Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δεν γεύτηκε τη χαρά της ευρωπαϊκής νίκης η Skoda Ξάνθη

Δεν γεύτηκε τη χαρά της ευρωπαϊκής νίκης η Skoda Ξάνθη

0
evropaiki niki
Προβάδισμα για την πρόκριση η Λίνφιλντ μετά το 0-1 στα Πηγάδια
 
Όλα θα κριθούν σε μία εβδομάδα στον επαναληπτικό του Μπέλφαστ
 
Την ήττα με 0-1 γνώρισε η Ξάνθη από την Λίνφιλντ στα Πηγάδια για τον Β’ προκριματικό του Europa League με την ξανθιώτικη ομάδα να αναζητεί ακόμα την πρώτη της νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κάτι που αν καταφέρει να κάνει στο Μπέλφαστ σε μία εβδομάδα, πιθανόν να της χαρίσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
 
Χρειάζεται δραματική βελτίωση για να κάνει την ανατροπή
 Ούτε στο έβδομο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της δεν κατάφερε η Ξάνθη να πανηγυρίσει την παρθενική της νίκη. Επτά χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην 4η συνολικά ευρωπαϊκή της έξοδο και έχασε με 0-1 από τη Λίνφιλντ.
«Χρυσός» σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μπερνς, ο οποίος στο 25’ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της Ξάνθης και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Τσέμα και έδωσε μια πολύ μεγάλη νίκη στην Λίνφιλντ, η οποία μπορεί να… ονειρεύεται τον επόμενο γύρο.
Βάσει της εικόνας του αγώνα, η ξανθιώτικη ομάδα έχει πιθανότητες να κάνει την ανατροπή μέσα στη Βόρεια Ιρλανδία στην ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης, αλλά θα πρέπει να αλλάξει δραματικά την εικόνα της, ειδικότερα να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία αλλά και το τελείωμα των φάσεων.
 
Είχε τον έλεγχο αλλά «κόπηκε» από το γκολ που δέχτηκε
 Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και πίεζε τους αντιπάλους της ψηλά στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες της Λίνφιλντ προσπαθούν να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας και να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 20′ με τον Μαρίν να εκτελεί το φάουλ τη μπάλα να πηγαίνει στον Βάλλα που από εξαιρετική θέση έπιασε άσχημα την κεφαλιά, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα ο Παΐτο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Βασιλακάκης έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.
Και αφού η Ξάνθη δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της η Λίνφιλντ άνοιξε το σκορ! Στο 25′ ο Άαρον Μπερνς βρήκε ένα τεράστιο κενό στην άμυνα της Ξάνθης και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα κάνοντας το 0-1!
Η Ξάνθη λίγο έλλειψε να απαντήσει στο 28′ με εκτέλεση φάουλ του Ντιέ και τη μπάλα να γλύφει το οριζόντιο δοκάρι! Ωστόσο ως το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες της Ξάνθης ήταν φανερά εκτός ρυθμού έπειτα από το γκολ που δέχτηκαν, από την άλλη πλευρά η Λίνφιλντ κράτησε το υπέρ της σκορ χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, περιμένοντας στην άμυνα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό το ματς με τους γηπεδούχους να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν και τους φιλοξενούμενους να κλείνουν εξαιρετικά στην άμυνα κρατώντας σχετικά εύκολα το υπέρ τους 0-1. Οι Βορειοϊρλανδοί ροκάνιζαν τον χρόνο αλλά η Ξάνθη έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 61′ όταν ο Μαρίν μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Τάφεϊ βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα που κατέληξε κόρνερ.
Οι συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ (Καραγεωργίου): Τσέμα, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο (69′ Τριάδης), Ντιέ (79′ Φλίσκας), Βασιλακάκης (63′ Ράνος), Μάνταλος, Μαρίν, Σολτάνι.
ΛΙΝΦΙΛΝΤ (Τζέφρεϊ): Τάφεϊ, Μπερνς, Γουόρντ, Κλαρκ, Μπερνς (79′ ΜακΚάουλ), Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (65΄Μάλγκρου), Τόμπσον (70′ ΜακΑλιστερ), Κάρβιλ.
Διαιτητής: Νικολά Ραϊνβίλ (Γαλλία)
Σκόρερ: 25′ Μπερνς
Κίτρινες: Μάνταλος, Μαρσελίνιο – Κλαρκ, Γουόρντ, Τόμσον, Μάλγκριου, ΜακΆλιστερ
 
Αρκετός κόσμος στα Πηγάδια
 O κόσμος δεν γέμισε το «Skoda Ξάνθη Arena» παρόλο που η Ξάνθη είχε επτά χρόνια να παίξει στην Ευρώπη, όμως η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική, καθώς περίπου 2200 φίλοι της ομάδας δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιρα, μαζί με τους 10 περίπου οπαδούς της Λίνφιλντ που ταξίδεψαν από το Μπέλφαστ στην Ξάνθη.
Συγκεκριμένα κόπηκαν 2.175 εισιτήρια με τις εισπράξεις να φτάνουν τις 31.400 Ευρώ.
* Η «ρεβάνς» στο «Windsor Park» του Μπέλφαστ θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 21:45 (ώρα Ελλάδος), ενώ προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αν θα μεταδοθεί απευθείας από κάποιο ελληνικό κανάλι.
** Όποια ομάδα προκριθεί από το ζευγάρι Skoda Ξάνθη – Λίνφιλντ, θα βρει απέναντί της στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League το νικητή του ζευγαριού Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) – Ρέικιαβικ (Ισλανδία), με τους Βέλγους να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα αφού στο παιχνίδι στην Ισλανδία νίκησαν 1-3 (αναλυτικά η κλήρωση για Europa League αλλά και Champions League όπου θα δοκιμαστεί ο Π.Α.Ο.Κ. στη σελ. 18).
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…