Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καραμέλα στο ποτήρι

Καραμέλα στο ποτήρι

0
karamela
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
6 μπισκότα ολικής αλέσεως
30 γραμμ. αμύγδαλα
30 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
4 ροδάκινα ψιλοκομμένα
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
 
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι με την κονσέρβα κλεισμένη σε μια κατσαρόλα με νερό ως τα 3/4 για περίπου 2 ώρες σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και το μοιράζουμε σε 4 ποτήρια. Πιέζουμε τη βάση στα ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Μοιράζουμε τα φρούτα στα ποτήρια, ρίχνουμε από πάνω το ζαχαρούχο γάλα που πλέον έχει γίνει καραμέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με τη σαντιγί.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …