Σχόλια 20/7/13

0
«Δεν σας συμφέρει νέο κούρεμα του χρέους» είπε ο Σόιμπλε. Μάλλον «μας συμφέρει» ήθελε να πει…
 
 
Μετακινήσεις
 Μετακινήθηκε από την Αλεξανδρούπολη όπου υπηρέτησε επί χρόνια η Γεωργία Ανδρέου και πήγε στη ΔΕΔΗΕ Κομοτηνής και ανέλαβε εκεί τη διεύθυνση της υπηρεσίας.
Αλλαγές υπηρεσιακού χαρακτήρα που γίνονται σε Περιφερειακό επίπεδο για τις ανάγκες της ΔΕΗ.
«Ε»
 
Κι όμως το υποστηρίζουν
 Σε νέα καταγγελία προχώρησε ο γνωστός Χρυσόγελος, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πράσινων στην ΕΕ για την καταστροφή που θα γίνει στη Θάσο και για τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία (!) στο έργο κατασκευής καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στα Λιμενάρια!!
Ο άνθρωπος είναι για γέλια όντως. Πήγαν κάποιοι, γνωστοί ποιοι είναι, και του είπαν ότι με το καταφύγιο Τουριστικών σκαφών θα κινδυνέψει η…ζωή τους!
Μα είναι δυνατόν να τους παίρνουν στα σοβαρά τους ανθρώπους αυτούς; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να βλέπουν μόνον αρνητικά πράγματα και τίποτε καλό να γίνεται στον τόπο αυτόν;
Αλήθεια, ποιοι τους ψηφίζουν και τους στέλνουν στην Ευρωβουλή; Γιατί στην ελληνική, ευτυχώς, δεν πρόκειται ποτέ να μπουν με τέτοιες ιδέες.
«Ε»
 
Ο νεόπλουτος βούλγαρος
 Πήρε το αυτοκινούμενό του ο νεόπλουτος βούλγαρος μετά τις διακοπές του στην Ελλάδα και θέλησε να επιστρέψει. Προφανώς είχε κάνει με το Ι.Χ. του τη διαδρομή από την Παλιά Πόλη, από την οδό Υδραγωγείου. Και θέλησε και τώρα να φύγει από κει. Μόνο που τώρα οδηγούσε αυτοκινούμενο, που ως γνωστόν έχει όγκο. Και ο καθ’ ύψος όγκος, βρήκε στα φουρούσια. Και η ζημιά έγινε και το παλιό χαρακτηριστικό κτίριο έπαθε για άλλη μια φορά ζημιά.
Ο βούλγαρος βέβαια δεν είχε δει τις πινακίδες που ενημέρωναν ότι η διέλευση υψηλών οχημάτων δεν επιτρέπεται.
Εκείνο πάντως που έκανε άσχημη εντύπωση στην υπόθεση είναι η στάση του γενί ζεγκίν (νεόπλουτου) βούλγαρου. Ούτε σταμάτησε, ούτε κατέβηκε να δει τις ζημιές. Έκανε όπισθεν κι έφυγε!!
Εάν τολμούσε να υποπέσει σε παρόμοια ή μικρότερη παράβαση ή ζημιά Έλληνας στη Βουλγαρία ακόμη θα ήταν κρατούμενος και θα πλήρωνε βαρύτατο πρόστιμο.
Στην Ελλάδα και στην Ξάνθη δεν τρέχει τίποτε. Κάνεις ό,τι θέλεις, χαλάς, καταστρέφεις, και λογαριασμό κανένα δεν δίνεις. Και φεύγεις μάλιστα σαν κλέφτης.
Ο ασυνείδητος βούλγαρος δεν σταμάτησε να έρθει η αστυνομία, να δώσει τα στοιχεία του, να διακανονίσει το θέμα. Όχι! Πήρε δρόμο κι έφυγε. Το ότι γείτονες πήραν το νούμερό του είναι ένα στοιχείο που μάλλον θα αξιοποιήσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
«Ε»
 
