Σχόλια 22/8/13

0
Οι γορίλες της Χρυσής Αυγής χρηματοδοτούν τον «Αρκτούρο»! Μιας και το δικό τους είδος στην Ελλάδα ακμάζει…
 
 
Να σοβαρευτούν
 Η κοινωνία και οι πολίτες όλοι, σχεδόν λίγο-πολύ, ζουν δύσκολες μέρες. Πληρώνουν και ξαναπληρώνουν της «Παναγιάς τα μάτια» κατά τη λαϊκή έκφραση. Και απαιτούν ως εκ τούτου σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκ μέρους της κυβέρνησης, σε όσα λέει, όσα πράττει και όσα – κυρίως –εξαγγέλλει ελαφρά τη καρδία.
-Ας σοβαρευτούν κι ας δουλέψουν κι ας αφήσουν τα λόγια και τα επικοινωνιακά τερτίπια. Από αυτά χορτάσαμε πλέον…
«Ε»
 
Είδηση εξ Αφρικής
 Η είδηση: «Παράδεισος για τις εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας η Αφρική». Αποτελεί δε μεγαλύτερη αγορά από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Το δε ποσοστό κάλυψης ξεκινάει από το 6% και φθάνει έως το 164%!!
Έτσι, εκατομμύρια Αφρικανοί έχουν ανακαλύψει το κινητό τηλέφωνο πριν ακόμη γνωρίσουν το σταθερό τηλέφωνο.
-Άραγε αυτό το βιομηχανικό και πολιτισμικό χάσμα θα τους βγει σε καλό; Θα το δούμε εν καιρώ…
«Ε»
 
Εκδήλωση για τον Λάμπρο
 Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, υπό το φως του φεγγαριού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου στη Μάνδρα.
Σωστή και απαραίτητη η εκδήλωση εκ μέρους του δήμου, διότι έτσι τιμώνται δημότες που ξεχώρισαν με το έργο τους. Και ο Λάμπρος Παπαντωνίου είναι ένας από αυτούς.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση, στη σελίδα 4, Πολιτισμός.
«Ε»
 
Δημοτικό
Όλα μέχρι στιγμής δείχνουν πως τα δημοτικά πράγματα στους τρεις Περιφερειακούς δήμους (Αβδήρων, Μύκης Τοπείρου) ως προς τα πρόσωπα, θα είναι τα ίδια για τις εκλογές του Μαΐου 2014.
Οι ίδιοι υποψήφιοι θα δώσουν τον αγώνα τους, με άγνωστο βέβαια το αποτέλεσμα, διότι σίγουρος δεν είναι κανείς και δεν πρέπει να είναι. Διότι ενίοτε οι ψηφοφόροι καταψηφίζουν κάποιον γιατί βαρέθηκαν να τον ψηφίζουν χρόνια και ζητούν μια αλλαγή.
«Ε»
 
Θα χάσουμε τον Παπουτσή;
Αντιδράσεις επί αντιδράσεων και να, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον θα μας φύγει ο Παπουτσής τελικά και δεν θα πάει στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Ο διορισμός του βέβαια έγινε, αλλά μια ακύρωση δεν είναι δύσκολη υπόθεση.
-Μεταξύ μας, λίγοι θα στεναχωρηθούν από την εξέλιξη αυτή, εάν γίνει.
«Ε»
 
Πρωινή ενημέρωση
Από εχθές το πρωί στις 8, η πρωινή τηλεοπτική ζώνη εμπλουτίστηκε με την νέα ζωντανή ειδησεογραφική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η πρώτη ζωντανή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης έχει τίτλο «Πρωινή Ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Γιάννη Τρουπή και την Οντίν Λιναρδάτου.
Εντός του χρόνου θα συγκροτηθεί η ΝΕΡΙΤ, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Παντελής Καψής, διευκρινίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τις προσλήψεις που γίνονται. Οι προσλήψεις μπορεί να μην είναι απολύτως αξιοκρατικές λόγω της πίεσης του χρόνου, αλλά είναι αντικειμενικές», τόνισε ο υπουργός, ενώ «θα γίνουν και διορθώσεις στην πορεία».
«Ο νόμος εγγυάται ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ κυβέρνησης και Δημόσιας Τηλεόρασης, ώστε να είναι ένας ανεξάρτητος μηχανισμός» είπε ο κ. Καψής, τονίζοντας ότι «όσοι προσλαμβάνονται ελέγχονται».
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η πρωινή εκπομπή με την οποία ξεκίνησε να εκπέμπει ζωντανά ο μεταβατικός φορέας θα επεκταθεί χρονικά και εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει τετράωρη, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και τα δελτία ειδήσεων
 
Μητσοτάκης: Το Δημόσιο ένας από τους λόγους που χρεοκοπήσαμε
Αν η αναμόρφωση στο Δημόσιο είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, θα είχαμε αποφύγει τις μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων, είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ανέφερε ότι οι επιλογές των τότε κυβερνήσεων να μην «ακουμπήσουν» τον σκληρό πυρήνα του δημοσίου, ήταν ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία.
Πικρές αλήθειες που γνωρίζουμε όλοι, αλλά δυστυχώς οι ίδιες πρακτικές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα…
 
Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις Γερμανικές εκλογές
Πρωταγωνιστικό ρόλο στις Γερμανικές εκλογές φαίνεται πως παίζει η χώρα μας, μιας και έγινε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Με πρώτη τη γνωστή εφημερίδα Built που κάλεσε πριν δύο εβδομάδες την κυβέρνηση της Γερμανίας να πει όλη την αλήθεια, δηλαδή ότι θα χρειαστεί κούρεμα του χρέους ή νέα χρηματοδότηση η Ελλάδα, ξεκίνησε ένας κύκλος συζητήσεων από τα Γερμανικά ΜΜΕ, μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές.
Η καγκελάριος Μέρκελ και ο Σόιμπλε, έχουν ανασκευάσει τελευταία τις δηλώσεις τους, που δεν είναι πια τόσο κατηγορηματικές, με τον κ. Σόιμπλε να δηλώνει εχθές ότι «ίσως χρειασθεί και νέο πακέτο στήριξης η Ελλάδα». Οι Γερμανοί, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θέλουν να ακούσουν για κούρεμα του χρέους, παρά τις πιέσεις ΔΝΤ και Αμερικανών και προβάλουν το ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης.
Όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ, 114 δις κέρδισε η χώρα τους από τη «βοήθεια» στις χώρες του νότου (41 δις μόνο από την Ελλάδα), διαθέτοντας μόλις 599 εκ. ευρώ!!!
Νέο πακέτο στήριξης όμως σημαίνει: νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, νέα πτώση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων, και νέα κέρδη μέσω των τόκων για τους Γερμανούς.
Οπότε μάλλον ως απειλή ακούγεται για μας η προοπτική αυτή, παρά βοήθεια…
 
Καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά
Δυστυχώς και αυτό το καλοκαίρι πέρασε χωρίς θερινό σινεμά. Το σινέ «Ολύμπια» στην καρδιά της Παλιάς Πόλης δεν λειτούργησε και φέτος στερώντας μια σημαντική διέξοδο στους ξανθιώτες σινεφίλ, που είχαν συνδυάσει τα βράδια του καλοκαιριού με προβολές. Η ενέργεια της φιλοξενίας ανεξάρτητων και λιγότερο γνωστών παραγωγών στο θερινό σινεμά (παρόλο που μάλλον δεν ήταν καν επιλογή) είχε λάβει θετικά σχόλια, καθώς «έδεσε» περισσότερο με την ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης. Ωστόσο, μάλλον οι προθέσεις έμειναν στα λόγια ή και για άλλους λόγους οι ιδιοκτήτες σταμάτησαν να λειτουργούν το θερινό σινεμά κι εμείς μείναμε με τη νοσταλγία των προβολών με πανσέληνο και την παγωμένη μπύρα στο τραπέζι.
Ε.Δ.
 
Μετακόμιση έχουν στο δημαρχείο Ξάνθης!
Οι υπάλληλοι μάζευαν τα πράγματά τους σε κούτες από χθες και έχουν εντολή μέχρι και την Δευτέρα να τα μεταφέρουν και να τα τοποθετήσουν στο νέο δημαρχείο στην πλατεία το ποίο και θα είναι έτοιμο ν’ ανοίξει τις πύλες του στο κοινό την Τρίτη. Κατά συνέπεια χθες ήταν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο ιστορικό κτίριο στο οποίο θα μπει πια εργολάβος για να ανακαινιστεί. (καιρός ήταν και ευτυχώς που δεν έπεσε το ταβάνι στα κεφάλια τους και στα κεφάλια μας!)
Μ.Ξ.
 
«Καθένας με τον πόνο του…»
Άπλα και δροσιά έχει βρει γνωστός ρακοσυλλέκτης της πόλης μας σ’ ένα οικόπεδο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Έχει μεταφέρει εκεί την πραμάτεια του και έχει αράξει. Οι γείτονες τον βλέπουν με συμπάθεια αλλά όχι και ένας εκ των 4 ιδιοκτητών του οικοπέδου που είναι περίπου 4 στρέμματα. Υποστηρίζει ότι έχει κάνει σκουπιδότοπο την ιδιοκτησία του και ζητά την βοήθεια της αστυνομίας για να κάνει έξωση τον ρακοσυλλέκτη, ωστόσο δεν τα κατάφερε μέχρι στιγμής. Ζητά επίσης και την παρέμβαση του δήμου για να …καθαρίσει το δικό του οικόπεδο ενώ δεν είναι περιφραγμένο και ο ίδιος δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους άλλες κληρονόμους για να το καθαρίσει ή να το περιφράξει
Any way.(απαιτήσεις που έχουν μερικοί! Εδώ ταιριάζει η παροιμία «Καθένας με τον πόνο του και ο μυλωνάς με το αυλάκι του!)
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…