Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δύο νέα έργα στο Δήμο Αβδήρων

Δύο νέα έργα στο Δήμο Αβδήρων

0
tsolakidis ipografei-web
 

Ο Δήμαρχος, Β. Τσολακίδης υπέγραψε την ανάπλαση Σουνίου και τα Έργα οδοποιίας στο Μαγικό

 

Ικανοποιημένος από την εικόνα νοικοκυρέματος και τα παράλληλα έργα στο δήμο. Πήρε τα εύσημα από Γιαννακίδη- Καραλίδη

 
 
Το πρωί της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων ο Δήμαρχος Αβδήρων, Βασίλης Τσολακίδης, ο Περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Φώτης Καραλίδης καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο λόγος ήταν η υπογραφή συμβάσεων για δύο νέα έργα που θα υλοποιήσει ο δήμος Αβδήρων.
 
Πληθώρα έργων στο Δήμο Αβδήρων
Τις τελευταίες μέρες έχει υπογραφεί πληθώρα έργων στο Δήμο Αβδήρων. Μετά την υπογραφή της σύμβασης της γέφυρας του Πολυσίτου, το συμφωνητικό για την γέφυρα των Πηγαδίων, συμφωνητικό για την τακτοποίηση του δρόμου προς το Μυρωδάτο και πολλά άλλα σειρά παίρνουν δύο νέα πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή.
Το πρώτο έργο αφορά την ανάπλαση του οικισμού Σουνίου, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αλεξ. Μπαλτατζής» του υπουργείου Γεωργίας και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό ανέρχεται στο ποσό των 750.000 ευρώ. Το έργο ανέλαβε η εταιρία «Μακρίδης ΑΤΕ», η οποία προσέφερε έκπτωση του ύψους 44%, κατεβάζοντας το κόστος στις 373.000 ευρώ.
Το δεύτερο έργο αφορά έργα οδοποιίας στο νέο οικοδομικό τετράγωνο του οικισμού Μαγικού, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.400.000 ευρώ. Ανάδοχος του έργου, έπειτα από δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε πριν από έξι περίπου μήνες, είναι η εταιρία «Σκαρλάτος Α.Ε.», η οποία προσέφερε έκπτωση 51,85%, με αποτέλεσμα το κόστος του έργου να κατεβαίνει στο 1.231.000 ευρώ. Και τα δύο έργα θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
 
Αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα 25 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αβδήρων
Εμφανώς ικανοποιημένος είναι ο Δήμαρχος Αβδήρων για τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Αβδήρων, τα οποία θα αποτελέσουν σύμφωνα με τον ίδιο μια καλή παρακαταθήκη για την περιοχή, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν αναλάβει τοπικές εταιρίες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θέσεις εργασίας για τους δημότες, οι οποίοι ασχολούνται με ένα κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Μάλιστα, αναφερόμενος στα μελλοντικά έργα ανέφερε: «Τα μηνύματα λένε ότι δεν θα υπάρξει νεκρός χρόνος ανάμεσα, στις δύο προγραμματικές περιόδους, ενώ στο επόμενο διάστημα στην επικράτεια του Δήμου θα υλοποιούνται έργα προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, από τοπικές εταιρίες και με μεγάλη ετοιμότητα υπηρεσιών και πολιτικών παραγόντων. Έτσι αντιστρέφεται το αρνητικό κλίμα».
 
Ώριμες μελέτες συνεχίζει να ζητά η Περιφέρεια
Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, δίνοντας έμφαση στις συντονισμένες ενέργειες ανεξάρτητα από κόμματα, σημείωσε «Όταν σε ένα μόνο Δήμο εκτελούνται αυτή τη στιγμή 25 εκατομμύρια ευρώ σε έργα, παρακαλώ τους συμπολίτες μας να κάνουν αναγωγές και συγκρίσεις στα τελευταία 30 χρόνια για να βρουν αν ποτέ υπήρξε αθροιστικά αντίστοιχη παραγωγή έργων.  Ας προστρέξει κανείς στο διαδίκτυο και θα διαπιστώσει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι η πρώτη σε παραγωγή έργων σε όλη την Ελλάδα και αυτό δεν αμφισβητείται από κανένα. Στις 1-7-11 οι συμβασιοποιήσεις έργων ήταν στο 32% και μέσα σε 2 χρόνια είμαστε στο 128%. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα του Περιφερειάρχη ή του Αντιπεριφερειάρχη αλλά το αποτέλεσμα μιας εκπληκτικής θεσμικής συνεργασίας χωρίς χρώματα». Τέλος, ο κ. Γιαννακίδης δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στον Δήμαρχο, ο οποίος φρόντισε να αποτελέσει ο Δήμος μια «βιομηχανία παραγωγής ώριμων μελετών».
Τέλος, παίρνοντας τον λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης, Φώτης Καραλίδης δήλωσε «Το αποτέλεσμα που κατορθώσαμε και πετύχαμε, όταν το σχεδιάζαμε πριν από δύο χρόνια, για κάποιους φαινόταν υπερφίαλο αλλά εμείς το υλοποιήσαμε στο 100% των στόχων. Θυμάμαι πως όταν συναντήθηκα πρώτη φορά με όλους τους Δημάρχους είχα ζητήσει να υπάρχουν μελέτες για να εγκρίνουμε έργα. Ο Δήμος Αβδήρων ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό είναι το αποτέλεσμα σήμερα» και συμπλήρωσε «Οι αναδασμοί είχαν εξαγγελθεί πριν 12 χρόνια και έμεναν στα συρτάρια, εμείς τα κάναμε πράξη μέσα σε 2 χρόνια».
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…