Σχόλια 28/8/13

0
Σχόλια επικαιρότητας  28/8/13
 
 
Ο Ομπάμα ακύρωσε τον Πούτιν για να έχει περισσότερο χρόνο για τον Σαμαρά
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Οικονομία
 Θέλουν να κρυφτούν δεν μπορούν. Οι ίδιοι οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν και βέβαια τη γλώσσα των αριθμών την κατέχουν άριστα οι κυβερνώντες και δη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Εμείς, οι πολίτες, είμαστε αυτοί που τους καλούμε απεγνωσμένα να αφήσουν τη γλώσσα των αριθμών και να δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, τη φτώχια που βαθαίνει, ενώ οι αριθμοί ευημερούν.
Και μπορεί όλες τις υπόλοιπες απώλειες στα δημόσια έσοδα να βρίσκουν τρόπους να τις καλύπτουν, επιβάλλοντας νέους δυσβάσταχτους φόρους, ωστόσο, δεν διατηρούν την ίδια «ευαισθησία» για τις απώλειες που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση στις ελληνικές τράπεζες. Το παιχνίδι είναι κομμένο και ραμμένο για τους τραπεζίτες, με το πρόσχημα ότι αν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει όλη η οικονομία. Σαν να μην έχει καταρρεύσει. Εκτός αν «κοινωνία» και «οικονομία» είναι χώροι που πουθενά δεν συναντώνται.
 
Έκλεισαν καταστήματα
Σε χειρότερο μήνα έχει χαρακτηρισθεί ο Ιούλιος του 2013. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης, τον μήνα αυτόν έκλεισαν τα περισσότερα μέχρι στιγμής καταστήματα στο νομό μας.
Μαύρο Ιούλιο θα τον χαρακτήριζε κανείς εάν δεν φοβόταν μήπως ο Αύγουστος είναι τελικά χειρότερος.
Η αγορά πάντως περνά δύσκολα και φως στο τούνελ δεν φαίνεται ακόμη, κυρίως στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.
«Ε»
 
 Λουκέτο και στα Sprider
 Το μεγάλο κατάστημα Sprider των αδερφών Χατζηϊωάννου στην Ξάνθη σταμάτησε τη λειτουργία του. Λειτουργούσε ως γνωστόν στο χώρο του Εμπορικού Κέντρου Flamingo.
Βέβαια η επιχείρηση Sprider είχε προβλήματα εδώ και καιρό, λόγω ακριβώς της κρίσης που έπληξε το ένδυμα πάρα πολύ.
Στον ίδιο χώρο του Flamingo θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την Παρασκευή η γνωστή εταιρεία γυναικείων ρούχων H & M. Την ίδια μέρα θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος.
«Ε»
 
Ομόνοια – Ευαγγελισμός
Αυτή τη διαδρομή, για όσους γνωρίζουν λίγο την Αθήνα, θα υποχρεωθούν να κάνουν εργαζόμενοι σε νοσοκομείο που βρίσκεται στην Ομόνοια.
Από κει λοιπόν, μετακινούνται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Δεν απολύονται, απλά πηγαίνουν σε άλλον χώρο εργασίας, λίγο πιο πάνω!
Κι αυτοί οι αθεόφοβοι, χωρίς ντροπή, διαμαρτύρονται…
Ξεχνώντας ότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι άνθρωποι με πτυχία, νέοι, που χρόνια ψάχνουν για κάποια απασχόληση.
-Είναι ν’ απορεί κανείς με αυτή τη νοοτροπία κάποιων εργαζομένων…
«Ε»
 
