Για τη ζύμη
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1/2 φλυτζ. τσαγιού άσπρο κρασί
1/2 φλυτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη
Για τη γέμιση
2- 3 μελιτζάνες φλάσκες ( περίπου 700γρ.)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
200γρ. ανθότυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
3 αυγά
Πιπέρι και μοσχοκάρυδο
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη ζύμη, τα ανακατεύουμε, ζυμώνουμε ελαφρά, τυλίγουμε με σελοφάν και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει κι αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Στραγγίζουμε.
Σε τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε στη φωτιά μέχρι να μην υπάρχουν υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι και τα αυγά στο μείγμα μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη (πάνω σε σελοφάν ή σε χαρτί ψησίματος)
τη ζύμη μας σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη βάση της ταρτιέρας. Το μεταφέρουμε σε ταρτιέρα 24εκ και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε πάνω από τη ζύμη τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 40 έως 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.