Σχόλια 23/8/13

0
Η κινητικότητα ξεκίνησε από τους ασθενείς των νοσοκομείων! Κανένας υπάλληλος θα μετακινηθεί;
 
 
Αλλαγές στις Τράπεζες
 Σύντομα οι παλαιοί πελάτες των περισσότερων Τραπεζών θα ψάχνουν να δουν κάποιον παλιό, γνωστό υπάλληλο και δεν θα βρίσκουν. Αιτία τα προγράμματα εθελούσιων εξόδων που οδηγούν στη σύνταξη πολλούς.
Έτσι, φεύγουν οι έμπειροι και γνώστες και όσοι θα μείνουν έχουν να «τραβήξουν κουπί» που θα πάει σύννεφο.
Και κάτι ακόμη: Η παλιά αντίληψη για υψηλούς μισθούς και άλλα προνόμια των τραπεζοϋπαλλήλων ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα οι υπάλληλοι των ιδιωτικών τραπεζών αμείβονται με τους γνωστούς χαμηλούς μισθούς. Και από δουλειά, δεν προλαβαίνουν ανάσα να πάρουν, παρότι υπάρχουν τα ΑΤΜ και το Internet Banking.
-Αλλαγές, παντού αλλαγές…
«Ε»
 
«Χτύπησε» πάλι ο Σωκράτης
 Ευκαιρία δεν αφήνει να πέσει κάτω ο Σωκράτης Ξυνίδης για να μην ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλο.
«Χτύπησε» πάλι (ηλεκτρονικά εννοείται) με νέο κείμενο διλημματικού χαρακτήρα. Βάζει ένα δίλημμα στον εαυτό του, εάν θα πρέπει να παραστεί και συμμετάσχει στην εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
Και μέσα από μια διαδρομή συλλογισμών που ασκούν κριτική στον Βενιζέλο και στο ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί, καταλήγει, ως γνήσιος σοφιστής-νομικός, πως για τον ίδιο δίλημμα δεν υπάρχει. Τα διλήμματα είναι του Βενιζέλου!
Ως εκ τούτου, εννοεί σαφέστατα ότι δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση…
Συμπέρασμα; Ο Σωκράτης, για άγνωστους σε μας λόγους, κρατάει μια ιδιαίτερα αρνητική θέση απέναντι στον Βενιζέλο. Αυτός και ο Ραγκούσης. Γιατί άραγε;
«Ε»
 
Αλλαγή στη ΔΕΗ
 Άλλαξε το σύστημα πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ από τα διάφορα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και Λαχείων.
Η εξόφληση γίνεται ON LINE, δηλαδή άμεσα και έχει η πληρωμή αυτή την ίδια βαρύτητα σα να τον πληρώνει το λογαριασμό ο πελάτης στα γραφεία της ΔΕΗ. Αυτό το γεγονός όμως για τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, σημαίνει ότι για να γίνεται άμεσα η απόδοση της αξίας κατανάλωσης στη ΔΕΗ στα κεντρικά, πως ο διαχειριστής στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, πως έχει καταθέσει ήδη ένα ποσό ως κεφάλαιο από το οποίο η ΔΕΗ εισπράττει τον κάθε λογαριασμό που πληρώνεται στο πρακτορείο.
Γι’ αυτό και κάποια πρακτορεία, μη έχοντας αυτό το κεφάλαιο των 3-4000 ευρώ, σταμάτησαν την είσπραξη και εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ.
Τώρα, γιατί έγινε αυτό; Διότι ζούμε στην ηλεκτρονική εποχή, αλλά και γιατί κάποια πρακτορεία εισέπρατταν μεν από τους πελάτες της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν δε!
Ενώ τώρα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί έχουν καταθέσει το ποσό ως εγγύηση τρόπον τινά.
«Ε»
 
