4 κομμάτια μπακαλιάρος (200 – 250 γρ. το καθένα)
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι μαύρο
λάδι για τηγάνισμα
1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
3 κ. σ. πελτές ντομάτας (αραιωμένος σε ¼ φλ. νερό)
3 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλ. ξίδι
αλάτι, πιπέρι μαύρο
½ φλ. νερό
Αλατοπιπερώνουµε τον μπακαλιάρο, τον αλευρώνουμε και τον τηγανίζουμε σε ένα τηγανάκι µε λίγο λάδι που καίει. Κόβουμε τα λαχανικά σε ισομερή κομμάτια και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε ένα τηγανάκι µε λίγο λάδι, αλατοπιπερώνοντας καλά. Βράζουμε τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε σε ένα μεγάλο γουδί μαζί µε τη µία σκελίδα σκόρδο και το ξίδι. Βάζουμε στο τηγανάκι λίγο λάδι και σοτάρουμε εκεί την άλλη σκελίδα σκόρδο. «Σβήνουμε» µε τον χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε το μίγμα µε τις πατάτες, δίνοντας µια καλή βράση. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα τηγανισμένα φιλέτα μπακαλιάρου, τα περιχύνουμε µε τη σάλτσα και τα ψήνουμε για 10’ – 15’ στους 190οC.