Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Σταντάρ και… μεταγραφές

Skoda Ξάνθη: Σταντάρ και… μεταγραφές

0
kristea

Πήρε Τσιάρα – θέλει Άντριαν Κριστέα

 Στην τελική ευθεία για τον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης (21:30) απέναντι στη βελγική ομάδα
 
 
 
Έντονη μετεγγραφική κινητικότητα υπήρξε χθες για τη Skoda Ξάνθη, την προπαραμονή του 3ου φετινού ευρωπαϊκού αγώνα της.
Η ξανθιώτικη ομάδα αν και προετοιμάζεται για το αυριανό (Πέμπτη 01/08) παιχνίδι απέναντι στη βελγική Σταντάρ Λιέγης, που θα διεξαχθεί στις 21:30 στο «Skoda Ξάνθη Arena», παράλληλα κινείται και για την ολοκλήρωση των κινήσεων της στο θέμα των μεταγραφών ώστε να κλείσει το ¨ρόστερ¨ της.
 
Θέλει τον Ρουμάνο διεθνή Άντριαν Κριστέα
 Η Skoda Ξάνθη προσπαθεί να κάνει το «μπαμ» με τον Ρουμάνο διεθνή μέσο Άντριαν Κριστέα, πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε και ο ίδιος μιλώντας στο gazzetta.gr.
Ο Κριστέα με πλούσια καριέρα στην Ντινάμο Βουκουρεστίου είναι το μεγάλο «μπαμ» που προσπαθεί να κάνει ο Χρήστος Πανόπουλος. Ο 30χρονος διεθνής μέσος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας έχοντας λύσει το συμβόλαιό του με την Πετρολούλ.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις επαφές του με την Ξάνθη τονίζοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα απαντήσει στην πρόταση που έχει δεχτεί:
«Ναι είναι αλήθεια μιλάω με την Ξάνθη. Έχουμε κάνει μία πρώτη κουβέντα αλλά δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Θα ήθελα να αγωνιστώ στην Ξάνθη και το ελληνικό πρωτάθλημα, αποτελεί μία καλή προοπτική για μένα», ανέφερε ο Κριστέα ο οποίος το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε ως δανεικός στην επερχόμενη αντίπαλο της Ξάνθης, Σταντάρ Λιέγης.
Στη συνέχεια ο διεθνής Ρουμάνος άσος τόνισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αποφασίσει αν θα δεχτεί την πρόταση της Ξάνθης. «Εκτός από την Ξάνθη υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχω αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα μου».
 
Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Τσιάρα
 Στο χθεσινό φύλλο τονίζαμε το ενδιαφέρον της Skoda Ξάνθη για τον 20χρονο (γεν. 07/09/1993) Αντώνη Τσιάρα, ο οποίος δοκιμαζόταν τις τελευταίες ημέρες στα Πηγάδια και χθες ήρθε η επιβεβαίωση με τη συμφωνία με το νεαρό παίκτη.
«Η Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Α.Ο. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Τσιάρα Αντώνη», ανέφερε το χθεσινό δελτίο τύπου της ΠΑΕ.
Ο Αντώνης Τσιάρας που αγωνίζεται ως μέσος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ΑΕ Λάρισας και την τετραετία 2008-12 αποτέλεσε βασικό στέλεχος των ομάδων Νέων των Θεσσαλών, με πολλές συμμετοχές στα οικεία πρωταθλήματα. Επαγγελματίας έγινε τον Ιανουάριο του 2012 κι έκτοτε σημείωσε αρκετές συμμετοχές στη Β’ Εθνική με τη φανέλα των «βυσσινί». Συγκεκριμένα το δεύτερο μισό της σεζόν 2011-2012 αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια της Λάρισας και πέρσι (σεζόν 2012-2013) σε 32 αγώνες! Παράλληλα είναι και διεθνής με τις ¨μικρές¨ – ηλικιακά – ομάδες της Ελλάδας.
 
Στην τελική ευθεία για τον ευρωπαϊκό αγώνα
 Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, μία ημέρα πριν το ματς και προπόνηση, θα αρχίσει το… προαγωνιστικό μέρος της συνάντησης της Skoda Ξάνθη με τη Σταντάρ Λιέγης. Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα στις 18:00 θα δώσει συνέντευξη τύπου ο Ν. Καραγεωργίου ενώ μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσει αυτή του προπονητή των Βέλγων, Γκι Λουζόν. Στις 19:00 θα κάνει προπόνηση η Σταντάρ στο «Skoda Ξάνθη Arena» (κεκλεισμένων των θυρών). Την ίδια ώρα η Ξάνθη θα προπονηθεί στο βοηθητικό γήπεδο προπονήσεων του αθλητικού κέντρου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η αναμέτρηση για τον 3ο προκριματικό γύρο Skoda Ξάνθη – Σταντάρ Λιέγης θα διεξαχθεί την Πέμπτη (01 Αυγούστου) στις 21:30 στο γήπεδο των Πηγαδίων ενώ θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά από το Novasports 1.
Τα εισιτήρια για τους Ξανθιώτες φιλάθλους που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα έχουν μεγάλη ζήτηση και εκτιμάται ότι περισσότεροι από 3000 θεατές θα παρακολουθήσουν από τις κερκίδες του «Skoda Ξάνθη Arena» την αναμέτρηση.
Εισιτήρια για το παιχνίδι κυκλοφορούν εκτός από τα γραφεία της ομάδας στα Πηγάδια και του περιπτέρου της Κεντρικής Πλατείας και από το καφενείο Παναγιώτη Άψυχου που βρίσκεται απέναντι από το Διοικητήριο αλλά και από τα γραφεία των Xanthifans, στην οδό Χατζησταύρου 14. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 (γενική είσοδος), 20 (VIP) και 8 Ευρώ (παιδικά).
 
Τρία προβλήματα για Ν. Καραγεωργίου
 Με έμφαση στις ασκήσεις τακτικής και τα τελειώματα φάσεων συνεχίστηκε το απόγευμα της Τρίτης η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για το παιχνίδι της Πέμπτης με αντίπαλο την Σταντάρ Λιέγης.
Ο Δημήτρης Κομεσίδης πραγματοποίησε και χθες θεραπεία ενώ έβγαλε και λίγη ώρα από το πρόγραμμα κι έτσι πιθανότατα θα τεθεί στη διάθεση του Ν. Καραγεωργίου, ενώ αμφίβολοι είναι οι Καρίμ Σολτάνι και Στιβ Γκοχουρί που δεν είναι έτοιμοι 100% λόγω ενοχλήσεων και δεν ακολούθησαν όλο το πρόγραμμα. Αυτά τα τρία προβλήματα είναι και οι βασικοί πονοκέφαλοι του Νίκου Καραγεωργίου, ενόψει του μεγάλου αγώνα της Πέμπτης.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…