 Να την σεβαστούμε!
 Σε λίγες ημέρες ξεκινούν και φέτος οι Γιορτές Παλιάς Πόλης. Επειδή ακριβώς πρόκειται για μια Γιορτή που αφορά την Παλιά Πόλη, οφείλουν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι πρωτίστως, να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ την Παλιά Πόλη!
Διότι εάν δεν διακατέχονται από το συναίσθημα αυτό της αγάπης και του σεβασμού τότε θα υπάρξουν προβλήματα. Προβλήματα για τον θεσμό τον ίδιο, τους μόνιμους κατοίκους, τους καταστηματάρχες και βέβαια τους επισκέπτες.
Γι’αυτό, όλοι μαζί, χωρίς υπεκφυγές, θα πρέπει να ενστερνιστούν αυτή την αρχή του σεβασμού που έχει μάλιστα ως αφετηρία τον αυτοσεβασμό.
Οι ακρότητες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ουσιαστικά υπονομεύουν τον θεσμό αλλά και το μέλλον της ίδιας της Παλιάς Πόλης. Η οποία θα πρέπει να είναι ζωντανή και κατοικίσιμη συνέχεια, να έχει ζωή και να μην μεταβληθεί σε μια «νεκρή πόλη».
Για να μην συμβεί αυτό, ευθύνη έχουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση του.
«Ε»
 
Οι Anonymous έγινανεπώνυμοι
 Στη φόρα έβγαλε το FBI τα στοιχεία της ηγετικής ομάδας των γνωστών χάκερς, των Anonymous, που από τα τέλη του 2010 προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών (κλοπές δεδομένων, κατάρρευση ιστοσελίδων κ.α.).
Σύμφωνα με δηλώσεις πράκτορα του FBI στην Huffington Post οι αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει τους “εγκέφαλους” των Anonymous γι’ αυτό και οι επιθέσεις της ομάδας έχουν μειωθεί αισθητά. Οι συλλήψεις έγιναν χάρη της βοήθειας ενός από τα μέλη της ηγετικής ομάδας, του Hector Monsegu, γνωστού και ως “Sabu”, ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI.
Πρόκειται για επτά άτομα, νεαρής ηλικίας, έξι άντρες και μία γυναίκα, στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δημοσιοποιήθηκαν από το FBI.
 
 Νοσοκομειακά και άλλα…
 Καθησυχαστικός ήταν ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μπαμπαλίδης τόσο για τα κρούσματα ιού του Δ. Νείλου όσο και για πιθανά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, είδηση που «έσκασε» σε blog. Σ’ ότι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό μας είπε ότι είναι 4, κατά πολύ λιγότερα από πέρσι ενώ σ’ ότι αφορά στη γαστρεντερίτιδα δήλωσε άγνοια καθώς, όπως είπε, δεν τον ενημέρωσαν οι γιατροί ότι υπάρχει κάποια αύξηση περιστατικών (μάλλον πρόκειται για ράδιο – αρβύλα).
Άγνοια επίσης δήλωσε για το αν και πότε θα αντικατασταθεί. Πληροφορίες μας όμως λένε ότι αυτό θα γίνει οσονούπω και ότι έχει προταθεί στην πρώην δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη η θέση του διοικητού του νοσοκομείου Ξάνθης.
Μ.Ξ.
 
Καλοκαιρινές περιπέτειες κάθε χρόνο
Με τις ίδιες περιπέτειες για την παλιά Πόλη, το δήμο, την αστυνομία, τους κατοίκους, τα καφέ και τους πολίτες θα τελειώσει και το φετινό καλοκαίρι.
Η δημοτική αρχή έχει αποτύχει να διαμορφώσει ένα πλαίσιο τάξης και ελέγχου, εντός του οποίου θα μπορούν να διασκεδάζουν οι ξανθιώτες, να ηρεμούν οι κάτοικοι, να ωφελούνται τα καφέ, να χαιρόμαστε όλοι το ομορφότερο τμήμα της πόλης μας και να κοιμούνται ήσυχοι ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και ο εισαγγελέας!
Οι επαγγελματίες, με τα δικά τους λάθη, ζητούν να ισχύσει ένα καθεστώς που να είναι προσαρμοσμένο σε αυτό που η πόλη έχει ανάγκη και οι κάτοικοι από την πλευρά τους ζητούν να τεθούν όρια και έλεγχος. Αναμφίβολα το βάρος πέφτει σε όλο το δημοτικό συμβούλιο. Απαιτείται συνολικό σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις. Ακόμη και οι ωραίες ιδέες- πυροτεχνήματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν αρκούν, ποσό δε μάλλον οι αποσπασματικές κινήσεις της δημοτικής αρχής.
Για το χρόνου βέβαια…
Ε.Δ.
 