Ένα θετικό βήμα
 Ό,τι δημιουργείται, ό,τι νέο φτιάχνεται σε επίπεδο υποδομής, είναι ωφέλιμο και βοηθά τον τόπο.
Έτσι, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη γειτονική Καβάλα και πολύ καλό και σωστό και μπράβο για την επιλογή αυτή.
Γιατί θα πρέπει να μην ξεχνάμε πως ό,τι γίνεται δίπλα μας, στην Περιφέρειά μας, είναι έργο και για το νομό μας και για μας.
Γι’ αυτό και χαιρετίζουμε το υδατοδρόμιο που θα γίνει στην Καβάλα.
«Ε»
 
Για τους κοπανατζήδες
 Με μείωση των μισθών τους θα τιμωρούνται οι «κοπανατζήδες» του Δημοσίου! Αυτή την απόφαση πήρε το υπουργείο κι εμείς απαντάμε «σιγά τα ωά!»
Χρόνια τώρα τα ακούμε τα λόγια αυτά για τους κοπανατζήδες υπαλλήλους, για όσους δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, για όσους λαδώνονται ασύστολα. Όμως στην πράξη ελάχιστα γίνονται. Κι όταν γίνονται, είναι μικρές κι ασήμαντες ποινές.
Οι έντιμοι και εργατικοί υπάλληλοι τους γνωρίζουν τους κοπανατζήδες και θα πρέπει να τους καταγγείλουν. Είναι όλοι αυτοί που απουσιάζουν εκτός υπηρεσίας, μ’ έναν φάκελο υπό μάλης, δήθεν για δουλειά της υπηρεσίας.
Κι αυτοί ή κάνουν δική τους δουλειά ή την έχουν κοπανήσει για καφεδάκι, ουζάκι ή δεν πηγαίνουν καν στην υπηρεσία τους.
Ευθύνη γι’ αυτό το φαινόμενο έχουν και οι Προϊστάμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν αυστηροί και να εφαρμόζουν τον κώδικα. Αρκετά χρόνια κράτησε η κοροϊδία.
«Ε»
 
Διαφωνείς; Παραιτείσαι!
 Τι νοοτροπίες είναι αυτές αλήθεια; Διαφώνησε ο Πάρις Κουκουλόπουλος με το άρθρο 81 του Πολυνομοσχεδίου για τη Δημοτική Αστυνομία και το καταψήφισε.
Πολύ ωραία και δικαίωμά του. Όμως όφειλε να παραιτηθεί από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως!
Αυτά τα παλαιοκομματικά τερτίπια τα έχει βαρεθεί ο κόσμος. Κύριε διαφωνείς; Παραιτείσαι και πάει τελείωσε. Όχι διαφωνώ παραμένοντας.
Έτσι κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, όχι την Κοινή Γνώμη που τους έβγαλε ήδη κόκκινη κάρτα.
«Ε»
 
Ποιος θα ελέγχει
 Εμείς είχαμε ως εφημερίδα εγκαίρως ρωτήσει: Ποιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ελέγχουν την ακριβή είσοδο και έξοδο των υπαλλήλων; Απάντηση βέβαια ακόμη περιμένουμε.
Ελπίζουμε τώρα που οι κοπανατζήδες θα τιμωρούνται, να βρεθούν οι άνθρωποι που θα τους ελέγχουν. Ή μήπως είναι αντιδημοκρατικό μέσο κι αυτό;
«Ε»
 
Ντρόπιασαν τη βουλή
 Αυτά που ακούστηκαν στη βουλή την Πέμπτη δεν έχουν ξανακουστεί άλλη φορά. Χυδαίες, χυδαιότατες εκφράσεις από βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και απειλές. Επίπεδο χαμαιτυπείου! Στιγμές ντροπής, αηδίας, και κλίμα τρομοκρατίας που παρόμοιο δεν έχει υπάρξει ποτέ κατά το παρελθόν στην ελληνική βουλή.
Οι προχθεσινές ακρότητες οδήγησαν τον πρόεδρο της βουλής να προειδοποιήσει όλους τους βουλευτές να σταματήσουν να κάνουν εμπρηστικές αναφορές, διαφορετικά θα αποβάλλονται από την αίθουσα.
-Πρόεδρε, σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου…
«Ε»
 