 Ετοιμάζεται επέμβαση στη Συρία…
 Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται ο πρωθυπουργός να συμμετέχει η χώρα μας σε μία ενδεχόμενη επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, που μετά τη χρήση χημικών σε αμάχους βρίσκεται πλέον πιο κοντά. Οι αμερικανοί ζητούν πιεστικά να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας για την επιχείρηση, και κυρίως τη βάση της Σούδας ως ορμητήριο στις αεροπορικές επιχειρήσεις.
Μετά την ισλαμική ρητορική που έχει αναπτύξει τελευταία ο Ερντογάν, και τις άσχημες σχέσεις του με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, οι αμερικανοί θέλουν να υποβαθμίσουν τις τουρκικές βάσεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι τη δεδομένη στιγμή οι μόνες σταθερές συμμαχικές χώρες στην περιοχή που μπορούν να υπολογίζουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς γνωρίζει ότι θα έχει αντιδράσεις από την Αριστερά, ενώ δεν θέλει να διαταράξει και τις σχέσεις της χώρας με τον αραβικό κόσμο. Υπάρχει όμως και η άποψη ότι είναι ευκαιρία, με την αστάθεια που επικρατεί στην περιοχή, να αναβαθμιστεί η χώρα γεωστρατηγικά στη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή και να διεκδικήσει σημαντικά ανταλλάγματα.
 
Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014!
 Μέχρι την Ίω, το νησί που κάνει διακοπές, κυνήγησαν τα γερμανικά ΜΜΕ τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του αποσπάσουν μία πρόβλεψη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μιας και η συζήτηση στη Γερμανία έχει φουντώσει για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα.
Και ο Γ. Στουρνάρας που δεν θέλει με τίποτα να δυσαρεστήσει την κ. Μέρκελ και να της κάνει ζημιά στην προεκλογική της εκστρατεία (αλίμονό του μετά) έκανε την υπεραισιόδοξη πρόβλεψη ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί βοήθεια και ότι θα βγει στις αγορές το 2014!
Ο κ. Στουρνάρας εκτίθεται μ’ αυτές τις απίθανες δηλώσεις, που δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον πιο καλοπροαίρετο οπαδό της κ. Μέρκελ. Όλοι οι σοβαροί οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς κούρεμα και πιστεύουν ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Μακάρι βέβαια οι συσχετισμοί που θα προκύψουν από τις εκλογές αυτές να είναι περισσότερο ευνοϊκές για μας.
 
Τελικά δεν μας ψεκάζουν…
 Δισεκατομμύρια ευρώ πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας, σύμφωνα με αποκάλυψη της Daily Mail, τη διετία 2009-2011 για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας σε ρευστό είχαν εκτοξευθεί στα ύψη την εποχή εκείνη.
Έτσι, δεκάδες αεροπλάνα ερχόταν στην Ελλάδα φορτωμένα με ευρώ, από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να καλύψουν τα 1-2 εκ. ευρώ που έβγαζαν οι τρομοκρατημένοι από τη χρεοκοπία πολίτες καθημερινά από τις τράπεζες. Μέχρι και στρατιωτικά αεροπλάνα επιστρατεύτηκαν για να προλάβουν να καλύψουν τις ανάγκες σε χρήμα!
Όσοι λοιπόν ανησυχούσαν (και συνεχίζουν να ανησυχούν) βλέποντας τα αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται, ότι «μας ψεκάζουν» για να μην ξεσηκωθούμε, η αποκάλυψη αυτή ίσως επιτέλους τους καθησυχάσει.
Τελικά δεν μας ψέκαζαν, λεφτά μας κουβαλούσαν, ηρεμήστε αδέρφια!
 
