Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ένας νέος δρόμος και ποδηλατόδρομος θα οδηγεί στη Γενισέα

Ένας νέος δρόμος και ποδηλατόδρομος θα οδηγεί στη Γενισέα

0
dimarxio avdiron-empros

Υποβλήθηκε για έγκριση η μελέτη. Προϋπολογισμός 3.700.000 ευρώ

 

 Υποβολή πρότασης για ένταξη σε πρόγραμμα του υπ. Παιδείας για τη λειτουργία αίθουσας ιστορίας στα Άβδηρα

 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 Ένα νέο έργο πρόκειται να γίνει στο δήμο Αβδήρων και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του δήμου στη Γενισέα. Πρόκειται για την ανάπλαση της εισόδου της Γενισέας και της διαπλάτυνσης του δρόμου που τη συνδέει με το Μαγικό. Η κατασκευή του έργου εγκρίθηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και η μελέτη έχει υποβληθεί στην ΕΕΤΑ για χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του έχουν ανέρχεται σε 3.700.000 ευρώ.
 
Νέος δρόμος και ποδηλατοδρόμος για τη Γενισέα
Το έργο εκτός της ανάπλασης της εισόδου και της διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου που συνδέει τη Γενισέα με το Μαγικό σε μια απόσταση 4 χιλιομέτρων περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο που όπως σημειώνει ο δήμαρχος κ. Τσολακίδης με μελλοντικό σχεδιασμό σύνδεσης του με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Θα υπάρχει ειδική σήμανση για τους ποδηλάτες αλλά και χώρος αναψυχής. Να σημειώσουμε ότι το έργο κρίθηκε απαραίτητο δεδομένης και της περιθωριοποίησης που έχει υποστεί η Γενισεία μετά την κατασκευή και την λειτουργία της Περιφερειακής οδού προς την παραλιακή ζώνη που την παρακάμπτει.
 
Άλλες ενέργειες του δήμου Αβδήρων
Στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων αλλά και ενέργειας ο δήμος Αβδήρων προτίθεται να κάνει οικονομία και στο ηλεκτρικό ρεύμα αντικαθιστώντας τους λαμπτήρες του με τους ειδικούς οικονομικούς λαμπτήρες και γι’ αυτό εκκρίθηκε ένα κονδύλι 130.000 ευρώ. Τέλος στα πλαίσια της ανάδειξης της ιστορίας του τόπου ο δήμος υπέβαλλε πρόταση ένταξης σε πρόγραμμα του υπ. Παιδείας προϋπολογισμού 160.000 ευρώ για την δημιουργία μιας αίθουσας (προορίζεται η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στα Άβδηρα η οποία θα έχει ειδικό εξοπλισμό (διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές κ.λ.π.) και ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται για την ζωή των φιλοσόφων, τα ιστορικά ευρήματα και γενικότερα για όλες τις ιστορικές περιόδους των Αβδήρων.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…