Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» στο ΠΑΣΟΚ

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» στο ΠΑΣΟΚ

0
amanatidis xristos

Μιλά στο «Ε» ο νέος γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Χρήστος Αμανατίδης

 

Δηλώνει αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανακτήσει τη σχέση του με τον λαό και στέλνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
 
«Στα βαθιά έπεσε» ο νέος γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Χρήστος Αμανατίδης καθώς με τον «καλημέρα» σας είχε ν’ αντιμετωπίσει έναν «εμφύλιο πόλεμο» που αναδείχθηκε μετά από την επιστολή- φωτιά του βουλευτή Δημήτρη Σαλτούρου που εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση και την πολιτική συμπεριφορά αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη.
 
 
Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Χρήστος Αμανατίδης
Σε ρόλο «πυροσβέστη» λοιπόν ο κ. Αμανατίδης όπως άλλωστε επιβάλει ο ρόλος του γραμματέα που πρωτίστως πρέπει να είναι εξισορροπητικός και να αμβλύνει τις όποιες αντιθέσεις και όπως ο ίδιος λέει μιλώντας στο «Ε» : « η παρέμβασή του είχε συναινετικό χαρακτήρα και αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες που πολλές φορές δεν συνταυτίζονται με τους κομματικούς κανόνες». Αυτή θεωρεί και ως αιτία της αντιπαράθεσης που όμως – όπως λέει – έχει εξομαλυνθεί και μετά την αναταραχή επήλθε η νηνεμία».
 
Σηκώνει «βάρη» το ΠΑΣΟΚ
Αυτό όμως ως πρόβλημα είναι επουσιώδες σε σχέση με την αποστολή που έχει ως γραμματέας, δηλαδή να οργανώσει το κόμμα, να συσπειρώσει τη βάση και κυρίως να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης του κόσμου του ΠΑΣΟΚ που έχει διαρραγεί από την μνημονιακή πολιτική που είχε ακολουθήσει ως κυβέρνηση, γεγονός που όπως λέει ο κ. Αμανατίδης έχει κοστίσει πολύ στο ΠΑΣΟΚ όμως έγινε για ιερό σκοπό: «Το ΠΑΣΟΚ έβαλε το καλό της χώρας πάνω από το κομματικό του συμφέρον. Αυτή είναι η ύψιστη προτεραιότητά του. Γι αυτό έκανε αυτές τις επιλογές ως κυβέρνηση καθώς επίσης και με τη συμμετοχή του σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Σίγουρα η κομματική γραμμή δεν συμφωνεί με την κυβερνητική όμως αυτό που προέχει είναι το καλό της χώρας και θεωρώ ότι μακροπρόθεσμα το ΠΑΣΟΚ θα πιστωθεί τις επιλογές του όπως άλλωστε έχει αρχίσει να διαφαίνεται και δημοσκοπικά που βελτιώνει τα ποσοστά του».
 
Εξόρμηση για διάλογο από το Σεπτέμβριο
Ζητούμενο παραμένει ποια είναι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ εντός νομού και επ’ αυτού ο κ. Αμανατίδης δεν τρέφει αυταπάτες: «Είναι σίγουρα προβληματική. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, είναι πολύ απογοητευμένος. Υπάρχουν πικρίες… Υπάρχει μια σύγχυση και μια τάση διαρροής σε άλλα κόμματα. Όμως στην πλειονότητά τους τα μέλη μας είναι σε αναμονή. Είμαι αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα ξαναεμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ και μεις θα προσπαθήσουμε πολύ γι’ αυτό», επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι από τον Σεπτέμβριο και εφ’ όσον ολοκληρωθεί η οργανωτική προσπάθεια με την εκλογή συντονιστικού οργάνου στον δήμο Τοπείρου (δεν εκλέχτηκε στις πρόσφατες εκλογές) θα επιχειρηθεί μια εξόρμηση στα χωριά του νομού με σκοπό τη διενέργεια ενός ανοιχτού διαλόγου για τα προβλήματα σε μια προσπάθεια όσμωσης με τη βάση.
 
Μήνυμα Αμανατίδη προς Μάντατζη
Αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του π. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσετίν Μάντατζη ο κ. Αμανατίδης του στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Ο κ. Μάντατζη παραμένει μέλος του ΠΑΣΟΚ εφόσον δεν έχει διαγραφεί. Κατά συνέπεια έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα όπως όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κατά την αξιολόγησή του δεν θα προσμετρηθεί και η όλη του στάση και συμπεριφορά γεγονός που του δίνει ελάχιστε πιθανότητας να επιλεγεί».
 
Μήνυμα ενότητας προς άλλους αποδέκτες
Παράλληλα στέλνει μήνυμα και προς άλλους αποδέκτες εξ’ αφορμής της αποχώρησης της Αριστεράς Πρωτοβουλίας (Παναγιωτόπουλου) από το ΠΑΣΟΚ: «Κάποιοι προσπαθούν ν’ αποδυναμώσουν το κόμμα και θέλουν ν’ αποδείξουν ότι είναι λάθος οι επιλογές του προέδρου. Θεωρώ όμως ότι πολύ γρήγορα θα διαψευστούν. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει χάσει την ταυτότητά του, παραμένει ο βασικός εκφραστής του κεντρώου χώρου. Απλά είναι η συγκυρία τέτοια που όλα προσαρμόζονται ανάλογα με το συμφέρον της χώρας. Η ανάκαμψη της χώρας θα σημάνει και την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει ό κ. Αμανατίδης όμως είναι πολύ προσεκτικός και φειδωλός σ’ ότι αφορά τις δύο τάσεις (Βενιζελικών – Παπανδρείκών ) μέσα στο ΠΑΣΟΚ και κατά πόσο αυτές υποβόσκουν και δημιουργούν ρήγματα στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στην ενότητα του κόμματος. Βενιζελικοί – Παπανδρεϊκοί όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ». Σ’ ότι αφορά το θόρυβο που δημιουργήθηκε αναφορικά με τη σχέση εργασίας των υπαλλήλων στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Αμανατίδης ξεκαθάρισε ότι το θέμα το χειρίζεται το κόμμα κεντρικά και σ’ αυτό το επίπεδο θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις αφορούν στην εργασιακή σχέση των υπαλλήλων.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…