Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σολάρι: «Θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια»

Σολάρι: «Θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια»

0
solari
 

Αισιόδοξος για το πρωτάθλημα ο επιθετικός της Skoda Ξάνθη σε συνέντευξή του

 

Στην Εθνική Καναδά κλήθηκε ο Ντε Γκούζμαν – θα ενσωματωθεί μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη

 
 
Με απογευματινή προπόνηση συνέχισε χθες η Skoda Ξάνθη την προετοιμασία της ενόψει του σαββατιάτικου εντός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη. Η ξανθιώτικη ομάδα δίνει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της, ώστε να ανέβει στη βαθμολογία. Το ευχάριστο για το Νίκο Καραγεωργίου είναι ότι κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας κι έτσι ο προπονητής της Ξάνθης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.
 
Στην Εθνική Καναδά ο Ντε Γκούζμαν
 
Στο ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Skoda Ξάνθη προστέθηκε χθες άλλη μία ευχάριστη είδηση, η κλήση του Χούλιαν Ντε Γκούζμαν στην Εθνική Καναδά. Η συμμετοχή του μέσου της Ξάνθης βέβαια στην αποστολή της Εθνικής Καναδά δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο Ντε Γκούζμαν είναι από τα βασικά και αναντικατάστατα στελέχη του συγκροτήματος, έχοντας σημειώσει μέχρι τώρα 67 συμμετοχές, αριθμός που τον κατατάσσει στην 5η θέση του σχετικού πίνακα με τις παρουσίες των συμπατριωτών του στην Εθνική.
Η κλήση του Ντε Γκούζμαν αυτή τη φορά αφορά camp που θα γίνει στη Βαλένθια της Ισπανίας όπου θα συμμετέχει η Εθνική Καναδά, με την ομάδα του να αντιμετωπίζει σε δύο φιλικές αναμετρήσεις την αντίστοιχη Εθνική Μαυριτανίας.
Ο διεθνής παίκτης της Skoda Ξάνθη θα αναχωρήσει για την Ισπανία μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη, για να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.
 
Σολάρι: «Θα βελτιωθούμε κι άλλο»
 
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην βασική 11άδα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ήταν ο παίκτης που με το γκολ του έκανε την διαφορά στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Το τελικό 1-0 έδωσε τους πρώτους βαθμούς στη Skoda Ξάνθη με τον Αργεντινό επιθετικός Εστέμπαν Σολάρι να αναδεικνύεται σε πρόσωπο του αγώνα. Ο ίδιος μίλησε στο επίσημο site της ομάδας για το γκολ που πέτυχε αλλά και τις σκέψεις του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
ΕΡ: Συστήθηκες με τον καλύτερο τρόπο στους φιλάθλους της ομάδας. Γκολ στην πρώτη σου εμφάνιση στην βασική 11άδα σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι…
Ε.Σ.: «Βασικά είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε το παιχνίδι. Ήταν μία σημαντική αναμέτρηση για μας μιας και δεν είχαμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Όλη η ομάδα προσπάθησε πολύ και στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη στην έδρα μας. Για έναν επιθετικό, το να σκοράρει είναι σημαντικό γιατί του δίνει αυτοπεποίθηση. Το 1-0 ήταν ιδιαίτερο γιατί ήταν στην έδρα μας, με τον κόσμο μας και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.
Αυτό που μετράει όμως είναι η νίκη και το γεγονός ότι θέλουμε να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας. Θα βελτιωθούμε στην συνέχεια και θα είμαστε καλύτεροι».
 
ΕΡ: Μίλησέ μας για την φάση του γκολ. Πώς ξεκίνησε και τι σκεφτόσουν κατά την εξέλιξη της φάσης;
Ε.Σ.: «Έγινε μία μεγάλη μπαλιά, πήδηξα με τον αντίπαλο αμυντικό να πάρω την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο. Ο Πέτρος οδήγησε σπουδαία την εξέλιξη της φάσης και ο Μαρίν με μία απλή – αλλά ταυτόχρονα δύσκολη – πάσα με την μία, έδωσε την ασίστ. Το εύκολο κομμάτι έμεινε για μένα που προώθησα την μπάλα στα δίχτυα. Έχουμε ποιοτική ομάδα μπορεί να δώσει πολλά πράγματα».
 
