Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με φωτιά μες το καλοκαίρι πήγαν να καθαρίσουν τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής

Με φωτιά μες το καλοκαίρι πήγαν να καθαρίσουν τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής

0
zoodoxou pigis1
Επενέβη άμεσα η Πυροσβεστική για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα δέντρα της περιοχής
 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Η άμεση παρέμβαση τα Πυροσβεστικής απαιτήθηκε χθες το μεσημέρι, όταν δημότες έβαλαν φωτιά σε ξερά χόρτα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής. Μερικές γυναίκες και δύο άνδρες που έχουν αναλάβει εθελοντικά να συντηρούν τον προαύλιο χώρο, μάζεψαν τα ξερά χόρτα από την αυλή και τα έβαλαν φωτιά.
Ωστόσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης που ειδοποιήθηκε περίπου στις 12.45 επενέβη αμέσως, καθώς η καύση απαγορεύεται εντός οικισμού και μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες. Πάντως, όπως ανέφεραν πυροσβέστες, επρόκειτο για ελεγχόμενη καύση, που ήταν όμως επικίνδυνη, καθώς μπορούσε να επεκταθεί στα δέντρα και τα ξερά χόρτα που βρίσκονται έξω από την αυλή, δίπλα στον ιερό ναό.
Η Πυροσβεστική κατέφτασε με ένα όχημα και δύο άνδρες, που κατέσβησαν τη φωτιά, ενώ να σημειωθεί ότι καμία καταστροφή δεν σημειώθηκε. Η νεωκόρος που βρισκόταν εκεί σημείωσε ότι ο σκοπός ήταν να καθαρίσουν λίγο το εκκλησάκι για να μη φαίνεται εγκαταλελειμμένο και ότι δεν γνώριζαν για τους κινδύνους που μπορούσε να προκαλέσει η συγκεκριμένη φωτιά. Δεσμεύτηκαν πάντως να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…