σύλλογος συντονίζει όλη αυτή την ενέργεια. Και χρόνο θα κερδίσουμε και θα αρχίσουμε με τρόπο σύννομο να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» υπογράμμισε η ίδια.  
Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που επιθυμούν να προχωρήσουν σε μια τέτοιου είδους ενέργεια, να έρθουν σε επαφή μαζί του ώστε να ενημερωθούν σχετικά. 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…