ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
– 280 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100 gr. αλεύρι ολικής άλεσης
– 280 ml. γάλα
– 80 gr. βούτυρο
– 10 gr. μαγιά νωπή
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο, σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
– 80 ml. σάλτσα πέστο
– 5-6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
– 2-3 λιαστές ντομάτες
– 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
– πιπέρι
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο. Κοσκινίζουμε τα άλευρα, την σκόνη σκόρδου και το αλάτι σε ένα μπώλ. Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο, ελαφρά λιωμένο και το μείγμα μαγιάς που ετοιμάσαμε. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική, μαλακή ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ανάλογα επιπλέον γάλα ή αλεύρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
Αναμειγνύουμε την παρμεζάνα, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το κουκουνάρι και το πιπέρι. Ανοίγουμε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, περίπου 1-1½ εκατοστά. Απλώνουμε με πινέλο την σάλτσα πέστο, πασπαλίζουμε με το μείγμα παρμεζάνας και τυλίγουμε σε ρολό, χωρίζοντας σε 12 ισόποσα κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ατομικές θήκες ή σε φορμάκια, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και χοντρό αλάτι. Αφήνουμε τα ρολά 40 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου για 25-30 λεπτά.