Ξύλο και στον Άδωνη
 Αντιμέτωπος με διαδηλωτές έξω από το Αττικό Νοσοκομείο βρέθηκε κατά την χθεσινή προγραμματισμένη του επίσκεψη, ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, ένας από τους οποίους τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο υπουργός ισχυρίζεται ότι ήταν μέλη της άκρας Αριστεράς οι οποίοι του επιτέθηκαν αρχικά φραστικά, στη συνέχεια του πέταξαν έναν καφέ και μετά κάποιος από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Δεν είναι το πρώτο, και δυστυχώς δεν θα είναι το τελευταίο, περιστατικό βίας που βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά σε κάμερες, σε αστυνομικούς, και σε πλήθος κόσμου και οι δράστες να μένουν ατιμώρητοι. Κι όσο μένουν ατιμώρητοι, η βία θα συνεχίζεται και θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
Ευθύνες μεγάλες έχει η αστυνομία, που αν και έχει στη διάθεσή της φωτογραφικό υλικό ή βίντεο, ολιγωρεί και δεν συλλαμβάνει τους δράστες. Αλλά και η δικαιοσύνη, που τους ρίχνει στα μαλακά, όταν φτάνουν ενώπιόν της. Παράδειγμα η επίθεση με γροθιές στον Γερμανό πρόξενο, όπου οι δράστες, παρά τις ατράνταχτες αποδείξεις για την ενοχή τους που υπήρχαν από βιντεοσκοπημένα πλάνα, αθωώθηκαν με γελοία μάλιστα αιτιολόγηση της απόφασης από τους δικαστές (γλίστρησε κι έπεσε με τη γροθιά επάνω στον Πρόξενο!).
Η βία θα συνεχίσει να κλιμακώνεται, όσο συνεχίζεται το χάιδεμα και δικαιολογούνται από ορισμένους οι πράξεις αυτές…
 
Μια απορία
 Απορία ψάλτου βηξ… Πώς είναι δυνατόν να απορρίπτεται το αίτημα των δανειοληπτών για κούρεμα των στεγαστικών δανείων που πήραν από τις ελληνικές τράπεζες πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε… ανήκεστο βλάβη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα να κληθούν να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη οι έλληνες φορολογούμενοι για να τις ξανασώσουν, και να αποδέχεται η πολιτεία την ήδη δρομολογημένη «πώληση» των κόκκινων στεγαστικών δανείων σε ξένα funds και γερμανικές τράπεζες στο 30% της αξίας τους;
Σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα έχουν απώλειες; Πως θα καλύψουν τη διαφορά οι ελληνικές τράπεζες από τη στιγμή που μετά την «πώληση» του δανείου δεν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ούτε ένα ευρώ; Γιατί, ενώ αποφάσισαν να καταγράψουν, σημαντικές απώλειες, δεν χαρίζουν το υπόλοιπο του δανείου στους πελάτες τους;
«Ε»
 
Μητσοτάκης: Τέλος στη χαλαρότητα
 Τέλος στη χαλαρότητα που χαρακτηρίζει ορισμένους δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι συστηματικά απουσιάζουν από την εργασία τους ή αργούν να προσέλθουν, επιχειρεί να βάλει με εντολή του στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ζήτησε ο υπουργός να αρχίσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους «κοπανατζήδες» υπαλλήλους.
Την απόφαση αυτή πήρε ο Κ. Μητσοτάκης με αφορμή έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με την οποία, υπάρχουν υπάλληλοι υπουργείων που απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα. Οι πειθαρχικές διαδικασίες αφορούν και στους προϊσταμένους που αμελούν να παρακολουθούν ως όφειλαν την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με το χρόνο απουσίας τους. «Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα έγινε μόνο η αρχή».
Αν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, θα αδειάσουν και τα καφέ της πόλης μας, που κατακλύζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από υπαλλήλους που βγαίνουν τάχα μου για υπηρεσιακούς λόγους και κάνουν και μια στάση για καφέ στο μεταξύ…
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…