Κίνδυνος από τον πράσινο σταυρό
 Με αφορμή τη συζήτηση για την τοποθέτηση πράσινου σταυρού φαρμακείου, στην επιτροπή ποιότητας ζωής, ομόθυμα τα μέλη ζήτησαν να γίνει μια κρούση προς τους φαρμακοποιούς για τον έντονο φως σε ορισμένες περιπτώσεις φαρμακείων, που είναι επικίνδυνο για τη διέλευση των οχημάτων.
Πάντως, στο συγκεκριμένο θέμα ομόφωνα τα μέλη της επιτροπής αρνήθηκαν να εγκρίνουν την τοποθέτηση πράσινου σταυρού, παρά τη σχετική εισήγηση της υπηρεσίας, με το σκεπτικό ότι το φαρμακείο βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο κι αν δώσουν τη συγκατάθεσή τους, θα ανοίξουν τους ασκούς του αιόλου.
Ε.Δ.
 
 Μειοψήφησε ο δήμαρχος!
 Λόγος έγινε στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής και για την παραχώρηση του υπαίθριου δημοτικού αμφιθέατρου της πλατείας σε επιχειρήσεις που θέλουν να παρουσιάσουν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και παράλληλα να προβληθούν. Ο δήμαρχος ήταν της άποψης ότι δε θα πρέπει να δίνεται σε καμία τέτοια περίπτωση σε ιδιώτες το αμφιθέατρο, αλλά Ξυνίδης και Φανουράκης υποστήριξαν ότι ο χώρος αυτός πρέπει να είναι ανοιχτός και ζωντανός. Τελικά, σε μία περίπτωση μειοψήφισαν οι δυο τους, ενώ σε άλλη όλοι τάχθηκαν υπέρ της πραγματοποίησης μουσικής εκδήλωσης από πολίτες, χωρίς την υποστήριξη κάποιου φορέα στις 13/9, πλην του δημάρχου!
Εδώ που τα λέμε κύριε δήμαρχε, αν το αντικείμενο είναι πράγματι πολιτιστικό τι διαφορά έχει αν το οργανώνει ιδιώτης ή το εργαστήρι κάποιου πολιτιστικού φορέα;
Πάντως, ο δήμαρχος το ξεκαθάρισε, όταν ο Ξυνίδης τον ρώτησε αν θα άφηνε στη μπάντα του με τον Μπένη να παίξουν στην κεντρική πλατεία: «εσάς δε θα σας άφηνα σίγουρα γιατί είστε ασυντόνιστοι!».
Ε.Δ.
 
Πάμε για τους… μεσογειακούς!
 Δεν κρατήθηκε ο Θανάσης Ξυνίδης και το πέταξε, με χαμόγελο, το «καρφάκι» του για την πρόσφατη κόντρα με το Στέλιο Μωραΐτη για τα περί πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στο τέλος της συνεδρίασης κατέθεσε τη δική του πρόταση για να διεκδικήσει ο δήμος τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2028! Και πήρε «ρελανς» από το Μιχάλη Στυλιανίδη που προτιμάει τους επόμενους Ολυμπιακούς!
Παρά το βαρύ κλίμα κατά τη συζήτηση των προσωρινών ανακλήσεων, καλοκαιρινή διάθεση είχαν οι σύμβουλοι, κατά την τελευταία συνεδρίαση επιτροπής στο δημαρχείο της Ξάνθης.
Ε.Δ.
 
μαζικές κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα τους, μια ισάριθμη μερίδα προσπαθεί να διεκδικήσει μια θέση στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας. Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα, που οι υποψήφιοι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθηγητές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Γ.Τ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…