– 640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 4 κ.γ. baking powder
– 300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
– 200 ml ελαιόλαδο
– 400 γρ. διάφορα χόρτα πλυμμένα και κομμένα
– 2 κουταλιές σούπας ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες
– 100 γρ. φέτα
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 κ.γ. ζάχαρη
Αλατίζουμε σε ένα τρυπητό τα χόρτα (ότι χόρτα μας αρέσουν) και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και χωρίς να ζυμώσουμε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αλάδωτο ταψί, αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού χτυπημένο μαζί με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου σε στρόγγυλο ταψί 33εκ.