Ήρεμο καλοκαίρι, αλλά βαρύ το κλίμα
 Λιμενικές αρχές και ναυαγοσώστες, κάνοντας την αποτίμηση του φετινού καλοκαιριού μιλούν για ένα ήσυχο καλοκαίρι σχετικά, χωρίς πολλές περιπέτειες. Αναφέρουν τις δύο περιπτώσεις πνιγμών, του ηλικιωμένου στα Άβδηρα στις αρχές του καλοκαιριού και του άτυχου νεαρού 28 ετών στην παραλία του Φαναρίου, για το θάνατο του οποίου διενεργείται προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του πνιγμού. Ωστόσο, ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα, λόγω του σοβαρού τραυματισμού ενός 28χρονου στην παραλία του Μυρωδάτου τον Δεκαπενταύγουστο. Ο άτυχος νεαρός χτύπησε πολύ σοβαρά τον αυχένα του κάνοντας βουτιές στα ρηχά και νοσηλεύται στην νευροχειρουργική κλινική της Καβάλας, χωρίς να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ή τις μη αναστρέψιμες βλάβες.
Οι ναυαγοσώστες πάντως, καλούν τον κόσμο να μην υποτιμά τις ρηχές παραλίες, όπως του Μυρωδάτου, καθώς τα σκαμπανευάσματα στο ύψος της στάθμης του νερού μπορούν να ξεγελάσουν.
Ε.Δ.
 
Έως το Σάββατο ναυαγοσώστες
 Το Σάββατο 31 Αυγούστου λήγει η ναυαγοσωστική περίοδος κι έτσι τα μπάνια θα συνεχίσουν, καιρού επιτρέποντος, χωρίς το άγρυπνο βλέμμα του ναυαγοσώστη. Κάποιοι πάντως,επικρίνουν τη νομοθεσία που ορίζει την παραμονή τους μόνο έως την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, καθώς και τις αρχές που καλυπτόμενες από το νόμο, δεν εξετάζουν αν πράγματι είναι αρκετή η παραμονή τους μόνο έως την ημερολογιακή λήξη του καλοκαιριού.
Ε.Δ.
 
Ενός κακού μύρια έπονται…
 …και ο λόγος για τους οικοδόμους του νομού μας που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των πλαστών ενσήμων που ανακάλυψε το ΙΚΑ το 2010. Πέρα από το ότι πλήρωσαν για να πάρουν ένσημα από εργολάβους που ποτέ όμως δεν τα απέδωσαν στο ΙΚΑ και το ΙΚΑ όταν το ανακάλυψε τα ακύρωσε έρχεται τώρα και ο ΟΑΕΔ και ζητά πίσω τα επιδόματα ανεργίας που τους έδινε όλο εκείνο το διάστημα αφού τα ένσημα ήταν πλαστά και τα ακύρωσε το ΙΚΑ. Κάθε τόσο τους βεβαιώνει χρέος και τους στέλνει ραβασάκια να πάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που κάποιων φτάνουν έως και 4.500 ευρώ! Και εδώ που τα λέμε η ανεργία στον κλάδο του είναι σχεδόν 100%!
Μ.Ξ.
 
Άρχισαν τα …εκλογικά όργανα από τώρα…
 Όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί πολύ σκληρό ματς μεταξύ Παυλίδη – Γιαννακίδη – Καραλίδη. Έτσι δείχνουν τα πράγματα. Ειδικά οι Καραλίδης – Παυλίδης δεν χάνουν ευκαιρία να ανταλλάξουν …φιλοφρονήσεις ξεκινώντας από την καταπολέμηση των κουνουπιών και συνεχίζοντας με τις δημοπρατήσεις έργων του ΕΣΠΑ. Είναι αλήθεια ότι αυτά θυμίζουν παλαιοκομματικού τύπου λειτουργίες και πρακτικές. Ο κόσμος πολύ λίγο νοιάζεται αν το έργο εντάχθηκε επί Παυλίδη και δημοπρατήθηκε επί Καραλίδη. Τον ενδιαφέρει να γίνει. Όλος αυτός ο καυγάς που θυμίζει και λίγο παιδιάστικα καμώματα μόνο μειδιάματα προκαλεί. Οι εποχές είναι σκληρές και οι πολιτικοί πρέπει ν’ αφήσουν αυτές τις παρωχημένες πρακτικές και να προσπαθήσουν να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου.
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…