250 γρ. κόκκινες φακές
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά
4 ώριμες ντομάτες
3 καρότα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
125 γρ. πουμαρό
750 γρ. νερό, βραστό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 δαφνόφυλλα
Ρίγανη, αλατοπίπερο
Ξεπλένουμε σχολαστικά τις φακές. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε για λίγα λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε κατόπιν το βραστό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα καθώς και τις φακές. Επίσης ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε εναλλακτικά να τις πολτοποιήσουμε με μπλέντερ για βελουτέ αποτέλεσμα.