ΕΡ: Περίμενες ο Μαρίν να κάνει την πάσα από την στιγμή που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ;
Ε.Σ.: «Η δουλειά μου είναι να περιμένω πάντα για την πάσα. Στην εξέλιξη της φάσης του γκολ, προσπάθησα να «μεγαλώσω» την εστία με την κίνηση που έκανα για να δεχθώ την πάσα. Ακόμη κι αν δεν φαίνεται ότι μπορώ να επωφεληθώ από την φάση, πάντα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι η μπάλα θα έρθει στα πόδια μου».
 
ΕΡ: Με ένα γκολ σε «νεκρό» χρόνο ήρθαν οι πρώτοι βαθμοί στο πρωτάθλημα. Η ψυχολογία είναι διαφορετική για την συνέχεια;
Ε.Σ.: «Η νίκη είναι πάντα σημαντική. Χρειάζεται όμως να βελτιώσουμε περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι μας όπως για παράδειγμα την κατοχή της μπάλας. Στο α’ ημίχρονο με τον Πανθρακικό δεν ήμασταν καλοί στον τομέα αυτό. Γενικά, άγχος υπάρχει πάντα απλά όταν κερδίζεις είναι λιγότερο. Ο καθένας ατομικά αλλά κι όλοι συνολικά σκοπό έχουμε να λειτουργήσεις θετικά κάνοντάς το «σύμμαχο».
 
ΕΡ: Μετά από δύο αγωνιστικές έχεις ήδη πάρει μία γεύση από το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;
Ε.Σ.: «Μου φαίνεται πως είναι ένα ισορροπημένο πρωτάθλημα. Και θα το χαρακτήριζα «σφιχτό» μιας και τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα έχει κάνει το 2 στα 2 ενώ οι άλλες ομάδες κινούνται στο ίδιο εύρος δυναμικής. Νομίζω πως θα γίνει σκληρή μάχη μέχρι το τέλος».
 
ΕΡ: Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τη Skoda Ξάνθη. Το Σάββατο αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη. Είναι εύκολο το 2×2;
Ε.Σ.: «Κάθε παιχνίδι έχει βαθμό δυσκολίας. Ο Εργοτέλης θα έρθει στην Ξάνθη με 4 βαθμούς γεγονός που του δίνει αυτοπεποίθηση. Εμείς πρέπει να τους δείξουμε με την απόδοσή μας ό,τι εδώ είναι η έδρα μας και ότι θα έχουμε το πάνω χέρι».
 
ΕΡ: Η νίκη επί του Πανθρακικού άνοιξε την όρεξη στους φιλάθλους που ζητούν περισσότερα πράγματα. Ποιο είναι το μήνυμα του «Τάνο» στον κόσμο της ομάδας;
Ε.Σ.: «Είναι ένα μεγάλο πρωτάθλημα σε διάρκεια. Αυτό που κάναμε την Κυριακή ήταν μόνο ένα μικρό βήμα. Καταλαβαίνω ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να σκέφτεσαι παιχνίδι με παιχνίδι. Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι κοντά μας, να μας βοηθούν και παιχνίδι με το παιχνίδι πιστεύω ότι θα κάνουμε συνολικά ένα καλό πρωτάθλημα. Πρέπει να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η υποστήριξή τους μέσα στην έδρα μας γιατί πραγματικά είναι ο 12ος παίκτης. Αν είμαστε μαζί, ενωμένοι, θα ζήσουμε όμορφες στιγμές».
 
ΕΡ: Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι; Θα μπορούσες να μιλήσεις για έναν αριθμό τερμάτων μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος;
Ε.Σ.: «Όχι δεν θα ήθελα να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία. Φιλοδοξία μου είναι να βοηθήσω τη Skoda Ξάνθη να κερδίζει κάθε εβδομάδα».
 
ΕΡ: Πως είναι η ζωή σου στην Ξάνθη και πως προτιμάς να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;
Ε.Σ.: «Είναι μία ήσυχη πόλη στην οποία απολαμβάνω την ζωή. Υπάρχει ασφάλεια για τα τρία μου παιδιά τα οποία πραγματικά ευχαριστιούνται την ώρα τους εδώ. Η πόλη είναι όμορφη, «ζεστή» και οι άνθρωποι φιλικοί και εγκάρδιοι».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…