-1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
-Για τη γέμιση:
-1 κιλό φιλέτα παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένα
-4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
-2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
-1½ λεμόνι, το χυμό
-½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– ελαιόλαδο
Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από πέτσες και κόκαλα και τον ξαίνετε. Με δυο-τρεις κουταλιές σούπας λάδι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την τριμμένη πατάτα, μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Αλατίζετε ελαφρά, αν χρειάζεται. Ξαίνετε το κανταΐφι με ελαφρώς λαδωμένα χέρια και απλώνετε τη μισή ποσότητα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το υπόλοιπο. Περιχύνετε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.