Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Κοντός– Ανδρέου μένουν στην κεντρική πολιτική σκηνή

Κοντός– Ανδρέου μένουν στην κεντρική πολιτική σκηνή

0
kontos a-web

 Δηλώσεις μετά τον ορισμό διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου

 Θα διεξαχθούν ταυτόχρονα και οι Περιφερειακές εκλογές

 
Ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των Δημοτικών, Περιφερειακών και Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν το 2014 στη χώρα μας. Τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην ώρα τους αποφάσισαν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και ήδη έχουν αρχίσει τον προγραμματισμό τους. Συγκεκριμένα, προκειμένου ο β’ γύρος να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου 2014, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, ο α’ γύρος θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου 2014. Σε ότι αφορά τα δύο ψηφοδέλτια, πρόταση που είχε κάνει ο τότε υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, φαίνεται πως δεν προχωράει κάτι τέτοιο. Να θυμίσουμε πως η πρόταση των δύο ψηφοδελτίων μιλούσε για ένα ψηφοδέλτιο για το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη που θα είναι ξεχωριστό για κάθε πρόσωπο κι ένα ενιαίο για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Ωστόσο, ένα τέτοιο εγχείρημα, σύμφωνα με την άποψη έμπειρων αυτοδιοικητικών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία δήμους και περιφέρειες και ως εκ τούτου κρίνεται επικίνδυνο.
 
Σε κινητικότητα οι υποψήφιοι
andreou 4-web Μετά λοιπόν τη γνωστοποίηση των Δημοτικών, Περιφερειακών και Ευρωεκλογών, αρχίζει η κινητικότητα. Κυρίως για τις δημοτικές, από τους επικεφαλής που θα πρέπει να παρουσιάσουν στους ψηφοφόρους αξιόπιστους συνδυασμούς για να κερδίσουν.
Σε προηγούμενό μας ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί στα πρόσωπα εκείνα που έχουν δείξει ενδιαφέρον για να ηγηθούν συνδυασμών, τόσο στο δήμο Ξάνθης, όσο και στους υπόλοιπους τρεις δήμους, Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, το περιεχόμενο του σχετικού ρεπορτάζ ισχύει απόλυτα για τους περιφερειακούς δήμους, ενώ υπάρχει μια διευκρίνιση για δύο πρόσωπα που κατά καιρούς αναφέρθηκαν ότι δήθεν ενδιαφέρονται να είναι υποψήφια και να ηγηθούν δημοτικού ψηφοδελτίου στο δήμο Ξάνθης.
 
Στην κεντρική σκηνή ο Κοντός
 Η εφημερίδα μας απευθύνθηκε και συζήτησε με τον βουλευτή και πρώην υπουργό κύριο Αλέξανδρο Κοντό, εξαιτίας του ότι γράφτηκε και ακούστηκε το όνομά του ως πιθανό υποψήφιο δήμαρχο Ξάνθης.
Ο κ. Κοντός το απέκλεισε κατηγορηματικά ότι είναι στις προθέσεις του κάτι τέτοιο, δηλώνοντάς μας ότι παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην κεντρική πολιτική σκηνή, την οποία και υπηρετεί με γνώμονα το συμφέρον όλων των Ξανθιωτών.
 
Και η κ. Ανδρέου
 Απευθυνόμενοι στη συνέχεια στην κυρία Γεωργία Ανδρέου και θέτοντάς της την ίδια ερώτηση, κατηγορηματικά και η ίδια μας δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως παραμένει προσανατολισμένη για την κεντρική πολιτική σκηνή.
 
Ο Στάμος Τριμίντζιος
 Η Εφημερίδα μας απευθύνθηκε και στον Στάμο Τριμίντζιο, Μηχανικό, πρώην δημοτικό σύμβουλο και αντιδήμαρχο και του έθεσε το ίδιο ερώτημα. Ο κ. Τριμίντζιος ήταν λακωνικός επίσης λέγοντας: «Θα σταθμίσω τα δεδομένα και αναλόγως θ’ αποφασίσω. Είναι προφανές ότι αυτό θα γίνει σύντομα».
«Ε»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …